Meclis'te Yumruklu Kavga - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Yumruklu Kavga

Meclis\'te Yumruklu Kavga

Meclis'te MHP'li Ali Uzunırmak'ın AK Parti'lileri sahtekarlıkla suçlamasının ardından kavga çıktı.

05.08.2014 08:47  Güncelleme: 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Genel Kurulu'nda MHP'nin sınır komşularındaki çatışmalara Türkiye'den katılımın araştırılması için verdiği önergenin oylaması öncesinde CHP'nin talebi üzerine elektronik yoklama yapıldı. Elektronik oylamaya katılmayan ancak pusula gönderen milletvekillerinin isimlerinin okunması üzerine bazı AK Parti milletvekillerinin salonda bulunmadığı ve toplantı yeter sayısının olmadığı belirlendi. Bu duruma bazı muhalefet milletvekilleri tepki gösterirken MHP'li Meclis İdare Amiri Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak başkalarının yerine de oy kullanıldığını iddia ederek AK Partililere "sahtekarlar" diye bağırdı.

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da Uzunırmak'ı uyararak, sözlerine dikkat etmesini istedi ve toplantı yeter sayısı olmadığı için birleşime 15 dakika ara verdi.

Bu sırada Genel Kurul Salonu'nun iktidar kulisine çıkan kapısının önünde AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ile MHP'li Uzunırmak arasında tartışma başladı. Tartışma kısa sürede yumruklu kavgaya dönüştü. Diğer AK Parti ve MHP milletvekilleri de buraya gelerek, kavgayı ayırmaya çalıştı. Bu sırada Uzunırmak ve Şahin salondan çıkarıldı. Ancak AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin birbirlerine yönelik sözlü kavgası kısa süre sonra çok sayıda milletvekilinin karıştığı yumruklu kavgaya dönüştü.

Meclis Başkanvekili Bahçekapılı da kavganın büyümesi nedeniyle başkanlık divanından inerek, milletvekillerinin bulunduğu bölüme geldi. "Kavga etmeyin" diye bağıran Bahçekapılı da milletvekillerini ayırmaya çalıştı. Milletvekillerinin sakinleştiği ancak sözlü atışmaların sürdüğü bir sırada kavga yeniden başladı. Çok sayıda milletvekili birbirlerinin üzerine yürüyerek yumruk ve tekme atmaya başladılar. Bu sırada MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da yumruklara hedef oldu, yere düştü.

Araya giren milletvekillerinin güçlükle sakinleştirdiği kavga sonrasında Meclis Başkanvekili Bahçekapılı tüm grup başkanvekillerini odasına çağırdı.

Kavgaya karışan milletvekillerinden MHP'li Ali Uzunırmak'a kulis bahçesinde sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalede bulunuldu. Uzunırmak daha sonra Meclis kampüsü içindeki TBMM Sağlık Merkezi'ne gitti. Kaşı açılan AK Parti'li Mustafa Şahin'e de Başkanlık Divanı'nın arkasındaki bölümde sağlık görevlilerince müdahalede bulunuldu.

Aranın ardından toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için Genel Kurul kapandı.

Oğan Twitter'dan açıklama yaptı

Kavga sonrası Twitter hesabından açıklama yapan MHP Sinan Oğan ağır ifadeler kullandı:

"Genel Kurul'da 60 AK it bana saldırdı. Evelallah ağızlarının payını aldılar. Ülkücülere bunlar ancak 60'a tek saldırır. TBMM'de Türkmenlere neden sahip çıkmıyor hükümet diye sorunca AK itlerin saldırısına uğradık."

IŞİD tartışması yaşandı

Yumruklamaların yaşandığı oylama öncesi MHP'nin araştırma önergesi görüşülürken de ortam gergindi. MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, AK Parti'nin Türkmen ayırımı yaptığını iddia ederek, "Irkçı, faşist zihniyetinizi kınıyoruz. Kusura bakmayın siz faşistsiniz, ırkçısınız" dedi.  AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Türkmenlere sahip çıktıklarını belirterek, "Kimin faşist olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Türkmenlere siz mi sahip çıkıyorsunuz. Yurtdışı Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı kuran AK Parti'dir." karşılığını verdi.

MHP'li Sinan Oğan AK Parti'nin " İnsanların mezhebi şudur, geçmişi şudur, etnik kökeni şudur' diyerek bölücülük yaptığını savundu.

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ise IŞİD'in Musul'u işgal ettiğini, İstanbul'u fethetmekten bahsettiğini söyledi. Öner, kendisine laf atan AK Parti'li milletvekiline, elini kürsüye vurarak, "Sen gel, burada konuş, yiğitsen gel cevap ver" diye bağırdı.

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı ise MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'la atıştı; "Kim daha çok bağırırsa partisinde yükselecek. Siz de bağıra bağıra yükseldiniz, aynı yolda devam ediyorsunuz. Bağıran çağıran, sürekli yerinden laf atan kişinin kendi partisine de faydası olmaz. Bağırınca çağırınca zücaciye dükkanına giren fil gibi davranırsınız" dedi.

Kaynak: Aljazeera

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement