Meclis'te "Milli Yas" Nedeniyle Komisyon Toplantıları Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Meclis'te "Milli Yas" Nedeniyle Komisyon Toplantıları Ertelendi

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle, Sanayi, Dışişleri ve Adalet Komisyonu bugünkü toplantılarını erteledi.

14.05.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle, Sanayi, Dışişleri ve Adalet Komisyonu bugünkü toplantılarını erteledi.

Basın Kanunu'nda değişiklik öngörülen yasa Tasarısı'nı görüşmek üzere toplanan Adalet Komisyonu, görüşmeleri erteledi. Soma'da yaşanan maden kazası nedeniyle, toplantıya katılması planlanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kaza bölgesine giderken, komisyonda böyle bir günde çalışmaları sürdürmenin doğru olmayacağına karar verdi.

Maden kazası nedeni ile Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve parti temsilcileri birer baş sağlığı dilediler.

-"MİLLİ YASTAYIZ"-

İyimaya, böyle bir acı bir günde komisyonun çalışamayacağını belirterek, "Bugün milletin vicdanına, her birimizin yüreğine yakıcı bir ateş düştü. Güneşin dahi ışıtamadığı donuk bir karanlıkta milli bir yastayız. Şehitlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelere ve milletimize sabırlar diliyoruz. Türkiyemizin başı sağ olsun" dedi.

-"KARA CEHENNEM"-

AK Parti adına söz alan Hakkı Köylü de, Soma'da yaşanan maden kazasını "beklenmeyen bir olay" olarak yorumlarken şöyle dedi:

"Çok üzgünüz. kara altın dediğimiz kara kömür bugün bir çok insanımıza kara cehennem oldu. Sonucu itibariyle en ağır sonuçları doğran bir maden kazası olduğunu görüyorium. Bu kazsa gerçekten hepimizi derinden üzdü. Sebebi ne olursa olsun bunları ilerde tartışacağız gereğini yapacağız ama bugün acımızı paylaşmak istiyoruz. Batan milletimize başsağlığı diliyorum."

-"BU ÖLÜMLER KADER DEĞİL"-

CHP Adına söz alan Turgut Dibek ise maden kazalarında yaşanan ölümlerin bir kader olmadığına dikkat çekerek CHP'nin bu konuda verdiği araştırma önergesini anımsattı. Dibek şöyle dedi:

"Cumhuriyet tarihinin en büyük kazası olduğunu hissetmiştik. Şu anda bu konunun farklı boyutlarını bugün konuşmak doğru değil. Şu anda yeri değil. Türkiye baktığınız zaman rakamlara dünya ülkeleriyle karşılaştırdığımızda özellikle 2004'ten sonra çok yüksem ölüm kazalarını görüyoruz. Bu ölümlerin artık kader olmadığını görmemiz gerekir. Türk milletinin başı sağ olsun."

-"ACI GERÇEK ORTADA"-

MHP adına konuşan Murat Başesgioğlu, Soma'da yaşanan maden kazasında 15 yaşında çocukların olduğu iddialarına değinerek, parlamento olarak bu işe bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Başesgioğlu, "Acı bir gerçek var ortada. Yara ve acımız büyük. Bunların bir daha tekrar etmemesi için gerekli önlemleri almak zorundayız. Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi. Başesgioğlu rakamlar konusunda kamuoyundan bilgi saklandığını da öne sürdü.

-"BU SORUNU ACİLEN MASAYA YATIRMALIYIZ"-

HDP adına söz alan Bengi Yıldız ise, parlamento olarak millete karşı bir sorumlulukları olduğunu vurgulayarak, "Emekçi kardeşlerimizin yaşamlarını yitirmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Türkiye halkının acısını hep birlikte paylaşıyoruz. Acıları ortaklaştırıyoruz ama çözümleri ortaklaştıramıyoruz. Bir an önce bu soruna çözüm üretmek zorundayız" diye konuştu.

-KOMİSYON TOPLANTILARI ERTELENDİ-

Meclis'te bugün toplanması beklenen Sanayi ve Ticaret Komisyonu ile Dışişleri Komisyonu da gündemdeki konularını görüşmeden erteledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis'te 'Milli Yas' Nedeniyle Komisyon Toplantıları Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement