Medicana Sivasspor-Trabzonspor Soyunma Odaları - Son Dakika
Güncel

Medicana Sivasspor-Trabzonspor Soyunma Odaları

Medicana Sivasspor-Trabzonspor Soyunma Odaları

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, futbolun sonuca odaklı olduğunu, bu sezon istedikleri sonuçları alamadıklarını belirterek yönetimle görüşüp bir karar vereceğini söyledi.

24.10.2015 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, futbolun sonuca odaklı olduğunu, bu sezon istedikleri sonuçları alamadıklarını belirterek yönetimle görüşüp bir karar vereceğini söyledi. Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arvaladze ise "Çok önemli bir 3 puandı. İnşallah en kısa zamanda herşey normale döner" dedi.

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın 2-0 kaybettikleri maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. Maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını belirten Yalçın, "Bu sezon bir çok maçta olduğu gibi bugün için de iyi oynadığımızı, iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Oyuncularımız ellerinden geleni yaptılar. Onlara teşekkür ediyorum. İstatistiklere bakınca şaşırdım. 52 orta yapmışız ama maalesef gol bulamadık. Bu takımın sorumluluğu bana ait. Çözüm üretmesi gereken de benim. İstediğimiz çözümü üretemiyoruz, maç kazanmakta zorlanıyoruz. Sivasspor'un daha iyi yerlerde olmasını istiyoruz ama bazen futbolda bu tür sonuçlar olabiliyor. Geçen sezon nasıl başarılı olup tıkımı bulunduğu konumdan çıkardıysak, bu sezon da bunu becerebiliriz diye düşürdük. Ama şu ana kadar olmadı. Bugün çok daha iyiydik, üstün olan taraftık ama futbol sonuç oyunu. Sonuç alırsan başarılı olursun iyi oynayana puan vermiyorlar. Biz sonuçları almakta zorlanıyoruz. Kendimize ve Sivasspor'a zarar daha fazla vermek istemiyoruz. Söylenecek fazla bir şey yok" dedi.

BENİM NİYETİM BIRAKMAK

İşler kötü gittiğinde oyuncuların saha içerisinde sorumluluk almaktan da çekinir hale geldiğini, bugün hem kendilerinin hem de benzer bir durum yaşayan Trabzonsporlu futbolcuların benzer bir görüntü çizdiğini belirten Yalçın, sözlerinin istifa anlamı taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine şöyle dedi: "Bugün iki taraftan biri kırılacaktı, maalesef olay bize düştü. Bu takımın sorumlusu benim, Kendime de Sivasspor'a da zarar vermek istemiyorum. Yeni bir enerji ortamı. Benim niyetim bırakmak ama başkanla görüşmeden bir karar veremem. Onların onayını almadan tek başıma böyle bir karar vermek istemiyorum."

Geride kalan 9 haftada bir çok maçlarının direkten döndüğünün hatırlatılması üzerine "İyi oynuyoruz ama bir türlü sonucu elde edemiyoruz. Bir direkten döner 2 döner. Sonra böyle devam etmemesi lazım. Bugün Ali Palabıyık'ın iyi bir yönetim gösterdiğini düşünmüyorum. Rize'de 1-0 galipken rakip oyuncuları atmamak için elinden geleni yapıyor ama bize zarar veriyor. Belki benim. Bu şekle gelmemizin nedenlerinden birisi de maalesef hakemler. Bugünkü maçı konuşmuyorum. Bugün de 1-2 pozisyon da bugün vardı. Maalesef bazı şeyleri hakemler çok iyi idare ediyorlar" ifadelerini kullandı.

BATUHAN İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM AMA

Sivasspor'un çalışılabilecek en iyi kulüplerden biri olduğunu, maddi problem bulunmadığını ve ödemelerin zamanında yapıldığını ifade eden Yalçın, Batuhan'ın kadro dışı bırakılmasıyla ilgili şunları söyledi: "Maddi olarak oyuncuların eksiği yok. Ödemelerimiz günü gününe alıyor. Biz ve oyuncular bu işi beceremedik. Bu sezon başaramadık. Batuhan ile ilgili söyleyebilecek birşey yok. Bu oyuncu bizden önce de 8 kere kadro dışı kaldı. Ben takımda tutmak için elimden geleni yaptım, ama dayanma noktamız bir yere kadar. Oyuncu bana yardım etmezse ben ona nasıl yardım edebilirim. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ben oynamayan oyuncuya nasıl yardım edeyim. Çıkar oynarsın biz de sana gereken yardımı yaparız. Biz bir ekibiz. Oyuncu grubumuz var, birlikte hareket etmesi lazım. Ben çıkıp oynasam belki çözerim ama biz kenarda seyrediyoruz."

ÜMİT KADRO DIŞI BIRAKILDI

Bugünkü Trabzon maçı öncesinde 11'de olmadığı için tepki gösteren Ümit Kurt'u da kadro dışı bıraktıklarını belirten Yalçın, "Profesyonel futbolcu, Sivasspor gibi bir kulüpte oynuyorsa, ödemesini günü güne alıyorsa bahanesi olamaz. Profesyonel futbolcu mukavelesindeki şartlara uymak zorunda. Hocanın verdiği kararlara saygılı olmak zorunda. Ben de yedek kaldım. Benim de hocaya saygım vardı. Messi Atletico Madrid maçında 65 dakika kulübede oturdu. 250 milyon dolarlık adam. Soyunma odasında o oyuncunun davranışı çok gereksizdi. Profesyonele yakışmayacak cümleler sarfetti. Onu kötü duruma sokmamak için ne olduğunu söyleyemem. Ben de mecburen kadro dışı bıraktım. Bu profesyonel bir iş. Nasıl günü geldiğinde paranı alıyorsan onun karşılığını vereceksin. Maçta, antrenmanda, seyahatte hiç fark etmez. Kulüp üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getiriyor" dedi.

ÇOK ÖNEMLİ 3 PUAN

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arvaledze ise belki ligdeki en az pas yaptıkları maç olduğunu belirterek, "3 Puan aldık. Böyle bir gün var futbol içinde uzun maratonda. Trabzonspor bir kalite taşıyor, bu mücadeleyi görmek sevindirici. Oyuncular birbirlerine yardım ederek, iyi mücadele ederek iki tane güzel gol attık. Çok önemli bir üç puan aldık. Büyük ailemize geçmiş olsun demek istiyorum. Daha fazlasını yapmalıydık, ama son haftalarda yapamadık. Allah'tan bugün oldu. Bu 3 puanı ailemizi hediye etmek istiyoruz. İnşallah her şey çok çabuk kendine döner" dedi.

Maça 3'lü defansla başlamasının risk olup olmadığı sorulan Şota Arvaladze, "Denedik. Risk değildi bence. Biraz daha güven meselesi. Güven olmayınca ister 8 tane, ister 1 stoper oynat. Zor bir süreçten geçtik. Beklenmeyen bir gidişattı. İyi oynarken de kaybettik şanssızlık da vardı. Kötü oynayarak da kaybettik. Bugün denedik, futbolcuların çok zamanı yoktu. Futbolcular da anlayış gösterdiler tebrik etmek lazım. İlk devre, o sistemle oynadık. Kırmızı kartla oyun biraz daha değişik oldu ve maçı böyle bitirdik" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un 8'inci sırada olduğunu ve bu nedenle rahat olmadıklarını belirten Arvaladze, sezon içinde değil hedeflerine ulaşarak sezon sonunda rahat etmek istediklerini dile getirdi. Maçın kaybedilmesi halindeki tavrının ne olacağının sorulması üzerine de, "Kaybetseydik yapardık, onu kaybetseydik düşünürdük, ama kazandık" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Medicana Sivasspor-Trabzonspor Soyunma Odaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement