Meclis'te "İsrail" Tartışması - Son Dakika
Güncel

Meclis'te "İsrail" Tartışması

Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti ile CHP arasında "İsrail" atışması yaşandı.

19.07.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti ile CHP arasında "İsrail" atışması yaşandı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın, "Şu son Gazze'de ölen, öldürülen masum Müslüman Gazze halkının ölümünden, öldürülmesinden AKP yönetimi olarak siz de sorumlusunuz. Bu teröristlerle ve terörist dediğiniz terörist devletlerle artık tuhaf ilişkinize bir son verin" sözleri tartışma yarattı.

-"SİZİN BU TERÖRİSTLERLE OLAN TUHAF İLİŞKİNİZİ ANLAYAMIYORUM"-

Meclis Genel Kurulu'nda, MHP'nin grup önerisi üzerinde konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İsrail'in Gazze'ye saldırısına değinerek şöyle dedi:

"PKK bir terörist örgüt değil mi? İsrail de terörist bir devlet değil mi, sizin söylemlerinizle. Benim burada anlayamadığım şu; sizin bu teröristlerle olan tuhaf ilişkinizi anlayamıyorum. Başbakan meydan meydan dolaşıyor, "PKK terör örgütüdür' diyor. Ama arkasından terör örgütü dediği PKK ile oturup müzakere ediyor. "İsrail terörist bir devlettir' diyor. Ne yapıyor İsrail'e her konuda her türlü yardımı yapıyor. Meydan meydan İsrail'i kötülüyor, "İsrail terörist devlettir' diyor ama İsrail'e şu son Gazze operasyonunu yaparken tanklarının kullandığı akaryakıtı buldozerlerin kullandığı akaryakıtı bir şekilde onlara pazarlıyor, ucuz fiyat. Şu son Gazze'de ölen, öldürülen masum Müslüman Gazze halkının ölümünden, öldürülmesinden AKP yönetimi olarak siz de sorumlusunuz. Bu teröristlerle ve "terörist' dediğiniz terörist devletlerle artık tuhaf ilişkinize bir son verin. Sağda solda aleyhine konuşacaksın ondan sonra akaryakıt dâhil her türlü desteği vereceksin, tuhaf ilişki."

-"KAFANI KUMA GÖMMÜŞSEN..."-

Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, "Bizim ne yaptığımızı bütün dünya çok iyi biliyor. Sen de eğer kafanı kuma gömmüşsen onu bilemem. Sen bu politikayı anlayamazsın. "Türkiye İsrail'e destek çıkıyor' demen hiçbir sorumlulukla bağdaşmaz, olmayan bir şeydir" diyerek tepkisini dile getirdi.

-"ÇIKARTSIN ÖNCE YAKASINDAKİ ÜSTÜN HİZMET MADALYASINI"-

Tekrar kürsüye gelen Tanju Özcan, "Siz samimi değilsiniz. İsrail ile gizli anlaşmalar yapıyorsun. Kuzey Irak'taki petrolünü alıyorsun Akdeniz'de dolaştırıyorsun sonra İsrail'e bunu boşaltıyorsun. O akaryakıtla tanklarının deposunu dolduruyor, masum Filistinlileri öldürüyor. Sizin Genel Başkanınız ne kadar samimi olabilir, yakasında Yahudi üstün hizmet madalyasıyla dolaşan bir başbakan ne kadar ben Filistinlilerin yanındayım diyebilir. Çıkartsın önce yakasındaki üstün hizmet madalyasını" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis'te 'İsrail' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement