Medeniyet Sohbeti'nin Konuğu Hatemi Olacak - Son Dakika
Güncel

Medeniyet Sohbeti'nin Konuğu Hatemi Olacak

Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile TDED'in düzenlediği Medeniyet Sohbetleri Programı'nın konuğu Prof. Dr. Hatemi olacak.

15.02.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve TDED (Türk Dil ve Edebiyat Derneği'nin) ortaklaşa düzenlediği Medeniyet Sohbetleri Programı'nın bu ayki konuğu Prof. Dr. Hüseyin Hatemi olacak. Prof. Dr. Hatemi, 15 Şubat 2014 Cumartesi günü Kocaelililer ile buluşacak.

İSLAM DÜŞÜNCESİNDE MEDİNE-İ FAZILA

Hukuk camiasının ve İslam Dünyasının sevilen ismi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, kendine has üslubu ve aktardığı birbirinden kıymetli bilgilerle, 'İslam Düşüncesinde Medine-i Fazıla' konusunu derinlemesine analizlerle irdeleyecek. Seka Edebiyat Evi'nde saat 17.00'de başlayacak söyleşi programına, konuk ve konuya ilgi duyan herkes katılabilecek.

PROF. DR. HATEMİ KİMDİR?

Akademisyen, yazar ve hukuk profesörü Prof. Dr. Hatemi, 1898'de İran Şahpur'da doğan Ali Asgar Hatemi Bey ile 1910'da İstanbul'da doğan Azerbaycan göçmeni Cemile Hanım'ın ikiz çocuklarından biri olarak dünyaya geldi. Talatpaşa İlkokulu ve Şişli Ortaokulu'na gitti. 1956 yılında Atatürk Erkek Lisesi'nden, 1960 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli şiirleri İslam dergisinde yayımlandı. Hareket, Milli Gazete, Zaman, Yeni Gündem, Mavera, Şehir, Yeni Asya, Yeni Şafak gibi yayınlarda yazarlık ve köşe yazarlığı yaptı. İslam Hukuku hakkında dersler verdi ve çeşitli kitaplar hazırladı. Aynı üniversitede 1973 yılında doçent, 1981 yılında profesör oldu. 2006 yılında yaş haddinden dolayı emekli oldu. Arapça, Farsça, Almanca ve Fransızca bilmektedir. Emekli olmasına rağmen, hâlen İstanbul'daki çeşitli üniversitelerin Hukuk, Siyasal Bilgiler ve İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinde dersler vermektedir. Yeni Şafak Gazetesi'nde yazılar yazmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Medeniyet Sohbeti'nin Konuğu Hatemi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement