Medipol Başakşehir - Bursaspor Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Medipol Başakşehir - Bursaspor Maçının Ardından

Mustafa AKIN, İstanbul-DHA Spor Toto Süper Lig'in 3'üncü haftasında Medipol Başakşehir, sahasında Bursaspor'u 2-1 mağlup etti.

29.08.2015 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa AKIN, İstanbul-DHA

Spor Toto Süper Lig'in 3'üncü haftasında Medipol Başakşehir, sahasında Bursaspor'u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan teknik direktör Abdullah Avcı, ilk 10 dakikanın dengeli geçtiğini belirterek, "10 ile 30 dakikalar oyunun tamamen içindeydik. Çalıştığımız hızlı hücumdan golü attık. İkinci yarıya girerken, 3 tane faul oldu. Bunların bir tanesinin ardından da gol yedik. İkinci yarıda oyun dengeli ve kontrollü gidiyordu. Rakip oyuncunun atılması oyunun hakimi olmamızı sağladı. Biraz tedirginlik vardı ama o arada ikinci golü bulduk" dedi.

Bursaspor karşısında üstünlük sağladıkları için oyuncularını kutlayan Avcı, "Yediğimiz gol faul değil, attığımız gol de ofsayt. Hakemlerimizin böyle durumlarda biraz daha dikkatli olmasını rica ediyoruz. 2-1'i yakaladıktan sonra ritmi artırabilirdik ama maç kazanmak bizim için önemliydi. Bugün itibarıyla kazandık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bursaspor, iyi bir oyuncu profiline sahip. Onların kısa zamanda oyun kalitesini artırarak, iyi bir takım olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

BURSASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERTUĞRUL SAĞLAM: "KARŞILAŞMANIN KADERİYLE OYNAYAN HAKEMLER VAR"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise 2-1 mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, "Amacımız maçı iyi değerlendirip, milli takım arasına daha keyifli, moralimiz artmış bir şekilde girmek ve geleceğe biraz daha umutla bakabilmekti. İlk devre kalemize gelen ilk ve tek top gol oldu. Ardından pozisyonlarımız vardı, golü de bulduk. İkinci yarıya iyi başladık. Oyun dengede giderken kırmızı kart gördük. Eksik kalmamız geri yaslanmamıza neden oldu" dedi.

"Geçen hafta iki tane penaltımızı vermeyen hakem kaderimizle oynadı. Bugün de karşılaşmanın kaderiyle oynayan hakemler var" diyen Sağlam, "Stoch'un pozisyonunda geriden çıkan oyuncuyu nasıl önde görüp de ofsayt verdi. Onu bir sorgulamak lazım. Yediğimiz ikinci golde 10 metre önünde Visca'nın bariz ofsaytını veremeyen hakemi de sorgulamak lazım" şeklinde konuştu.

"HAKEMLER HATA YAPAR, OLUR' DİYORLAR AMA OLAN BİZİM PUANLARA OLUYOR"

Ertuğrul Sağlam, "İyi mücadele ederken, bariz bir şekilde hakemin göremediği bir pozisyonda yediğimiz golle mağlup olmak bizi sıkıntıya soktu. Bu takımın düzeleceğine adım gibi inanıyorum. İki haftadaki bariz hakem hatalarından dolayı üzüntülüyüz. Sonuçta yapacak bir şey yok. 'Hakemler hata yapar, olur' diyorlar ama olan bizim puanlara oluyor. Milli takım arasını iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ondan sonra da kendi sahamızda yapacağımız Gençlerbirliği maçında ilk puanlarımızı alacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"KARALAR BAĞLAMAYA GEREK YOK"

Karalar bağlamaya gerek olmadığını ve yeşil-beyazlı takımın düzeleceğini aktaran Sağlam, "Puanlar ve arka arkaya galibiyetler alarak üst sıralara çıkacak. Kendi adımıza hatalarımızı sorgulayacağız ama iki haftadaki maçın lehimize dönecekken aleyhimize döndüren hakem hatalarını maalesef hayatımda ilk kez kesin ve net söylemek zorunda kaldım. Söylemeyince de herkes sanki bir şey olmamış gibi davranıyor. Oyuncu kadrosuyla çalışma fırsatı bulup, birbirleriyle uyumunu sağladıktan sonra iyi bir takım olacağız" dedi.

Kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Josu'nin pozisyonunu sonradan izlemediğini ifade eden Ertuğrul Sağlam, "Emre'nin pozisyonunda bence sarı kart hafif kaldı. Koskoca maçta Medipol Başakşehirli futbolcuların o kadar sert hareketinin tek sarı kartla geçilmesi düşündürücü" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Medipol Başakşehir - Bursaspor Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement