Meclis Lojmanı Yıkılmadan Mantolanmış: 142 Bine Mantolandı, 42 Bine Yıkıldı - Son Dakika
Ekonomi

Meclis Lojmanı Yıkılmadan Mantolanmış: 142 Bine Mantolandı, 42 Bine Yıkıldı

Meclis Lojmanı Yıkılmadan Mantolanmış: 142 Bine Mantolandı, 42 Bine Yıkıldı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in TBMM personel lojmanlarının tadilatları ve yıkımlarına ilişkin soru önergesini Meclis Başkanı İsmail Kahraman adına yanıtlayan Aydın, şu bilgileri verdi: "TBMM yerleşkesi içerisinde 9 adet lojman bulunmaktaydı.

18.04.2016 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in TBMM personel lojmanlarının tadilatları ve yıkımlarına ilişkin soru önergesini Meclis Başkanı İsmail Kahraman adına yanıtlayan Aydın, şu bilgileri verdi:

"TBMM yerleşkesi içerisinde 9 adet lojman bulunmaktaydı. Dikmen lojmanları ile TBMM yerleşkesi içerisindeki lojmanlar dahil toplam 28 bloğun mantolama işleri için 2011 tarihinde ihale yapılmıştır. 6 tanesi TBMM yerleşkesi içerisinde bulunan lojmanlardan 3 tanesinin kısmi mantolama işleri yapılmakta iken yıkım kararı alınmıştır. Üç lojmanın mantolama maliyeti 142 bin 468 TL'dir.

Yıkıma ilişkin karar alındıktan sonra herhangi bir tadilat işlemi gerçekleştirilmemiştir. 4 Eylül 2012 tarihli yıkım sözleşmesi imzalanmış olup yıkım 42 bin TL bedelle gerçekleştirilmiştir. Yıkılan lojman binalarının hafriyatlarının taşınması için herhangi bir ek harcama yapılmamıştır. Çıkan molozlar ve hurdalar sözleşme çerçevesinde yüklenici tarafından alınmıştır. Lojman binaları ile ilgili işlemler Sayıştay denetiminden geçmiştir. Yıkılan lojmanların alanı, açık otopark ile birlikte yeşil alan olarak düzenlenmiştir."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Meclis Lojmanı Yıkılmadan Mantolanmış: 142 Bine Mantolandı, 42 Bine Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da peynir fiyatlarındaki artış nedeniyle merdiven altı üretim ve sahte ürünler piyasaya sürülüyor
    10:48 Elazığ'da peynir fiyatlarındaki artış nedeniyle merdiven altı üretim ve sahte ürünler piyasaya sürülüyor

    Elazığlı peynir üreticileri, peynir fiyatlarındaki artışa karşılık alım gücü düşen vatandaşın daha ucuz olduğu için merdiven altı üretimi peynire yöneldiklerini söylüyor. Peynir satışlarının düştüğü belirtilirken, sahte tulum peynirleri ve yaprak tulum adı altında ürünlerin piyasaya sürüldüğü ifade ediliyor. Üreticiler, maliyetlerin yüksek olması ve alım gücünün düşmesi nedeniyle peynirlerini satamadıklarını dile getiriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak
    10:28 Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak

    Bandırma Ticaret Odası ve Erdek Ticaret Odası arasında Kapıdağ Turizmini geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Oluşturulan Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu, bölge turizminin gelişmesi ve tanıtımı için yapılması gerekenleri, ana sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplantılar düzenleyecek. Ayrıca, Kapıdağ Yarımadası'nda bulunan işletmelerin daha uzun sürelerde hizmet verebilmeleri için turizm sezon süresinin arttırılması için çalışmalar yapılacak.

  • İTO Başkanı: Yapısal reformlar ekonomimize taze güç verecektir
    10:27 İTO Başkanı: Yapısal reformlar ekonomimize taze güç verecektir

    İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yapısal reformların ekonomiye güç katacağını belirterek, vergileme, sanayinin rekabetçi dönüşümü, üretken finansman sistemi ve yatırım ortamının güçlendirilmesi gibi reformların önemine vurgu yaptı. Avdagiç ayrıca, Türkiye'nin İsrail'e karşı yürürlüğe koyduğu ihracat kısıtlamasını desteklediğini belirtti.

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.


Advertisement