Meclis'te Başkanlık Kavgası: Kanla Kuruldu Kanla Değişir - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Başkanlık Kavgası: Kanla Kuruldu Kanla Değişir

Meclis\'te Başkanlık Kavgası: Kanla Kuruldu Kanla Değişir

Meclis'teki hükümet programı görüşmelerinde ortalık karıştı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay "Kanlar kurulan rejim kanla değişir." deyince tartışma alevlendi.

29.05.2016 08:02  Güncelleme: 08:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'de önceki günkü hükümet programı görüşmelerinde yaşanan, 'rejim' ve 'sistem' değişikliği tartışmaları tansiyonu yükseltti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, "Kanla kurulan rejim, kanla değişir" sözleriyle alevlenen ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un 'başkanlık'la ilgili, "367'yi, 330'u bulduk, ne yapacaksınız?" çıkışıyla tırmanan tartışma tutanaklara özetle şöyle yansıdı:

"KANLA DEĞİŞİR"

- CHP'li Engin Altay: Anayasa da değişir, sistem de değişir, rejim de değişir. Ha, rejim değişmez diye bir şey yok ama rejim değişikliği ayrı bir iştir arkadaşlar. Kanla kurulan rejim kanla değişir. Sistem değişir.
- AK Partili Bülent Turan: Kandan bahsediyor, uyarın efendim kendisini.
- Altay: Kan akar derken kan akıtmaya meraklı olduğumuzdan değil. Bundan önceki hükümet memleketi kan gölüne çevirdi zaten ama biz bir uyarı yapıyoruz, bir yüksek hassasiyeti ortaya koyuyoruz.
- AK Partili Nurettin Yaşar: Kan, kan.
- Altay: Kan meraklısı sizsiniz be.
- AK Partili İlknur İnceöz: Hadi ya.

"TEKELİNİZDE DEĞİL"

- Kurtulmuş: Cumhuriyet kimsenin tekelinde değildir. Müslümanlık da kimsenin tekelinde değildir. Dolayısıyla, bu memlekette kimsenin cumhuriyetle ilgili bir endişesi, cumhuriyetle ilgili bir başka arayışı yoktur; genel çoğunluğu kastediyorum.
- CHP'li Bülent Tezcan: 'Bir kişi bütün gücü eline alırsa buna izin vermeyeceğiz' diyor, ne var bunda?
- Kurtulmuş: Ya kardeşim, böyle bir gücünüz var mı? Böyle bir hakkınız var mı? Başkanlık sistemi ya da partili cumhurbaşkanı Meclis'e geldi; geçen haftaki dokunulmazlık görüşmesi gibi gruplar serbest bırakıldı, herkes istediği şekilde oyunu verdi, 367'yi bulduk ne yapacaksınız? 330'u bulduk ne yapacaksınız? Yapılan tartışma rejim değil sistem tartışmasıdır.

"LAİKLİKLE SORUN YOK"

- Altay: Bu ülkede elbette sistem değişir, değişmeyen tek şey değişimdir. Bizim Cumhuriyet'in laik niteliğiyle ilgili yüksek hassasiyetimizin olduğu bir vaka ama bir şeyi de bilerek ve iddia ederek söylüyorum: Size oy veren 23 milyon 600 bin insanın büyük ekseriyetinin de laiklikle bir sorunu yoktur, benimsemiştir, içselleştirmiştir; ben öyle düşünüyorum.
- Kurtulmuş: Bizim de sorunumuz yok.
- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: Bizim de yok.
- Altay: Ama hiç şüphesiz, size oy veren ya da sizin partinizin yönetiminde -üst, alt- laiklikle sorunu olan insanlar da var.
- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: Hayır efendim.

Son Dakika Güncel Meclis'te Başkanlık Kavgası: Kanla Kuruldu Kanla Değişir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • fakir ovic: Akp acik ve net olarak ülkeyi savaşa götütüyor başkanlik sisdemi pkk sisdemidir. 42 37 Yanıtla
  • mira: CHP IKTIDARDA OLSA EMEKLI ISCI MEMUR MAASINI BILE ODEYEMEZDI IMF DEN DILENCILIGE CIKILMISTI ALLAH BU CHP NIN FITNESINDEN BOZGUNCULUGUNDAN ULKEMIZI KORUSUN 4 74 Yanıtla
  • DELİ FİŞEK: Ulan bu tayyip ölse yine bu akepeli milletin vekili olan kuklalar yine başkanlık diye diretirmi acaba. Amaç bellik adam diyor ülke benden sorulacak istediğimi bey,istediğimi köle, vs.... yani astım gitti kestim gitti. 47 12 Yanıtla
  • Kurban olurum sana: Uzun reis sonuna kadar arkandayiz 16 36 Yanıtla
  • ANTALYA AKSEKILI: Bu memlekette dusuk profilli ve tsk.nin pasa prifiline uymayan komuta kademesinde kenan evren gibi okkali pasalar olmadikca ve bu mecliste iktidariyla muhalefetiyle tum vekiller birbirini yedikce uzun basta olmak uzere tayfasi akp.liler ve meclisteki diger vekiller bu ulke icin vatandas gibi agir bedeller odemedikce ve uzunun baskanlik sevdasi bitmedikce ve sehitler geldikce daha cok arariz bir gunde t.c.de tum ölüm olaylari bitiren ve ulke butunlugunu tehlikeden kurtaran KENAN EVREN pasamizi.... 34 17 Yanıtla
  • Recep özturan: Her akseki li senin gibi düşünmüyor . Akseki de akp kazandı 6 18 Yanıtla
  • Muğla: Lanet insanlar , o zamanlarda gavurun kanı döküldü, chp siz iktidar olabilmek için iç savaşın mı peşinde siniz , buradan CHP ye ekmek çıkmaz, ayrica allak korusu. Savaş çıksa Eren erdem gibi CHP liler Rusya,İran gibi düşman safında yer alacak çok kanı bozuk insan var. 9 14 Yanıtla
  • Muğla: Mesele başkanlık değil, ülkenin daha da büyümesi ve güçlenmesidir, şu an Tayyip saden başkan , Tayyip bugün var yarın yok, PKK ve HDP başkanlık gelirse biz biteriz diyor, acaba niye , bir düşünün? 15 7 Yanıtla
  • iskender: ABD FRANSA ALMANYA VE BIRCOK ULKEDE BASKANLIK VAR CHP GENE FITNE PESINDE BASKUMANDAN TAYYIP DEFTERLERINI DURER BUNLARIN BUNLARIN AMACI MAMALARI KESILECEK ONDAN ITIRAZ EDIYORLAR SIMDI BOL MAMALARI YIYIP YIYIP TIKINIYORLARR 3 16 Yanıtla
  • mira: GECMIS GECMISTE KALMISTIR ARKAYA BAKARAK ON ON YOL ALINMAZ ZAMANIN SARTLARI BASKANLIK OLMASI LAZIM BASKA BASKUMANDAN TAYYIP CHP PRIM CIKMAZ SANA THE END CHP PAKA PAKA 7 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor
    14:24 YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisinin temel hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Özvar ayrıca, YÖK'ün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ve uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz algı çalışmalarını kınadığını ifade etti.

  • Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi
    14:23 Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Mahalle Muhtarları Derneği'nin başkanlığına Eyüp Gönültaş seçildi. Dernek binasında gerçekleştirilen seçimde, 60 mahalle muhtarı katılım gösterdi. Gönültaş, seçim sonrası birlik ve beraberlik mesajları vererek, Akçadağ'a hizmet etmeyi öncelikli hedefleri arasında belirtti.

  • Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı
    14:23 Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı

    Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü üyeliği ve kanuna muhalefet suçlarından aranan E.A.G. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Amasya'da lise öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla temizlik yaptı
    14:22 Amasya'da lise öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla temizlik yaptı

    Amasya'nın Suluova ilçesinde bulunan Şehitler Haftası dolayısıyla Şehitliği'nde temizlik yapan lise öğrencileri, şehit mezarlarını sulayarak dua etti. Etkinlikte öğrencilere milli ve manevi duygular aşılanırken, şehitlere vefa ve minnet duyguları ifade edildi.

  • Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nden 3 kedi ve 1 köpek daha sahiplendirildi
    14:20 Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nden 3 kedi ve 1 köpek daha sahiplendirildi

    Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, binlerce sokak hayvanını sahiplendirerek örnek olmaya devam ediyor. Merkezde bakımları yapılan 3 kedi ve 1 köpek daha sıcak yuvalara kavuşturuldu. Sahiplendirme konusunda bilgi almak isteyenler ise Doğal Yaşam Merkezi'ne ulaşabilirler.

  • Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu
    14:19 Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu

    Almanya'nın başkenti Berlin'de Rumen asıllı tarihçi, yazar ve müzisyen Dimitri Kantemir'in bestelediği eserlerden oluşan bir konser programı gerçekleştirildi. Konserde, 17. yüzyıl Moldova bölgesinin türkülerini ve halk müziğini içeren zengin bir repertuvar sunuldu. Konsere katılanlar arasında Alman tarih ve müzik severlerin yanı sıra Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı da yer aldı. Kantemir'in Osmanlı dönemindeki önemi ve bestelerinin notaya dökülmesi vurgulandı.


Advertisement