Meclis'te Canlı Yayın Tartışması Çıktı, Önergeler Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Canlı Yayın Tartışması Çıktı, Önergeler Ertelendi

TBMM Genel Kurulu'nda Soma'daki maden faciasının araştırılmasına dair önerge görüşülürken canlı yayın tartışması çıktı, önergeler yarına ertelendi.

20.05.2014 22:32  Güncelleme: 22:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda Soma'da meydana gelen maden kazasının araştırılmasına dair araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında canlı yayın tartışması yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından Soma önergelerinin görüşülmesi yarına ertelendi.

HDP ŞIRNAK MİLLETVEKİLLERİ, GÖRÜŞMELERİ HALKIN DA DİNLEMESİNİ İSTEDİ

HDP Şırnak Milletvekilleri, böyle bir faciayla ilgili görüşmelerin halkın da dinlemesi istedi ve dilekçe yazarak TRT'nin canlı yayın süresinin uzatılması için TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e iletilmesini istedi. Bunun üzerine canlı yayının sürmesi için CHP, MHP ve HDP milletvekilleri dilekçeleri imzaladı.



ELİTAŞ DİLEKÇEYİ İMZALAMADI

Ardından da CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dilekçeyi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın yanına getirdi ve imzalamasını istedi. Ancak Elitaş imzalamayarak dilekçeyi Hamzaçebi'ye geri verdi. Bunun üzerine 3 partinin imzaladığı dilekçeyi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'a teslim etti. Yakut da ara verip konuyu TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e ileteceğini söyledi.

"TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE GÖRÜŞÜLEBİLİRDİ"

Arada Yakut, Çiçek ile görüştü ve tekrar birleşimi açtıktan sonra Çiçek ile yaptığı görüşmeyi Genel Kurul ile paylaştı. Yakut, Çiçek ile görüşmesini şöyle iletti. "Meclis Başkanımız daha önce intikal etmiş olsa TRT Genel Müdürlüğü ile görüşülebilirdi" diye cevap verdiğini söyledi.

Yapılan oylama sonucu öneri kabul edildi. Yakut, "Alınan karar gereğince, Sayıştay'da boş bulunan üyeliklerin seçimini ve Soma'da meydana gelen maden kazasıyla ilgili 11 adet Meclis araştırması önergelerinin öngörüşmesini yapmak için, 2 1 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum." dedi. Meclis Genel Kurulu saat 19.56'da kapandı.


Meclis\'te Canlı Yayın Tartışması Çıktı, Önergeler Ertelendi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Meclis'te Canlı Yayın Tartışması Çıktı, Önergeler Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement