Meclis Kit Komisyonunda "Yolsuzluk ve Rüşvet" Operasyonu Kavgası Çıktı - Son Dakika
Güncel

Meclis Kit Komisyonunda "Yolsuzluk ve Rüşvet" Operasyonu Kavgası Çıktı

Meclis Kit Komisyonunda "Yolsuzluk ve Rüşvet" Operasyonu Kavgası Çıktı

Meclis KİT Komisyonu'nda, AK Parti ve CHP arasında "yolsuzluk ve rüşvet" operasyonu tartışması çıktı.

09.01.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis KİT Komisyonu'nda, AK Parti ve CHP arasında "yolsuzluk ve rüşvet" operasyonu tartışması çıktı. AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ile CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar arasındaki tartışmanın büyümemesini araya giren vekiller önledi.

Meclis KİT Komisyonu, Başkan Hasan Fehmi Kinay başkanlığında toplandı. Komisyonda muhalefete mensup milletvekilleri Halk Bankası ve TCDD ile ilgili iddiaların araştırılmasını talep etti.

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, "Halk Bankasının bir an önce komisyon toplantısı yapılmasıyla ilgili talep yerine getirilmeli, Halk Bankası hatta TCDD ile ilgili de bir an önce komisyon toplantısı yapılmalı" dedi.

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer de, "Yolsuzluk bütün kamu iktisadi teşekküllerinde var iddiasındayız biz" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç da, "Halk Bankasını daha önce denetledik, geçtiğimiz yıl denetledik" dedi.

-"DÜN KAHRAMAN İLAN ETTİNİZ BUGÜN 'TÜ KAKA' DİYORSUNUZ"-

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da, "rüşvet ve yolsuzluk" operasyonuna dikkat çekerek şöyle dedi:

"Yolsuzlukla mücadele, yolsuzluğu ortaya çıkartan bürokratları, yolsuzluğu ortaya çıkartan emniyet görevlilerini, yolsuzluğu ortaya çıkartan kahraman ilan ettiğiniz savcıları görevden almak değil. Dün kahraman ilan ettiniz bugün 'tü kaka' diyorsunuz, vatan haini ilan ediyorsunuz. Yöntem, hırsızı yakalayan kamu görevlilerini görevden almak olmamalı."

-AK PARTİLİ VEKİL TEPKİ GÖSTERDİ-

Akar'ın sözlerine karşı masada oturan AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan sert tepki gösterdi. Yerinden kalkan Öztaylan, "Biz mi aldık, bana ne ya, bana ne anlatıyorsun, ben mi aldım" diyerek tepki gösterdi.

Akar da, "Bağırma" derken Öztaylan da, "Sen bağırıyorsun, yeter ya, ders mi veriyorsun" diye bağırdı.

Akar'ın, "Terbiyesiz çık dışarı" sözlerine Öztaylan, "Sensin terbiyesiz" diyerek karşılık verdi.

Akar, "Bu komisyon hırsızları bulmak için" derken vekillerin karşılıklı olarak "sen kimsin" diye bağırmaları dikkati çekti.

Öztaylan, "Ders veriyor, ilkokul talebesi miyim" derken Akar da, "Ya dinlemeyi öğrensin ya da komisyonu terk etsin" dedi. Öztaylan da, "Kimsin sen" diye bağırdı. Akar da, "Bağırma cümrün kadar yer yakarsın" dedi. Öztaylan, Akar'ın yanına gitmek isteyince Ak Partili vekiller araya girdi. Vekiller Öztaylan'ı başka bir odaya aldı.

Tartışmanın büyümesi üzerine oturuma ara verildi. Aradan sonra başlayan oturuma Öztaylan'ın katılmaması dikkat çekti

-BDP'Lİ ÜÇER İLE AK PARTİLİ GÜLAY DALYAN TARTIŞTI-

Bu arada BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan tartıştı. Dalyan, "Sizin konuşmaya hakkınız yok, komisyona hiç gelmemişsiniz" dedi.

-HALK BANKASI İLE İLGİLİ ALT KOMİSYON KURULDU-

Komisyon da, Halk Bankası ile ilgili alt komisyon kuruldu.

Akar da, "Halk Bankasının 2011 denetiminin ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz. 2011 denetiminin üst komisyon denetiminin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis Kit Komisyonunda 'Yolsuzluk ve Rüşvet' Operasyonu Kavgası Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BIST 100 Endeksi İlk Yarıda Yükseldi
    13:13 BIST 100 Endeksi İlk Yarıda Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,97 değer kazanarak 8.980,33 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 2,54, holding endeksi yüzde 1,87 değer kazandı. Ulaştırma sektörü en çok kazandıran, orman kağıt basım sektörü ise en çok gerileyen oldu. Analistler, küresel pay piyasalarında belirsizliklere rağmen pozitif bir seyir izlendiğini belirtti.

  • İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edilen Anlar Görüntülendi
    13:12 İzmit'te Cadde Ortasında Tabancayla Ateş Edilen Anlar Görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir şahsın kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş ettiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde, şahsın 'gel lan buraya' diyerek kovaladığı kayınbiraderine ateş ettiği duyuluyor. Olay sonrası polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, gözaltına alınan kayınbiraderin ise hafif yaralı olduğu belirtildi.

  • Türk Kızılay Siirt Şubesi, Ramazan Boyunca 400 Kişiye Evlerine Yemek Ulaştırıyor
    13:11 Türk Kızılay Siirt Şubesi, Ramazan Boyunca 400 Kişiye Evlerine Yemek Ulaştırıyor

    Türk Kızılay Siirt Şubesi, ramazan boyunca her gün 400 kişinin evine yemek ulaştırıyor. Kızılay gönüllülerinden oluşan ekipler, AŞ evinde hazırlanan yemekleri Algül ve Doğan mahallelerinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor. Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanık, Kızılay'ın her ramazanda olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere destek çıktığını belirtti. Ramazan boyunca Siirt'te her gün 400 aileye sıcak yemek servisi sunulacağını dile getiren Tanık, 'İhtiyaç sahiplerine ayrıca kuru gıda ve periyodik yardımlar da sürüyor. Kızılay gönüllülerimizle birlikte her gün bir veya iki mahallede 400 ailenin evine üç çeşit yemek ulaştırıyoruz. Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine yardımlarımız devam edecek.' dedi.

  • Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu
    13:10 Elazığ'da soba, yangına neden oldu çatı katı kül oldu

    Elazığ'da bir iş yerinde sobadaki alevin sıçraması sonucu çıkan yangında çatı katı kül oldu. Yangının odunluğa sıçramaması faciayı önledi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

  • Tekirdağ'da Evde Hint Keneviri Üretimi Yapan Şüpheli Yakalandı
    13:09 Tekirdağ'da Evde Hint Keneviri Üretimi Yapan Şüpheli Yakalandı

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir evde iklimlendirme sistemi kurarak saksılarda Hint keneviri yetiştiren bir şüpheli yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları bilgi üzerine evde yapılan kenevir üretimine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda bir miktar Hint keneviri, kenevir tohumu, ruhsatsız tabanca ve diğer ekipmanlar ele geçirildi. Ev sahibi gözaltına alındı.

  • Denizli'de Otomobilin Çarptığı Kişi Yaralandı
    13:09 Denizli'de Otomobilin Çarptığı Kişi Yaralandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, A.S. tarafından kullanılan bir otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan 89 yaşındaki Mehmet Akyol'a çarptı. Yaralanan Akyol, ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikesi olduğu belirtildi. Sürücü A.S. ise gözaltına alındı.

  • Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi
    13:09 Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde İftar Programı Düzenledi

    Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, 71 Evler Mahallesinde düzenlediği iftar programında mahalle sakinleri ile iftar yaptı. Alp, iftar sonrası vatandaşlarla bir araya gelerek mahallenin sorunlarını dinledi ve destek istedi.

  • Saratlı Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, Maaşını Öğrencilere Dağıtacağını Açıkladı
    13:09 Saratlı Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, Maaşını Öğrencilere Dağıtacağını Açıkladı

    Saratlı beldesinin SOL Parti Belediye Başkan Adayı Cuma Kaplan, belediyeden maaş almayacağını ve maaşını eşit olarak öğrencilere dağıtacağını söyledi. SOL Parti mitinginde konuşan Kaplan, adaletli ve eşitlikçi bir yönetim anlayışıyla hizmet etmek istediğini vurguladı.

  • Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor
    13:08 Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor

    Karaman'da bulunan 57 mahallede, 31'i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, şehir merkezindeki muhtar adayı sayısının önceki seçime göre arttığını belirtti. Kadın adayların sayısının da arttığı belirtilirken, en çok adayın bulunduğu mahalle Ahmet Yesevi Mahallesi olarak açıklandı.


Advertisement