Meclis'te CHP'lilerden, Başkan Kahraman'a 'Laiklik' Tepkisi (2)- Yeniden - Son Dakika
Güncel

Meclis'te CHP'lilerden, Başkan Kahraman'a 'Laiklik' Tepkisi (2)- Yeniden

Meclis\'te CHP\'lilerden, Başkan Kahraman\'a \'Laiklik\' Tepkisi (2)- Yeniden

Tbmm Genel Kurulu'nda bir grup CHP milletvekili TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı protesto etti.

20.05.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tbmm Genel Kurulu'nda bir grup CHP milletvekili TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı protesto etti. CHP'liler, 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganı atarak, Genel Kurul salonunu terk etti.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasaya değişikliğinin ikinci tur oylamasının yapılacağı Meclis Genel Kurulu'nu Meclis Başkanı İsmail Kahraman açtı. Kahraman, 19 Mayıs 'Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladıktan sonra grup başkanvekillerine söz verdi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanı Kahraman'a 'laiklik' ile ilgili sözlerinden dolayı, "Bu oturumu sizin yönetmenizi uygun görmüyoruz. Böyle bir tabloda dokunulmazlıkların konuşulacağı ortamda laikliğe aykırı sözlerle ilgili sizinle ilgili fezleke gelmemiştir. Böyle bir toplantıyı yönetme durumunuz olmadığını yüksek sesle belirtmek istiyorum. Bu sözün ne anlama geldiğini kamuoyu vicdanının tatmin edici şekilde açıklamanız gerekir" dedi.

Meclis Başkanı Kahraman, 'laiklik' sözlerine ilişkin daha önce açıklama yaptığını belirterek "Buna ait açıklamam toplantıdan iki gün sonra tarafımdan yapıldı. Anayasayı gayet iyi bile bir kişiyim. Hiçbir kavram tarifsiz olmaz. Belki atfettirenler yanlış atfettirdi. Sözlerim doğrudur" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Grup Başkanvekili Levent Gök ve CHP'li milletvekilleri Kahraman'a tepki gösterdi. CHP'li Gök, "Sözlerim doğrudur derken biz ne anlamalıyız" derken CHP'liler Genel Kurul'da 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganı atarak salonu terk etti.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meclis'te CHP'lilerden, Başkan Kahraman'a 'Laiklik' Tepkisi (2)- Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement