Meclis'te 'Silah Çekildi' Polemiği - Son Dakika
Güncel

Meclis'te 'Silah Çekildi' Polemiği

TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 'silah' çektiği iddia edildi. Kılıç, iddiaları kesin bir dille Meclis'te söz alarak yalanladı.

03.09.2015 18:18  Güncelleme: 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 'silah' çektiği, ceketini açarak silahını CHP'li vekillere gösterildiği iddia edildi. Konuyla ilgili HDP'den Pervin Buldan konuyu meclis gündemine taşıyarak Bakan Kılıç'ın bir açıklama yapmasını istedi. Söz alan Bakan Kılıç, "Benim hiç bir şart altında silah taşıma gibi bir durumum olmayacağını dile getirmek istiyorum. Bu iftiradır" dedi.

"ŞEREFSİZ" HAKARETİ

TBMM'deki tartışma şöyle başladı. Adalet Bakanlığı'na atanan Kenan İpek'in oylaması sırasında kavga çıktı. CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Adalet Bakanı İpek yemin ederken "Adaletin nerede şerefsiz" diye bağırdı.

'SİLAHINA DAVRANDI' İDDİASI

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, bu olay sonrasında Bakanlar Kurulu sırasında oturan yine Samsun Milletvekili olan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın silahına davrandığını öne sürdü. Bu gelişme üzerine TBMM Başkan Vekili Koray Aydın oturuma ara verdi.

KONU MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ

Suriye ve Irak tezkerelerinin görüşmeleri öncesinde HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Genel Kurul'da yerinden söz alarak Bakan Kılıç'ın hakkındaki iddiaya cevap vermesini talep etti.

"SAYIN BAKAN CEP TELEFONUNU BELİNDE TAŞIYOR"

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "CHP'den Sayın Özgür Özel de diğer arkadaşlar da şahit ki Sayın Bakan, cep telefonunu belinde taşıyor. Sayın Bakan gelirken cep telefonunu eline aldı ve buradaki arkadaşlar da gördü. Sayın Bakan'ın silah taşımadığını da ve bir bakanın Meclis Genel Kurulu'na bir silahla girmemesi gerektiğini hepimiz biliyoruz, Sayın Bakan da bu konunun bilincinde. Bu konuda üzücü olan şey şudur: Bu haberin bir takım internet sitelerine hemen bir şekilde havale edilmesi ve haber yapılması üzücüdür. Sayın Bakan da bu konuda hukuki işlem yapacağını açıklamıştır" dedi.

"ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM, BU BİR İFTİRADIR"

Hakkındaki iddiaya yerinden söz alarak cevap veren Gençlik ve Spor Bakanı AKif Çağatay Kılıç ise, "Görüşmeler esnasında bir gerginlik ortamı içerisinde cereyan eden olay esnasında benim silah taşıdığım ve benim de bunu bir şekilde gösterdiğim iddia edilmiş. Konu bana intikal ettikten sonra biraz evvel gazetecilere gerekli açıklamaları yaptım" diye konuştu.

Bakan Kılıç, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ayrıca hem AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey, CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Sayın Oktay Vural Bey ile de görüştüm. Bu noktada benim hiçbir zaman, hiçbir şart altında, her ne olursa olsun, TBMM çatısı altında silah taşımak gibi bir durumun olamayacağını, şahsımın bu tip bir olayı asla ve asla tasvip etmeyeceğini dile getirmek istiyorum. Bu noktada benimle ilgili bu tip bir iddianın ve üzülerek belirtmek istiyorum ki bu bir iftiradır. Ben aynı zamanda bir milletvekiliyim, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bir üyesiyim, asla ve asla böyle bir hareketi yapmayacağımı beni tanıyan tüm insanlar bilir. Ayrıca internet sitesinde iddiaya konu olan kişi de Samsun Milletvekili Sayın Hayati Tekin Bey de bir açıklama yapmıştır, bunun asla doğru olmadığını belirtmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum."

"TAMAMEN GERÇEK DIŞI"

"Altını çizerek söylüyorum, asla böyle bir şey olmamıştır" diyen Kılıç, "Hiçbir şart altında böyle bir şeyin olamayacağını tekrar dile getirmek istiyorum. Meclisimizin çalışmaları içerisinde gerginlikler olabilir, tansiyon yükselebilir. Bu esnada birbirimize karşı sesimizi yükselttiğimiz, farklı anlamdaki sözler sarf ettiğimiz olabilir ancak iddia edilen olay tamamen gerçek dışıdır ve hiçbir şekilde olamaz" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı olduğunu hatırlatan Kılıç, "Gençlerimize herhangi bir şekilde silah ile sorunlarını, konuşmalarını veya bir çözümü bulmaları noktasında böyle bir şeyi kullanmaları noktasında böyle bir örneği asla ve asla tasvip edemem. Farklı siyasi partilere mensup olabiliriz, farklı görüşlerimiz olabilir, zaman zaman görüşlerimizden dolayı birbirimize karşı sert sözler söyleyebiliriz ancak CHP, MHP ve HDP'nin grup başkanvekilleri de bu noktada itibar eder" dedi.

CHP'Lİ TEKİN: GÖZÜMDEN VURSA İNANMAM

Tartışmayı başlatan sözlere imza atan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ise, Bakan Çağatay Kılıç'ın silah tektiği iddiasına "Bakan yeğenim gibidir, gözümden vursa inanmam" dedi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUK

Genel Kurul açılır açılmaz CHP adına söz alan Özgür Özel, CHP'li Hayati Tekin tarafından kullanılan "şerefsiz" sözünün tutanaklardan çıkarılmasını istedi. Sadece CHP değil hiçbir parti mensubunun TBMM'de böyle kelimeler kullanmasını tasvip etmediklerini belirten Özel, "Sayın bakan çok incinmiştir. Biz de bu sözü tasvip etmiyoruz. Tutanaklardan çıkarılmasını rica ediyoruz. Büyük üzüntü duyuyoruz" dedi.

Meclis\'te \'Silah Çekildi\' Polemiği

Son Dakika Güncel Meclis'te 'Silah Çekildi' Polemiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • ERBAA: UYANIK OL EY ANADOLU HALKI.... NEDEN HERKES AKP VE RECEP TAYİP ERDOĞAN A SALDİRİYOR..ÇÜNKÜ VATANİMİZ İÇİN GÜZEL İŞLER YAPİYORDA ONDAN..KENDİ TANKİMİZ,HELİKOPTERİMİZ,SAVAŞ GEMİMİZ,İHA LAR,UYDULAR....HEP KENDİMİZ YAPIYORUZ...BAŞ ORTUSUNU UNUTMA,KORKMADAN CAMİYE GİDEBİLİYORUZ...İMF YE BORCU BU HÜKÜMET BİTİRDİ.DİK DURAN TÜRKİYE VAR ARTIK... BU İÇ VE DIŞ DUSMANLARİN ZORUNA GİDİYOR....İNADİNA AKP...VATANINI, BAYRAĞINI, DİNİ SEVEN ....AKP YE GELİR... 65 48 Yanıtla
  • eski ak parti: bu akp den her şey beklenir çok şımardılar bi daha size oy veren sizin gibi olsun 24 38 Yanıtla
  • ERBAA: CHP ...HDP Yİ DESTEKLEDİ..... HDP DE PKK Yİ DESTEKLİYOR... ŞEHİTLER GELİYOR...OY VERENLER UTANİN..... 13 13 Yanıtla
  • ERBAA: ÇATIŞMA ORTAMİNİ ....PKK EVLERİNDE UYUYAN POLİSLERİ ŞEHİT ETTİĞİ İCİN BAŞLADI... HDP DE DESTEKLİYOR.... 10 9 Yanıtla
  • 2023: Chp ve hdp nin işi o silah işleri 0 2 Yanıtla
  • Tc Cumhuriyeti: KAHROLSUN KATİL AKP VE MHP TERÖRİSTLERİ . 0 2 Yanıtla
  • Kültürbaz haydo: CHP DE SIRADAN BİR GÜN 1 0 Yanıtla
  • Tata: Artık söylîyecek argüman kalmayınca bir olup meclisi nasıl karıştırırız düşüncesiyle yalan ve iftiraya başvurdular CHP eşittir MHP eşittir hdp yok sizin birbirinizden farkınız Allah bu memleketi sizin lerinizden korusun 0 1 Yanıtla
  • türk: sarısülük haberini kaldırmışınız hayırdır.. 0 0 Yanıtla
  • 40: Akp git artık bu ülkeden komşu ülkeleri birbirine kattin sıra Turkiyedemi 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye Geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye Geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • Kahramanmaraş Felaketinde Bacak Kaybeden Murat Akkoç, Yeni Proteziyle Yürüyebiliyor
    09:44 Kahramanmaraş Felaketinde Bacak Kaybeden Murat Akkoç, Yeni Proteziyle Yürüyebiliyor

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılarak fiziki tedavisi yapıldı. Kaybettiği bacağına protez takılan Akkoç, artık yürüyebiliyor.

  • Bu da '10 teker' seçim kamyonu
    09:41 Bu da '10 teker' seçim kamyonu

    Ordu'nun Altınordu ilçesine bir belediye başkan adayı, 10 tekerli kamyonla seçim çalışmalarını yürütüyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle seçim otobüsü kiralayamayan aday, kendi iş yerine ait kamyonu seçim aracı olarak kullanıyor.

  • Sivas'ın Ulaş ilçesinde şehit aileleri ve gazilere iftar programı düzenlendi
    09:40 Sivas'ın Ulaş ilçesinde şehit aileleri ve gazilere iftar programı düzenlendi

    Sivas'ın Ulaş ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı gerçekleştirildi.

  • Türkiye'de Hava Durumu Tahmini
    09:40 Türkiye'de Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin edilirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği belirtiliyor. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane, Rize, Hakkari, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Batı Karadeniz'de pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı yaşanması tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklığının Doğu Karadeniz'de 1 ila 3 derece, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmediği belirtiliyor. Rüzgarın ise batı kesimlerde kuzeyli, doğu kesimlerde ise güney ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekildedir: Ankara (Parçalı, yer yer çok bulutlu, 15 derece), İstanbul (Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 15 derece), İzmir (Parçalı ve az bulutlu, 19 derece), Adana (Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı, 22 derece), Antalya (Parçalı, yer yer çok bulutlu, 24 derece), Samsun (Parçalı ve çok bulutlu, 14 derece), Trabzon (Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 12 derece), Erzurum (Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, güneyinde kuvvetli yağışlar bekleniyor, 3 derece), Diyarbakır (Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 13 derece).

  • Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı
    09:39 Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı

    Hakkari'de Depin mevkisinde düşen çığ nedeniyle Hakkari-Çukurca kara yolu kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Polis, Jandarma ve Karayolları ekipleri önlem aldı. Yaklaşık 10 metrelik kar yığınının bulunduğu yolun iki tarafında araçlar bekliyor. Su birikintileri ve taş düşmesi nedeniyle başka bir bölgede de temizlik çalışmaları yapılıyor.

  • Ordu'da Belediye Başkan Adayı Kamyonla Seçim Çalışmalarını Yürütüyor
    09:39 Ordu'da Belediye Başkan Adayı Kamyonla Seçim Çalışmalarını Yürütüyor

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde 33 yıllık esnaf olan Orhan Gündoğdu, maddi imkansızlıklar nedeniyle seçim otobüsü kiralayamayınca kendi iş yerine ait 10 tekerli kamyonu seçim aracı olarak kullanmaya karar verdi.

  • Lapseki Kaymakamı Şehit yakınları ve gaziler ile iftar yemeğinde bir araya geldi
    09:38 Lapseki Kaymakamı Şehit yakınları ve gaziler ile iftar yemeğinde bir araya geldi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde ilçe kaymakamlık tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verildi. Lapseki Kaymakamı ve diğer yetkililerin katıldığı iftar yemeğinde konuşmalar yapıldı ve şehitlerimiz anıldı.

  • Efeler Belediye Başkanı Umurlu'da Çifte Açılış Yapacak
    09:38 Efeler Belediye Başkanı Umurlu'da Çifte Açılış Yapacak

    Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Umurlu Mahallesi'nde hem halı sahayı hem de 7'nci Hanımevi'ni hizmete açacak.

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    09:37 TZOB Başkanı Bayraktar: "Gıda ürünlerinde artan taklit üreticilerimiz için ekonomik kayıplara sebep oluyor"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıda ürünlerinde yaşanan taklit ve tağşiş konusunda uyarılarda bulundu. Bayraktar, taklit ve tağşişli ürünlerin ekonomik kayıplara ve ihracatın olumsuz etkilenmesine sebep olduğunu belirtti.


Advertisement