Meclis Genel Kurulu'nda 'Din' Tartışması - Son Dakika
Politika

Meclis Genel Kurulu'nda 'Din' Tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda ’din’ tartışması yaşandı.

06.03.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda 'din' tartışması yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "'Din istismarı yapıyorsunuz' demek çok ağır bir itham. Kullandığınız dili eleştiriyorum, çok yazık" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Bütçe Kanun Tasarı ve 2014 Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmeleri 9. tur ile devam ediyor.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, bütçe konuşmasına 'besmele' ile başladı. Çamlı, "İnsanlığın bütün kaynaklarını çalmalarına rağmen hırsızlarla, kan emici, doymak bilemeyen küresel vampirlerle yerken kullandıkları çatal kaşık mesafesindeki terör yapılanmalarına karşı verilen bu şanlı mücadele insanlığın onur mücadelesidir. Bu mücadele esnasında, yola düşen polis ve asker vatan evlatlarımızı, şehit Mehmetlerimizi, terör olaylarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmetle anıyor, yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 'besmele'ye kurban olmaları gerektiğini belirterek, Kuran'da bulunan kul ve yetim hakkı ile ilgili ayetleri hatırlattı. Tanal, "Kul, yetim hakkını yiyenler kimdi? 'Bismillahirrahmanirrahim', bunu oy uğruna hatırlıyorsunuz. Sizin Allah ile birlikteliğiniz yok" dedi.

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, CHP'li Tanal'ı uyararak, "Kimsenin dini inancı konusunu kürsüden dile getirmeyin. 'Sizin Allah ile birlikteliğimiz yok' dediniz. Hangi gruba söylerseniz söyleyin aynı tanrıca olurum. İnançları kürsüden rencide etmeyelim, lütfen" karşılığını verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ise Mahmut Tanal'ın sözlerini kendisine iade ederek, "Grup olarak ahlak ve bağlamlarda söylediğinizi hiç üzerimize almadık. 'Din istismarı yapıyorsunuz' demek çok ağır bir itham. Kullandığınız dili eleştiriyorum, çok yazık" dedi.

Tanal'ın "Milleti kandırdınız" sözleri üzerine TBMM Başkanvekili Bahçekapılı oturuma 15 dakika ara verdi. Bahçekapılı ara verdikten sonra da iktidar ve muhalefet arasında 'din' tartışması sürdü. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Meclis Genel Kurulu'nda 'Din' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement