Meclis'te İndirilen Atatürk Tablosu ile İlgili Karar - Son Dakika
Güncel

Meclis'te İndirilen Atatürk Tablosu ile İlgili Karar

Meclis\'te İndirilen Atatürk Tablosu ile İlgili Karar

15 Temmuz Darbe girişiminde hasar gördüğü gerekçesiyle indirilen Meclis Lokantasında asılı duran Atatük tablosu yeniden asılacak.

28.10.2016 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Darbe girişiminde hasar gördüğü gerekçesiyle indirilen Meclis Lokantasında asılı duran Atatük tablosu yeniden asılacak. Meclis yetkilileri'nin Habertürk'e verdiği bilgiye göre, tablo en geç yarın aynı yerine asılmış olacak.

Habertürk TV'nin haberine göre, Meclis Lokantasında Atatürk'ün Savarona yatında yemek yerken resmedilen tablosu asılıydı. Tabloda yemek masasında bulunan sürahi ve bardak ise 'Rakılı Atatürk Tablosu' olarak adlandırılmıştı. Tablo 15 Temmuz Darbe girişimi esnasında Meclis bombalanınca lokantada hasar gördü. Habertürk'e bilgi veren Meclis yetkilileri tablonun çerçevesinin de kırıldığını ve tablonun bu gerekçeyle kaldırıldığını söyledi.

"BU AKŞAM VEYA YARIN ASILMIŞ OLUR"

Meclis kaynakları tablonun çerçevesinin yapıldığını ve hasar gören duvardaki tadilatın ise sürdüğünü söyledi. Yetkililer, tablonun yerine televizyon asılmadığını, Meclis Lokantasında televizyonun zaten ayrı bir yere asıldığını belirterek, Atatürk tablosunun da yeniden asılacağını söyledi.

Meclis'te daha önce de muhalefet kulisinde bulunan Atatürk portesi tartışma konusu olmuştu. Bu portre tadilat nedeni ile kulisten kaldırılarak, kulis girişine açılan müze bölümüne konulmuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Meclis'te İndirilen Atatürk Tablosu ile İlgili Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement