Meclis'te Yönetim Tartışması - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Yönetim Tartışması

Meclis\'te Yönetim Tartışması

TBMM Genel Kurulu'nun muhalefet milletvekilleri TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un 'Korsan yönetim' yaptığını iddia etiler.

21.02.2015 00:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nun muhalefet milletvekilleri TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un 'Korsan yönetim' yaptığını iddia etiler. Bunun üzerine Genel Kurul'da sert tartışmalar yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nun açılışını saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı açtı. Saat 19.20'da akşam yemeği molasının ardından açılan birleşimi ise TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetmeye başladı. Buna ise CHP, MHP ve HDP'li milletvekilleri tepki gösterdi. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Başkan vekillerinin ve katip üyelerin kendi istekleriyle, zaman zaman rahatsız olmaları sebebiyle, yorgun olmaları sebebiyle yer değiştirdikleri, nöbet değiştirdikleri olmuştur" dedi.

HDP Hakkari Mliletvekili Adil Zozani ise, başkanlık divanının önüne giderek Yakut'a sert tepki gösterdi. Zozani'yi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve HDP'li milletvekilleri uzaklaştırdı. Muhalefet milletvekilleri, Başkanvekili değişikliğiyle ilgili TBMM başkanı Cemil Çiçek'in bilgi vermesini istediler. Bu tartışmalar nedeniyle Yakut, birleşime iki defa uzun süre ara verdi. Birleşimi tekrar açan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i aradığını ve kendisini görevlendirdiğini söyledi. ZOZANİ'YE ARKASINI DÖNDÜLER

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un yönetimi nedeniyle usul tartışması açıldı ve HDP adına Adil Zozani söz aldı. Zozani, başkanlık divanının ve başkanlığın korsan olduğunu belirtti. Zozani'nin konuşması sırasında ise Ak Partili milletvekilleri sırtlarını döndü. Usul tartışmasının ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Başkanlık divanını tutumunu oylamaya sundu ve kabul edildi.

KİM KARDASHİAN'A BENZEMİYORSUNUZ

TBMM Genel Kurulu'nda HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani'nin ardından kürsüye HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan çıktı. Ak Partililer, Kaplan'ı da Zozani gibi sırtlarını dönerek protesto etti. Bunun üzerine Kaplan, "Arkanızı dönmüşsünüz. Kim Kardashian'a benziyorsunuz diyeceğim, ama banzemiyorsunuz" dedi. Bu sözler genel kurulda gülüşmelere neden oldu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meclis'te Yönetim Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement