Medicana Sivasspor, Okan Buruk ile 1 Yıllık Anlaşma İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Medicana Sivasspor, Okan Buruk ile 1 Yıllık Anlaşma İmzaladı

Medicana Sivasspor, Okan Buruk ile 1 Yıllık Anlaşma İmzaladı

Medicana Sivasspor, Okan Buruk ile 1 yıllık anlaşma imzaladı Medicana Sivasspor yönetimi, Sergen Yalçın'dan boşalan teknik direktörlüğe Okan Buruk'u getirdi.

25.10.2015 22:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medicana Sivasspor, Okan Buruk ile 1 yıllık anlaşma imzaladı

Medicana Sivasspor yönetimi, Sergen Yalçın'dan boşalan teknik direktörlüğe Okan Buruk'u getirdi. Akşam saatlerinde kente gelerek kulüp yönetimi ile görüşen Buruk ile 1 yıllık anlaşma imzalandı.

Teknik direktör Sergen Yalçın ile dün gece yollarını ayıran Medicana Sivasspor tarafından kente davet edilen Okan Buruk akşam saatlerinde Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na geldi. Daha sonra kulüp tesislerine gelen Okan Buruk, burada Medicana Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve kulüp yöneticileriyle yaklaşık 1 saatlik görüşme yaptı. Ardından Medicana Sivasspor ile genç teknik adam arasında 1 yıllık sözleşme imzalandı.

YENİ BİR DÖNEME BAŞLAYACAĞIZ

Anlaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sergen Yalçın'a teşekkür ederek, Geçtiğimiz yıl takımı bunalımlı bir dönemden alıp huzura kavuşturmuştu. Fakat bu sene maalesef bir takım sıkıntılardan dolayı takımımızın menfaati adına ayrılmanın daha doğru olacağını düşünerek kendisiyle yollarımızı ayırdık. Ona hizmetleri için, Sivasspor'a verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Maalesef futbolda bir başarısızlık olduğu zaman ilk önce teknik direktörler bu işin sorumlusudur. O da o sorumluluğu üzerine aldı ve anlaşarak sözleşmeyi karşılıklı olarak feshettik. Tabi bu demek değildir ki takımımızın içerisinde bazı arkadaşlarımızın sorumluluğunu yerine getirdiği anlamına gelmez. Şimdi hocamızla da onu konuştuk. Gerekli bütün önlemler alınarak, futbolcularımızın da dikkati çekilerek mutlaka yeni bir döneme başlayacağız. Bu süreçte Okan hocamızın sevilen kişiliği ve çalıştırıcılığına geçtiğimiz sene Gaziantep'deki başarılarıyla kulübümüzün her türlü yapısına uygun bir hoca olacağını yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte takdir ettik. Kendisini buraya davet ettik ve çok kısa süren bir görüşmeyle de takımımızı hocamıza teslim ettik. Kendisine de hayırlı uğurlu olsun diyorum. Okan Hocamızla geçmişten beri tanışıklığımız da söz konusu. Kulübün yapısı, kendisinin karakteri ortada. Bu şehre, bu takıma uygun bir hoca olduğunu düşünüyoruz. Okan Hoca için de en iyi takımlardan birisinin de Sivasspor olduğunu düşünüyoruz dedi.

ARTIK 2 FUTBOCUYLA HİÇBİR BAĞIMIZ YOK

Başkan Otyakmaz, Sergen Yalçın döneminde kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz ve Ümit Kurt'un durumuyla ilgili ise, Bizim açımızdan zaten 1.5 yıldır Batuhan'a büyük bir sabır gösterdik. Hala kendisinin hazır olmayışı bu takıma artık vereceği bir şey olmayacağı kanaati hasıl oldu. Ümit'te dün talihsiz, kendi adına hiç hoş olmayan bir olay yaşadı. İlk 11'de olmadığını görünce biraz sporcu ahlakına yakışmayacak bir takım hareketlerde bulundu. Bunun da cezası bizim ailemize bir daha girmemesi demektir. Bunu kendisi de biliyor. Artık 2 futbolcuyla ilgili hiçbir bağımız yok. Tabi ki lisanslı oyuncularımızdır, ama devre arası kendilerine kulüp bulmak zorundalar diye konuştu.

SİVASSPOR BENİM İÇİN EN DOĞRU KULÜP

Medicana Sivasspor'un yeni Teknik direktörü Okan Buruk ise, kendisini bu göreve layık gördüklerini için Medicana Sivasspor yönetimine teşekkür ederek, Tabi ki Sivasspor gerek kurumsal yapısı, gerek yönetimiyle Türkiye'nin örnek kulüplerinden biri. Bizde bu örnek kulübe yakışır şekilde takımı hak ettiği yere getirmeye çalışacağız. Zor bir dönem. Ama bu zor dönemde kendi içimizde, taraftarımızla, şehrimizle birlik ve beraberlik içinde olursak bu zor dönemi kolay bir şekilde atlatmak istiyoruz. dedi. Daha sonra Sergen Yalçın'a teşekkür eden Buruk, Sergen hocaya bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. O da bizim jenerasyonun önemli hocalarından birisi. Bu sene burada şanssız bir dönem geçirdi. Ama bundan sonraki hayatında başarılı olacaktır dedi. Ekibiyle birlikte bütün enerjilerini takıma vereceklerini ve Sivasspor'u en iyi yere getireceklerini belirten Buruk, Takımımız hak etmediği bir yerde. İnşallah bundan sonra Allah da bize daha çok yardım eder. Özellikle sonuç anlamında, iyi oyunlarını sonunu getiremeyen bir takımda vardı. Özellikle psikolojik anlamda oyuncularımızı da geliştirip, onları da bu çemberin içine alıp kulübümüzü en iye yere götürmeye çalışacağız. Burada olduğum için tabi ki mutluyum. Sezon başında beri gelen teklifler olmuştu, beklemiştim. Sivasspor'un benim için doğru bir kulüp olduğunu görüyorum ifadesini kullandı.

GAZİANTEPSPOR'DAKİ TEKNİK KADROSUYLA ÇALIŞACAK

Yöneltilen soru üzerine, takımla ilgili Sergen hocayla henüz görüşmediğini belirten genç teknik adam Sergen hoca ve ekibinden de gerekli desteği alacaklarını söyledi. Teknik kadroda yer alan isimlerle ilgili bilgide veren Buruk, Gaziantepspor çalıştığı kadroyla devam edeceğini belirterek, Ekibimiz geçen sene birlikte çalıştığımız İrfan Saraloğlu, Stjephan Tomas, Dursun Genç ve Can Okuyucu ile birde analizcimiz olacak dedi. Yarın antrenmana çıkarak Bursaspor maçının hazırlıklarına devam edeceğini belirten Buruk, Zaten çok kısa bir süre var. Çarşamba günü maç var. Yarın antrenman sonrası yolculuk var. 2 günde de gerekli şekilde otelde oyuncularla bol bol vaktimiz olacak. Bunları değerlendiriyoruz. Göstermek istediklerimizi göstereceğiz. Çok fazla çalışma şansımız yok ama biraz belki analiz anlamında, bundan önceki maçların analizi oyun anlamında nasıl geliştirebiliriz diye bunu görsel olarak oyuncularımıza aktaracağız şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Medicana Sivasspor, Okan Buruk ile 1 Yıllık Anlaşma İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement