Meclis'te 'Demokrasi' Vurgusu Yaptı - Son Dakika
Politika

Meclis'te 'Demokrasi' Vurgusu Yaptı

Meclis\'te \'Demokrasi\' Vurgusu Yaptı

Devlet Bahçeli, demokrasi dışında, milli egemenlik haricinde başka yol ve mecra arayanları Meclis’in anlam ve mesajları üzerine kararlıca tefekkür etmeye davet etti.

23.04.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94’ncü kuruluş yıldönümü Genel Kurulun 23 Nisan Özel oturumunda, TBMM’nin her şeyden önce Türk milletine duyulan sevgi ve saygının eşsiz bir tezahürü, çok kıymetli bir ürünü olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, milli iradeye sadakatin, TBMM’nin milli egemenliğe bağlılığın, meşruiyete verilen önemin çok açık ve net kanıtı olduğunu belirtti.

“TBMM, yalnızca meşruiyetini ve iradesini milletten alan kurumsal bir yapı değil, aynı zamanda büyük Türk milletinin yaşama, var olma, bağımsızlık ve özgürlük coşkusunun temsil edildiği milli ruhun ta kendisidir ifadelerini kullanan Devlet Bahçeli, Türk topraklarını vatan yapan ecdattan devralınan görevlerin ne denli ağır olduğunu çok iyi bildiklerini kaydetti. Bahçeli, “Bilmeyenlere hatırlatırım ki, üstlendiğimiz vazifeyi yerine getirmek için ihtiyacımız olan cesaret ve ilham tarihimizin şanlı sayfalarında fazlasıyla yazılıdır. Birinci Meclis’te görev alan vekillerin geçmişle gelecek arasındaki bağı sorumluluk bilinciyle ve büyük bir özveriyle kurduğunu tartışmasız söyleyebiliriz. İçlerinden Meclis-i Mebusan’dan gelen sayıca kalabalık bir grup vardı. İçlerinde toplumun her kesiminden, vatanımızın her yöresinden, sosyal ve ekonomik hayatın her veçhesinden çıkıp gelenler bulunuyordu. Buna rağmen ilk Meclis, Türkiye Cumhuriyeti’nin harcını karmış, temellerini kazmış, duvarlarını örmüştür.

Azımsanmayacak farklılıklar bulunmasına rağmen, aralarından vatan ve millet konularında hiçbir farklı ve aykırı ses çıkmamıştır. Birinci Meclis bu sayede, yıllarca süren savaşlarla, bitmeyen kayıplarla, kesilmeyen baskı ve dayatmalarla içten içe çürüyen, eriyen ve çözülen İmparatorluğumuzdan ulus-devlet çıkarmayı başarmıştır” diye konuştu.

İl Meclise baktıklarında etnik koalisyonu, 36’nın birde buluşmasını değil, Türk milletini gördüklerini ifade eden Bahçeli, “Biz İlk Meclis’e bakınca mecburen bir araya gelmiş, yerel aidiyetleri kolektif ruha dökme gayesine yabancı kalmış yapay bir kalabalık değil, Türk milletinin bekası için peşinen kefene sarılan gerçek istiklal kahramanlarını görüyoruz. Ve elbette biz ilk Meclis’e bakınca Türk milliyetçiliğinin yüksek erdem ve başarısını fark ediyoruz. Herkese de TBMM’ne bu nazarla yaklaşmasını tavsiye ediyorum. Demokrasi dışında, milli egemenlik haricinde başka yol ve mecra arayanları Meclis’in anlam ve mesajları üzerine kararlıca tefekkür etmeye davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Meclis'te 'Demokrasi' Vurgusu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement