Meclis Genel Kurulu'ndaki Şiddete Karşı 4 Partiden Ortak Bildiri - Son Dakika
Güncel

Meclis Genel Kurulu'ndaki Şiddete Karşı 4 Partiden Ortak Bildiri

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, dünkü kavganın ardından devreye girerek, Meclis'teki 4 siyasi partinin parlamentodaki şiddete karşı ortak tavır almasını istedi.

05.08.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, dünkü kavganın ardından devreye girerek, Meclis'teki 4 siyasi partinin parlamentodaki şiddete karşı ortak tavır almasını istedi. Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı bunun üzerine 4 siyasi partinin grup başkanvekilleri ile görüştü.

Bu görüşmenin ardından 4 parti temsilcisinin imzasını taşıyan ve Meclis'te kavga ile haraket içeren sözlere karşı ortak tavır içeren bir bildiri kaleme alındı. Ortak bildiride; AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın imzası yer aldı.

4 partinin ortak bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

"Milli iradenin en önemli temsil makamı olan TBMM çalışmalarında milletimizin onur ve saygınlığına yakışmayan söz ve eylemler, siyasi parti grupları olarak bizleri üzmüştür. Gerekçesi ne olursa olsun, kim tarafından işlenirse işlensin, şiddetin hiçbir surette tasvibi mümkün değildir. Siyasi parti grupları olarak milletimize ve TBMM'ye yakışmayan bu davranışların önlenmesi ve bir daha yaşanmaması için iç tüzük başta olmak üzere etkin önlemler alınması hususunda görüş birliğine varılmıştır."

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Meclis Genel Kurulu'ndaki Şiddete Karşı 4 Partiden Ortak Bildiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement