Mediva Hastanesi Sigaranın Bırakılması İçin Etkinlik Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Mediva Hastanesi Sigaranın Bırakılması İçin Etkinlik Düzenledi

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü münasebetiyle Mediva Hastanesi ile Türk Toraks Derneği Samsun Şubesi tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün desteğiyle "Birlikte bırakabiliriz" adı altında etkinlik düzenlendi ve vatandaşlara ücretsiz solonum foksiyon taraması yapıldı.

08.02.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü münasebetiyle Mediva Hastanesi ile Türk Toraks Derneği Samsun Şubesi tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün desteğiyle "Birlikte bırakabiliriz" adı altında etkinlik düzenlendi ve vatandaşlara ücretsiz solonum foksiyon taraması yapıldı.

Yeşilyurt Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü. Etkinliğe Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katılarak solunum foksiyon testi yaptırdılar. Vatandaşlar ise ücretsiz solunum forsiyon testine ilgi gösterdiler. Türk Toraks Derneği Samsun Şubesi Temsilcisi ve aynı zamanda Mediva Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce, test yaptıran vatandaşları bilgilendirdi ve sağlıkları için sigarayı bırakmalarını tavsiye etti. Dr. İnce," Dünya ile birlikte ülkemizde de gerek yasal düzenlemelerle gerekse sağlık Bakanlığımız ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarıyla sigara ile mücadele giderek artmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır. Sigaranın gerek sağlığa, gerek bütçeye zararları artık herkes tarafından bilinmekle birlikte, nikotin bağımlılığı artık tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple ' Sigara Bıraktırma Kliniklerinde' hastalar önce mevcut akciğer durumu değerlendirilmesi sonrasında kişiye özel tedavi programlarıyla sigarayla çok daha başarılı bir biçimde mücadele edebilmekte ve gayet yüz güldürücü sonuçlar alabilmektedirler. Herkese dumansız, ferah nefesli sağlıklı günler dilerim" dedi.

Mediva Hastanesi Kurumsal İletişim Direktörü Yeşim Gürsoy," Dünya nüfusunun küçümsenmeyecek şekilde özellikle genç nüfusun sigarayla başlayan ve madde kullanımıyla ilgili bu kötü alışkanlıklara karşı, kendilerini bir savunma geliştirsinler, bundan uzaklaşsınlar diye özendirmek ve dumansız hava sahasına dikkat çekmek için etkinlik düzenledik" diye konuştu.

Mediva Hastanesi Genel Müdürü Erdoğan Yaşar ise," Sağlığın içinde yıllarca yer alan ve şu anda özel bir sağlık kuruluşunun başında yönetici olarak görev yapan bir kişi olarak öncelikle belirtmek isterim ki, biz sorumluluklarımızın farkındayız. Bugün toplumumuzun özellikle genç kuşağımızın çok küçük yaşlarda başladığı bu kötü alışkanlığı kullanma oranı hiç de iç açıcı rakamlarda değil. Maalesef ki sigara içmekle başlayan ve özendirici yanlış yönlendirmelerle daha kötü alışkanlıklara uzanan bu durumdan gençlerimizi uzak tutmak bizlerinde örnek teşkil etmemesi için biran önce kurtulmak ve buna yönelik her türlü çabayı sarf etmek zorundayız. Bugün bu etkinlikte Türk Toraks Derneği'ne ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne verdiğimiz destek ile bunu göstermekteyiz. Bu ve bunun gibi kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde her doğru projenin içinde yer alıp destek vereceğimizi belirtmek isteriz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mediva Hastanesi Sigaranın Bırakılması İçin Etkinlik Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement