"Polise Yapılan Operasyon 4 Bakana Açılan Soruşturmaya Misilleme" - Son Dakika
Güncel

"Polise Yapılan Operasyon 4 Bakana Açılan Soruşturmaya Misilleme"

CHP'li Hamzaçebi, polise yapılan operasyonu 17 Aralık'ta 4 bakanla ilgili başlatılan soruşturma operasyonuna misilleme olarak değerlendirdi.

23.07.2014 14:10  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, polise yapılan operasyona ilişkin, "Bu, 17 Aralık operasyonunun, 17 Aralık nedeniyle 4 bakanla, Hükûmetle ilgili olarak başlatılan soruşturma operasyonunun misillemesi olarak değerlendirilmektedir. 2 soruşturmanın, kovuşturmanın arkasında da Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan var" dedi.

Genel Kurul'da konuşan Hamzaçebi, dün bir kısım emniyet personeliyle ilgili olarak bir operasyon başlatıldığını belirterek şöyle dedi:

"Sabaha karşı başlatılan operasyonla bir kısım polis ve emniyet görevlisi gözaltına alındı. Bu, 17 Aralık operasyonunun, 17 Aralık nedeniyle 4 bakanla, Hükûmetle ilgili olarak başlatılan soruşturma operasyonunun misillemesi olarak değerlendirilmektedir. Biz yedi yıl önce Ergenekon'la başlayan, Balyoz'la devam eden ve diğer birçok hukuksuz davayla askerlere, aydınlara, gazetecilere, konuşan herkese yönelik olarak yürütülen o hukuksuz uygulamanın, yargılamanın, soruşturmanın, kovuşturmanın nasıl siyasi olduğunu ifade etmişsek bugün bunun da siyasi olduğunu ifade ediyoruz. Sadece özne değişmiştir, o zaman hedefte askerler ve aydınlar vardı, şimdi hedefte polisler var ama fark etmeyen bir şey var, 2 soruşturmanın, kovuşturmanın arkasında da Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Biz, o gün o hukuksuzluğa nasıl karşı çıkıyorsak, bugün de bu hukuksuzluğa aynı şekilde karşı çıkıyoruz."

-"BU OPERASYONUN SAVCISI GENE AYNI SAYIN BAŞBAKAN"-

MHP Grup önerisi üzerinde konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da, "Yine bir operasyon başladı. Bu çöken operasyonların savcısıyla bu operasyonun savcısı gene aynı Sayın Başbakan" diye konuştu.

"Başbakan'ın talimatıyla oluyor bunlar" ifadesini kullanan Özcan, "Bu adamları siz düne kadar kullandınız. Ergenekon ve Balyoz hikayeydi diyorsunuz. Ne oldu da bu aldatmacayı birlikte hayata geçirdiğiniz polisleri ve amirleri kullanım süreleri dolduğu için mi bugün yaka paça gözaltına alıyorsunuz yoksa bunların yaptığı son soruşturmanın ucu sizlere dokundu diye mi?" diye sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, "Casusluk yapacaksınız. Bir kumpas kuracaksınız. Görevi, emiri üstlerinizden değil, Pensilvanya'dan başka bir yerden alacaksanız kusura bakmayın milletin iradesini bu yolla gasp etmeye çalışacaksınız bu da bir darbedir. Hukuk içerisinde bunu yapanların da hesabı sorulacaktır" dedi.

-MECLİS BAŞKANVEKİLİ MİLLETVEKİLLERİNİ UYARDI-

MHP'nin grup önerisinin oylamasında karar yeter sayısı olmadığını belirterek 10 dakika ara veren Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, salonda gelen "yuh" sesi üzerine, "Çok rica ederim biraz düzgün konuşun" diye uyardı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Polise Yapılan Operasyon 4 Bakana Açılan Soruşturmaya Misilleme' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement