İşte Meclisin Gazeteci Adayları - Son Dakika
Güncel

İşte Meclisin Gazeteci Adayları

İşte Meclisin Gazeteci Adayları

TBMM'ne en fazla milletvekili gönderen İstanbul'da, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için partilerin YSK'ya gönderdiği listelerde çok sayıda gazeteci yazar da bulunuyor.

08.04.2015 15:14  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne en fazla milletvekili gönderen İstanbul'da, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdiği listelerde çok sayıda gazeteci yazar yer aldı.

AK Parti'nin İstanbul 2. bölge 12. sırada bulunan adayı gazeteci yazar Markar Esayan, yaptığı açıklamada, sırasıyla Agos, Taraf ve Yeni Şafak'ta yazılar yazdığını, politik tavrının her zaman belli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin önemli bir demokratikleşme sürecinde olduğuna dikkati çeken Esayan, "Bu bir halk hareketi. Ben de bu halkın bir parçasıyım. Türkiye'de çeşitli toplumsal kesimlerin eski bürokratik, oligarşik devletten kaynaklanan çok büyük sorunları vardı. Ermeniler de bunlardan biriydi. Ülkeyi demokratikleştirmekten, zenginleştirmekten başka bir formülümüz yok" diye konuştu.

"2015 MECLİSİ KURUCU MECLİS GÖREVİNİ ÜSTLENECEK"

"Türkiye'de 1920 Anayasası hariç, diğer anayasalar darbe anayasasıdır" diyen Esayan, şu ifadeleri kullandı:

"Bürokratik faşizm devletinden anayasal yurttaşlık devletine geçeceğiz. Bu anlamda, bu meclis, kurucu bir meclis olacaktır. AK Parti'nin çok başarılı olacağına inanıyorum. 2015 Meclisi muhtemelen 1920 Meclisi gibi, kurucu meclis görevini üstlenecek, çözüm sürecini barışla sona erdirecek, çatışmayı bitirecek. Devlet sistemini vesayetten arındıracak bir başkanlık modeli ortaya koyacak, yeni anayasasını halka sunacak. Bunlar yeni Türkiye'nin en büyük hamleleridir. Bu hamleler olmazsa bu ülkenin ne Kürdü ne Türkü ne Ermenisi ne Müslimi ne de gayrimüslimi rahat edemez. Parti ayırımı da yoktur. Biz geleceğimiz, çocuklarımız için bu hamleleri yapacağız. Umarım Meclis'teki diğer partilerde bu bilinçte olurlar."

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜN AÇILMASI İÇİN NE GEREKİYORSA ONU YAPACAĞIM"

AK Parti İstanbul 3. bölge 14. sıra adayı gazeteci yazar Mahmut Övür, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin 100 yıllık arayışının bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Seçilmesi durumunda Meclis'teki önceliğinin anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm süreci olacağını aktaran Övür, "Türkiye'nin kendisi olduğu, kendi renkleriyle ortaya çıktığı, kendine döndüğü bir Meclis olacağını düşünüyorum. O yüzden önemsiyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye vatandaşı olarak parlamentoda olmayı önemsediğini anlatan Övür, "Türkiye'nin yeni bir anayasaya kavuşması için daha özgürlükçü, daha demokrat daha toplumun insanını kucaklayan anayasası olması için bu işe girdim, böyle devam edeceğim. Türkiye'nin demokratikleşmesi, Türkiye'nin önünün açılması, zenginleşmesi için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağım" diye konuştu.

CHP'NİN GAZETECİ ADAYLARI

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Barış Yarkadaş, partisinin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu listede dördüncü sırada yer aldığını söyledi.

Yarkadaş, milletvekili seçilmesi halinde öncelikle kendi mesleğiyle ilgili çalışmalar yapacağını anlattı.

Gazetecilerin düşüncelerini ifade etmesinin önünde onlarca madde bulunduğunu savunan Yarkadaş, bunların değişmesi ve "ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için" mücadele edeceğini belirtti. Yarkadaş, CHP iktidarında, bazı kanunların değişmesine yönelik çalışma yapacağını da kaydetti.

Yarkadaş, "Gazeteciler, hangi siyasi görüşten olursa olsun toplumla irtibatı olan kişilerdir. Gazetecilerin, haber alabilmek için toplumun her kesiminin içinde olması gerekiyor. Bu bize bir açıdan avantaj sağlayacak. Toplumun değişik kesimleriyle sürekli irtibat halinde olduğumuz için onların sorunlarını meclise taşımamız ve daha rahat ifade edebilmemize olanak sağlayacak" diye konuştu.

"SONUNA KADAR ÇALIŞACAĞIM"

CHP'nin İstanbul 1. bölge 19. sıra adayı gazeteci Mustafa Can Ataklı da ön seçimle bu yarışa dahil olduğunu belirtti.

Ataklı, şöyle konuştu:

"Ön seçim olduğu için girdim. Eğer ön seçim olmasaydı 'Beni aday yapın' diye başvurmazdım. CHP'nin ön seçim yaparak milletvekillerini belirlemesinin, Türkiye'ye bir hareket getireceğini ve toplumda da bir karşılık bulacağını düşündüm. Çünkü AKP iktidarı çok güçlü. Onun için toplumda genel bir yılgınlık var, 'Başkası kazanamaz' diye. CHP, bunu yapınca bir umut ışığı doğabilir diye baktım ve seçime girdim. Ön seçimin olumlu etkilerini göreceğimizi düşünüyorum. Seçilme ihtimalim var mı? Onu söyleyemem. Sıralamada 'yok' gibi gözüküyor ama bir önceki seçime göre, bir hayli farklı sonuç alınacağını düşünüyorum. Onun için de sonuna kadar çalışacağım."

MHP'NİN ADAYLARI

Milliyetçi Hareket Partisi'nden İstanbul 3. bölge 6. sıra adayı gazeteci yazar Mehmet Müftüoğlu, vatana millete hizmet etmek için mecliste temsilin önemine değindi.

Müftüoğlu, "Parlamentoda milletimize hizmet etmek isteriz. Milletvekili olursam özellikle medya konusunda son yıllarda çok sıkıntı yaşanıyor. Bu noktaya eğilmek ve bunu meclis gündemine taşımak isterim. Medya mensuplarının sözcüsü olmak noktasında ilk adamı atmak isterim" diye konuştu.

HDP ADAYI ZARAKOLU

HDP İstanbul 2. bölge 9. sıra adayı yazar yayıncı Deniz Zarakolu da canlılığı, renkliliği ve kimlik zenginliğini yansıtacak çalışmalarının olacağını anlattı.

Adaylığının onur, gurur ve mutluluk verdiğini ifade eden Zarakolu, "Türkiye'de de yaşanan sorunlara çözüm bulma açısından sorumluluklar veren bir görev" dedi.

Zarakolu, "İnsanlar düşüncelerini açıklarken ciddi sıkıntılarla karşılaşıyor. Düşünce ve ifade özgürlüğü alanındaki eksikliklerin ortadan kaldırılması ve insanların özgürce kendilerin ifade edebilecekleri sağlanması noktasında çalışmalarım olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşte Meclisin Gazeteci Adayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor
    09:20 Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nisan ayına rağmen Doski Vadisi'nde yer alan Bostancık köyüne önceden inen çığdan dolayı 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması yapılmaktadır. Hakkari İl Özel İdaresi ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, Bostancık köyünün yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Kepçe boyunu aşan karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası
    09:18 Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayaya çarpan motosikletin sürücüsü ve yaya yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Kazanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtildi.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti
    09:15 Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Turizm Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazı Başkanı Dç. Dr. Ufuk Çörtük tarafından antik kentin tarihi hakkında bilgi verildi.

  • Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı
    09:13 Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı

    Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Başakşehir Sanat Galerisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinden oluşan 'Yemin Olsun' sergisini ziyaretçilere açtı. Sergi, kainatın derinliklerine yolculuk yapmayı ve yaratılan her şeyin Rabbimizin ismini hatırlamak ve bulmak için bir vesile olduğunu vurguluyor.


Advertisement