Meclis Halktan Neyi Gizliyor - Son Dakika
Güncel

Meclis Halktan Neyi Gizliyor

Meclis Halktan Neyi Gizliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi her ay düzenlediği meclis toplantılarını basına kapalı gerçekleştirmeye devam ediyor.

13.08.2014 12:17  Güncelleme: 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Plan ve bütçe komisyon raporları ile ihtisas komisyonlarından gelen raporları ele alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantılarını da basına kapalı gerçekleştiriyor. Meclis toplantılarının 4,5 aydır basına kapalı devam etmesinin sebebi, alınan kararların ve tartışmaların halktan gizlenmesi amaçlı olduğu öne sürülüyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlık yaptı. Toplantıda Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'ne (ŞUSKİ) Hamurkesen Mahallesi'nde bulunan parselin fosseptik çukur açılması için ilgili taşınmazın tahsis edilmesi, hafriyat ücretlerinin belirlenmesi, Akçakale Öğretmenevinin çevre düzenlemesi ve tefrişi için daire başkanlığına yetki verilmesi, 50 adet toplu taşıma aracının alınması, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ticari taksi ve taksi durağı (T plaka) yönetmeliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, servis aracı (S plaka) yönetmeliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, servis aracı (H plaka) yönetmeliği, doğalgaz ortaklık payının belirlenmesi gibi gündem maddeleri görüşüldü.

BOZOVA'DAKİ ÇALIŞMALAR YETERSİZ BULUNDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda söz alan Bozova Belediye Başkanı Zeynel Taş, seçim öncesi Bozova'da yapılan bazı çalışmaların seçim sonrası durduğunu söyledi ve bunun nedenini sordu. Bozova'nın bazı köylerinde seçim öncesi başlayan köy içi yol çalışmalarının seçim sonrasında kesintiye uğradığını dile getiren Taş, Bozova'ya yapılan yolların da yetersiz kaldığını kaydetti.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORLARI

Meclis toplantısında büyükşehir belediyesi devir edilen taşınmazların önümüzdeki yıl kiralarının tespiti, maktu vergi ve harçların yeniden belirlenmesini ele aldı.

İHTİSAS KOMİSYONLARI RAPORLARI

Belediye meclisi Ağustos ayındaki toplantısında çevrenin korunması, geliştirilmesi, iyileştirilmesi, (Çevre ve Sağlık Komisyonu) Bilinçli ve Modern Tarımcılığın Geliştirilmesi, (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu)Madde bağımlılığı ile mücadele (Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu)Engelliler Koordinasyon Merkezinde yapılan hizmet ve faaliyetler, (Sosyal Hizmetler ve Engelliler Kom) Kadına yönelik şiddet uygulamaları sonucu mağdur kadınlarımızın korunması, (Kadın ve Aile Kom.) Göbeklitepe'nin, Ulusal ve Uluslararası Turizm sektöründe tanıtılması (Turizm ve Tanıtım Komisyonu) Toplu Taşıma Hizmetlerinde kalitenin artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar (Ulaşım Komisyonu) gibi konular görüşülen gündem maddelerinden oldu.

4,5 AYDIR BASINA KAPALI

Beş dakika basına açık olan meclis toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. 30 Mart yerel seçimlerinden bu yana büyükşehir belediyesinde yönetimi devralan idareciler, 4,5 aydır gerçekleştirdikleri toplantıların hemen hemen tamamını basına kapalı gerçekleştirdi. 30 Mart öncesine kadar belediye meclis toplantıları yerel televizyonlardan canlı yayınlanıyordu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Meclis Halktan Neyi Gizliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    14:42 Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Konya Aksaray Kara yolunda meydana gelen kazada, tıra çarpan motosiklet sürücüsü Yasin Konukçu hayatını kaybetti. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü savrulurken, tır sürücüsü durumu bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından motosiklet sürücüsünün cansız bedeni Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.

  • Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı
    14:42 Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Uğur A. yönetimindeki lüks otomobilin kontrolden çıkması sonucu otobüs durağına çarptığı kaza sonucunda 2'si ağır olmak üzere toplam 7 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kazanın dehşeti ise görüntülere yansıdı.


Advertisement