Meclis Yeni Güvenlik Önlemleri Alıyor - Son Dakika
Güncel

Meclis Yeni Güvenlik Önlemleri Alıyor

Meclis Başkanlığı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının ardından yeni ve katı güvenlik önlemleri alıyor.

10.04.2014 14:58  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Başkanlığı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının ardından yeni ve katı güvenlik önlemleri alıyor. Ana bina ile halkla ilişkiler binasının giriş kartları değişecek. Ziyaretçi randevulu sistemle çalışacak ve daha sıkı önlemler alınacak. Meclis'e giren ziyaretçilerin GBT'leri kontrol edilecek. Danışmanlar kulislerde oturamayacak. Meclis ana binada bulunan lokantalara milletvekilleri ziyaretçi getiremeyecek.

Meclis "güvenlik zirvesi" TBMM Başkanı Cemil Çiçek Başkanlığı'nda toplandı. Yaklaşık üç saat süren toplantıya, TBMM İdare Amirleri Salim Uslu, Ömer Faruk Öz, Malik Ejder, Ali Uzunırmak, AK Parti Grup başkanvekilleri Mahir Ünal, Mustafa Elitaş, Belma Satır, Ahmet Aydın, CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Oktay Vural ve BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan katıldı.

Toplantıda Meclis güvenliğini sağlamak üzere uzlaşılan konular bir taslak haline getirilecek. Taslak gruplara gönderildikten sonra metin haline getirilerek Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in onayına sunulacak.

Toplantıda alınan önlemler ise şöyle sıralanıyor:

-GİRİŞ KARTLARI DEĞİŞİYOR-

Meclis ana bina ve halkla ilişkiler binasının ziyaretçi giriş kartları değişecek. Milletvekili ziyaretçileri randevulu sistemle sadece halkla ilişkiler binasına yeni çıkarılan kartla girebilecekler. Ayrı ayrı düzenlenen giriş kartları ile farklı binalara girilmeyecek.

-ZİYARETÇİLERE GBT SORUŞTURMASI-

Meclis'e giren ziyaretçilere GBT sorgulaması yapılacak. Ancak, Meclis İdare Amirliği ilk etapta bunun Meclis'te uygulanabilmesi için alt yapı çalışmaları başlatacak. Nasıl uygulanabileceği konusunda Ankara Emniyetinde görüş alındıktan ve alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra uygulamaya geçilecek.

Ana Binaya sadece grup başkanvekilleri, Meclis başkanvekilleri ve idare amirlerinin ziyaretçileri randevulu sistemle girebilecekler. Bunların dışında milletvekillerinin ziyaretçileri kesinlikle ana bina ve kulislere giremeyecek. Milletvekili danışmanlarının da kulislerde oturması yasaklanacak.

-GRUP TOPLANTILARI ZİYARETÇİLERİ-

Salı günü yapılan grup toplantılarına alınan ziyaretçilerin sayılar ve grupları grup başkanlıklarına verilecek. Her ziyaretçi grubunun başında bir görevli bulunması zorunlu hale getirilecek.

Gruplar bundan sonra grup salonlarındaki sandalye sayılarına göre ziyaretçi alabilecekler.

-ANA BİNADA BULUNAN LOKANLATALARA ZİYARETÇİ ALINMAYACAK-

Ana Binada bulunan lokantalara milletvekili ve parlamento muhabirlerinin dışında ziyaretçi giremeyecek. Milletvekilleri ziyaretçilerini Halkla ilişkiler binasında bulunan lokantalara götürebilecekler.

-GÜVENLİK KAMERALARI ARTIRILACAK-

Meclis kampüsü içerisinde ve giriş kapılarında güvenlik kamera sayıları artırılacak. Alınacak bu güvenlik önlemleri Pazartesi gününe kadar taslak haline getirilecek. İlk önce TBMM İdare Amirleri üzerinde çalışacak uzlaşılan konular bir metin haline getirilerek Meclis Başkanı'nın da onayına sunulacak. Gerekirse Meclis Başkanı yeniden bir toplantı düzenleyecek. Meclis'te güvenlik önlemlerinin dışında Genel Kurul'da geçen kavgalı oturumlar da gündeme geldi. Kavgalı oturumlarda içtüzük kurallarının işletilmesi de dile getirildi.

Öte yandan, artık milletvekilleri bir hafta öncesinden basın toplantısı düzenleyebilmek için gün alabilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meclis Yeni Güvenlik Önlemleri Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement