Medline'dan Kızılay'a Kan Bağışı - Son Dakika
Yerel

Medline'dan Kızılay'a Kan Bağışı

Medline\'dan Kızılay\'a Kan Bağışı

Şehrin kalabalık bölgelerinin yanı sıra halkın yoğun bulunduğu kurum ve kuruluşları da gezerek kan toplayan Türk Kızılayı Adana Şubesi, Adana Özel Medline Hastanesi’nde bağışçılarla buluştu.

20.02.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehrin kalabalık bölgelerinin yanı sıra halkın yoğun bulunduğu kurum ve kuruluşları da gezerek kan toplayan Türk Kızılayı Adana Şubesi, Adana Özel Medline Hastanesi'nde bağışçılarla buluştu. Hastanenin önünde konuşlandırılan tam donanımlı araçta kan toplayan Türk Kızılayı, hastane çalışanlarından büyük destek gördü. Türk Kızılayı, burada kan bağışı ile birlikte aynı zamanda Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKKÖK) Projesi kapsamında kök hücre bağışı için de örnekler de aldı.

HASTANE ÇALIŞANLARINDAN DESTEK

Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğu bilincine sahip olduklarını belirten Özel Adana Medline Hastanesi çalışanları, hastane önündeki kan toplama aracına gelerek kan bağışına destekte bulundu. Ayrıca hastane içerisinde her 30 dakikaya bir "Kızılay'a kan bağışlanması" çağrısını içeren anons yapıldı.

Öte yandan, Medline çalışanlarına kan bağışının yanı sıra hastane önüne kurulan tam donanımlı araçta Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğinde yürütülen "TÜRKÖK Kök Hücre Projesi" ile ilgili bilgiler de verildi. Hastane çalışanları arasından kök hücre bağışında bulunmak isteyenlerden de kan örnekleri alındı.

TÜRKÖK KÖK HÜCRE PROJESİ

Sağlık Bakanlığı'nın Türk Kızılayı ile birlikte yürüttüğü TÜRKÖK Projesi, Türkiye'de hematopoetik kök hücre nakli tedavisi olması gereken hastalar için bir kemik iliği bankası oluşturulmasını ve bu bankaya Türk Kızılayı tarafından gönüllü olarak kemik iliği veya periferik kök hücre bağışlamak isteyen bağışçı adaylarının bulunmasını amaçlıyor. Bağışçıdan alınan kan numunesi gerekli enfeksiyon testlerinden geçirildikten sonra Sağlık Bakanlığı'nın Doku Tipleme Laboratuvarına gönderiliyor. Doku tiplemesi yapılan bağışçı, hasta arasındaki uyumun gerçekleştiği durumlarda başvurulmak üzere Ulusal Kemik İliği Bankası'na kaydediliyor. TÜRKÖK Kök Hücre Projesi ile oluşturulacak olan Ulusal Kemik İliği Bankası kök hücre nakli olmayı bekleyen hastalara umut ışığı olmayı amaçlıyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Medline'dan Kızılay'a Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement