Meclisin Çalışması 'Üzüntü' Verdi! - Son Dakika
Güncel

Meclisin Çalışması 'Üzüntü' Verdi!

Meclisin Çalışması \'Üzüntü\' Verdi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına "özür" ve "üzüntü" tartışması damgasını vurdu.

12.03.2015 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı üçüncü birleşim toplantısını gerçekleştirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü'nde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki birleşime Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Ahmet Kaytan başkanlık yaptı.

Meclisin dünkü toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri arasında "özür" tartışması yaşandı. Toplantının başında söz alan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, önceki günkü toplantı sonrası DBP'li Meclis Üyesi Sibel Sütpak'a AK Partili Meclis Üyesi Aydın Yener'in hakaret ettiğini iddia ederek, Yener'in özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Yener, özür yerine "üzüntü" duyduğunu ifade edince tartışma yaklaşık bir saatten fazla sürdü.

Oturum Başkanı Kaytan'a hitaben Cin, "Aslında sizin bir açıklama yapmanızı beklerdim. Ama yapmadınız. Dün biz, salondan çıktıktan sonra içerde olmadığımızı düşünerek meclis üyelerinden sayın Aydın Bey bize hakarette bulunmuştur ve buna Sibel arkadaşımız tepki göstermiştir. Buna rağmen kadın arkadaşımıza yönelik hakaretlerini sürdürmüştür. Başta siz meclis başkanı olmak üzere Aydın Bey'in de meclis huzurunda bizden ve arkadaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

KAYTAN: HAKARET CÜMLESİ DUYMADIM

Meclisin yaklaşık bir yılını doldurduğunu ve şu ana kadar birkaç münferit olay dışında istenmeyen bir olayla karşılaşmadıklarını kaydeden Meclis Başkanı Ahmet Kaytan, "Dün sonuç itibariyle bir oylama yapıldı. Geçmiş aylarda da bireysel olarak Aydın Bey'in bizim şahsımıza müracaatı söz konusu olmuştu. 'Sayın başkan sizin burada DBP Grubuyla ilgili hoşgörülü, her söz istendiğinde kendisine söz vermeniz gündemi aslında oldukça uzatıyor' gibi bir yaklaşımla gelmişti. Sebebini sorduğumuz da Bozova'da kendisi için böyle bir ortamın sağlanmadığını iddia etmişti. Grup başkan vekilleriyle yaptığımız görüşmede, aynı yerde yapılan yanlışı bizim de yapmamız doğru olmaz dedik" diye konuştu.

'AMA SİBEL HANIM HAKARET İÇERİKLİ KONUŞTU'

Oturumu kapattıktan sonra Aydın Yener'in kendisinden söz hakkı istediğini kaydeden Kaytan, "Ben hakaret eden, haksızlık içeren bir cümlesini duymadım o kalabalığın içerisinde. Ama şunu çok iyi duydum. 'Sizlerin şu anda sağladığınız ortam Bozova'da bize sağlanmıyor' cümlesini ifade ettiğini biliyorum. Sibel Hanım da içerdeydi. Belki içerde başka arkadaşlarım da vardı. Biz heyecanlı olmasından ve olumsuz bir ifadenin çıkabileceğini düşünerek hem Nihat Bey hem biz kendisinin biraz daha sakin olmasını ifade ettik. Nasıl bir cümle kullandığını bilmiyorum; ama Sibel Hanım çıkarken gayet heyecan dolu, sert, biraz da hakaret içeren cümleler kullandı. Sonra Nihat Bey, Sibel Hanım'ı alıp dışarı çıkardı. Durum bundan mütevellit" dedi.

'OLAY ALT KATLARA KADAR TAŞTI' İDDİASI

Tartışmanın salonun dışına hatta alt katlara kadar gittiğini kaydeden Kaytan, "Eğer olay buralara kadar gidiyorsa demek arkadaşlarımız hissiyatına yenik düşmüş arkadaşlarımız olur ki, bunun da hiç kimseye faydası olmaz. Ben doğrusunu isterseniz aşağıya kadar taşmış olan üzüntümden dolayı, aslında bu konulardan çok rahatsızım, bu gündeme getirmeyelim ve kapatalım düşüncesiyle ifade etmedim" ifadelerini kullandı.

'GERGİNLİK SİZİN TUTUMUNUZDAN KAYNAKLI'

Kaytan'ın açıklamalarının kendisini şaşırttığını kaydeden Cin, gerginliğin Kaytan'ın tutumundan kaynaklı olduğunu belirtti. Cin, "Dün toplantıyı yönetiyordunuz. Eğer ben yönetmiş olsaydım erdemlice, cesurca bir özeleştiri sunardım meclise. Bugün onu bekliyordum. Bu yönetme tutumu meclisi de gerdi. Biz çıktıktan sonra bize ve kadın arkadaşımıza hakaret edildi. Çok arkadaş da şahit oldu, söylediler. Biz bir beklenti içerisindeyiz. Sizden ve Aydın Bey'den özür bekliyoruz" dedi.

BİR SAAT TARTIŞMANIN ARDINDAN EL SIKIŞTILAR

Daha sonra AK Partili Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi Aydın Yener'in özür dilemek yerine üzüntüsünü dile getirmesi üzerine tartışma oldukça uzadı ve yaklaşık bir saat gündem maddelerine geçilemedi. Oturum Başkanı Kaytan, tartışmanın uzaması üzerine birleşime beş dakika ara verdi. Verilen arada meclis üyelerinin araya girmesi üzerine hem Aydın Yener hem de Sibel Sütpak karşılıklı el sıkıştı ve meclis gündem maddelerine geçti. Söz konusu tartışma Eyyübiye ilçesine bağlı Büyükçaylı Mahallesi ve buna bağlı olan dört mezranın Ceylanpınar'a bağlanmasının mecliste görüşülmesinden sonra olmuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Meclisin Çalışması 'Üzüntü' Verdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement