Meclis'in İlk Kadın Makam Şoförü: Ayşe Korkulu - Son Dakika
Güncel

Meclis'in İlk Kadın Makam Şoförü: Ayşe Korkulu

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'ün tercihi, şoförü Ayşe Korkulu'yu Meclis tarihine yazdırdı.

09.11.2014 09:14  Güncelleme: 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'ün tercih ettiği hemcinsi Ayşe Korkulu, Meclis'in ilk kadın makam şoförü olarak literatüre geçti. Muhasebe bürosunda çalıştığı birkaç yılın ardından 10 yıl çalışma hayatına ara veren Korkulu, Öz'ün cesaretlendirmesiyle vekil şoförlüğüne başlamış.

HER HAFTA MANİSA-ANKARA ARASINDA MEKİK DOKUYORLAR

Her hafta Manisa-Ankara arasında mekik dokuyan ve seçim bölgesinde ilçe ilçe gezen Öz, "Haftanın 3 günü Meclis'teyiz, ama 4 günü de evde değiliz. Bazı günler kahvaltıdan sonra yediğimiz ilk şey evdeki gece çorbası oluyor. Ayşe Hanım'la geçirdiğim zaman eşimle ve çocuğumla geçirdiğimden fazla" diyor.

(CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz)

"YOLDA NE BEN MİLLETVEKİLİ, NE O SÜRÜCÜ"

"Makam aracı" görüntüsünden rahatsız olduğu için beyaz renk tercih eden Öz, yolculuğu ön koltukta yapıyor, kapısını personeline açtırmıyor. Öz, "Yolda ne ben milletvekili ne de o sürücü. Yol arkadaşıyız" diyor. Çoğu milletvekili aracında kullanılan "çakar lambası" olmayan aracın sürücüsü Korkulu, "Trafik kurallarına uyuyoruz, ama bazen programlara yetişmek için mecbur hız yapıyoruz. Kadranda 190'ı gördüğümüz oldu." anısını paylaşıyor.

(CHP'li vekil Sakine Öz, şoförü ile birlikte)

"BAZEN SIKIŞTIRANLAR OLUYOR"

Ayşe Korkulu, görev teklif edildiğinde şehirlerarası yol tecrübesi olmadığı için önce tereddüt ettiğini anımsatıyor. Sakine Öz ise, "Her yaşta her cinsiyetten insanın yetki ve sorumluluk verildiği sürece her işi yapabileceğini düşünüyorum." diyor. Korkulu, kadın makam şoförü olmaktan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade ediyor: "Kadınım diye öncelik de istemiyorum, hakkım olmayanı da istemiyorum, ama ayrımcılık da istemiyorum. Bazen sıkıştırmalar, kabalıklar olmuyor değil, onlar da karşılığını alıyor." (Kaynak: Hürriyet)

Meclis\'in İlk Kadın Makam Şoförü: Ayşe Korkulu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Meclis'in İlk Kadın Makam Şoförü: Ayşe Korkulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement