Rusya, Türk Sebze ve Meyve Ürünlerine Yaptırım Uygulayacak - Son Dakika
Ekonomi

Rusya, Türk Sebze ve Meyve Ürünlerine Yaptırım Uygulayacak

Rusya Başbakan Yardımcısı, Türkiye'den tarım ürünleri, sebze ve meyve ithalatının birkaç hafta sonra yasaklanacağını duyurdu.

30.11.2015 13:49  Güncelleme: 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Türkiye'den sebze ve meyve ürünlerine yaptırım uygulanacağını, ancak enflasyon riski nedeniyle uygulamanın birkaç hafta sonra yürürlüğe gireceğini belirtti.

"ŞİMDİLİK SANAYİ ÜRÜNLERİNE YAPTIRIM YOK"

Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti'de yer alan habere göre, Dvorkovich, Türkiye'ye yönelik uygulanacak yaptırımların meyve ve sebze ürünlerini kapsayacağına işaret ederek, "Şu anda Türkiye'den sanayi ürünlerine yönelik bir yaptırım uygulamayı düşünmüyoruz" dedi.

TÜRK NAKLİYE FİRMALARININ İZİNLERİ DE AZALTILACAK

İthalatı durdurulacak ürünlerin enflasyon riski yaratmaması için yaptırımların birkaç hafta sonra uygulamaya koyulabileceğini belirten Dvorkovich, Türk nakliye firmalarının izinlerini de önümüzdeki yıl dörtte bir oranında azaltılmasının planlandığını söyledi.

İNŞAAT ŞİRKETLERİNE YÖNELİK YAPTIRIMLAR 2016'DA YAPILACAK ANLAŞMALAR İÇİN

Rusya Birinci Başbakan Yardımcısı Igor Shuvalov ise yaptığı açıklamada, Türk inşaat şirketlerine yönelik yaptırımların, 31 Aralık 2015 tarihinden önce yapılan anlaşmaları kapsamayacağını belirtti.

Rusya'daki inşaatlarda Türk işçilerin mevcut izinler kapsamında çalışmaya devam edebileceğini, ancak 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Rusya hükümetinden özel izin ve denetimlere tabi olacaklarını ifade etti.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE CHARTER UÇUŞLAR VE TUR SATIŞLARI DA YASAKLANDI

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, Türkiye'ye tur paketi satışlarının ve 'charter' uçuşların yasaklandığını söyledi.

Şuvalov ayrıca, vizesiz seyahat uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren askıya alınacak olmasının 'Türk vatandaşlarının Rusya'ya girişine sınırlama getirildiği anlamına gelmediğini' söyledi.

Bunların yanı sıra Şuvalov, Rusya'dan Türkiye'ye düzenli uçuşların ise güvenlik gerekçeleri nedeniyle 'özel bir kontrol' altında gerçekleştirileceğini belirtti.

MEDVEDEV: YAPTIRIMLAR GENİŞLEYEBİLİR

Yaptırımlar konusunda bir açıklama da Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'den geldi.

Medvedev, "Türkiye, Rusya ile ilişkiler konusunda çok tuhaf bir tavır takınıyor. Bu durumda artık yorum yapmak bile yersiz. Hazırlanan yaptırım paketine gelince. İleride bu paket devreye girdikten sonra genişletilmesi de söz konusu olabilir" dedi.

RUS BASINI SİNYALİ VERMİŞTİ

Öte yandan Rusya'da yayın yapan İzvestiya gazetesi, bugünkü sayısında Rusya hükümetinin birçok Türk ürününe ithalat yasağı getirebileceğini yazmıştı.

İzvestiya'nın "Rusya Tarım Bakanlığı'na yakın bir kaynağa" dayandırdığı haberinde, Türkiye'den dondurulmuş kırmızı et, kurutulmuş ve tütsülenmiş kırmızı et, tavuk eti, balık ve kabuklu deniz ürünleri alımının durdurulabileceği belirtilerek, bunların yanı sıra 'Türkiye karşıtı' yaptırımlar kapsamında süt ürünleri, fındık, orman meyveleri, yeşillik, meyve ve sebze ithalatının da yasaklanabileceği bilgisine yer verilmişti.

Rusya, Türk Sebze ve Meyve Ürünlerine Yaptırım Uygulayacak

Son Dakika Ekonomi Rusya, Türk Sebze ve Meyve Ürünlerine Yaptırım Uygulayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (88)

  • by meçhul: bu haber güzeldi zaten kışın herşey pahallı ucuzlar artık 39 0 Yanıtla
  • ENKO: Hadi türkiye ayaga kalk nekadar rus varsa tc de hepsini fişle ve sınırdışı et 26 7 Yanıtla
  • merkez: piton gel adaylıgını koy tek basına iktidarsıon bu akpden kurtulalım piton 4 25 Yanıtla
  • KAHRAMAN : TEPKİ BÖYLE GÖSTERİLİR. YILLARCA HEM İSRAİL DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLE AMA İCRAAT DA EN FAZLA İSRAİL MALINI SEN SAT. EY AKP TEPKİ BÖYLE YAPILIR ÖĞRENİN AZICIK. 18 9 Yanıtla
  • polaz: hadi rusyaya dersini bildir reis 16 11 Yanıtla
  • öz CİZRELİ: erdoğan ve stajer başbakan kafayı kaşımaya başlamışlardır 12 10 Yanıtla
  • çokta tın.....: süper karar bize yarar bu durum pazar ucuzlar...ulan toplasalar 1 milyar dolarlık mal almıoyorlar gıda olarak onuda biz yeriz 18 2 Yanıtla
  • altı numara: gözünü severim Rusya bunları böyle MElet 3 17 Yanıtla
  • ysn: Zikkim yesinler... 16 2 Yanıtla
  • :): ACLIKTAN GEBERTİRİZ SİZİ :) 12 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada doların alış fiyatı 32,3350 lira, satış fiyatı ise 32,3370 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 35,1280 lira, satış fiyatı ise 35,1300 lira olarak açıklandı. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3000 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1710 lira idi.

  • Akaryakıta okkalı zam! Tabelayı gören üzülecek
    08:43 Akaryakıta okkalı zam! Tabelayı gören üzülecek

    Bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 1 lira 30 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor. Yeni fiyatın pompaya yansımasıyla İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43 lira 17 kuruş seviyelerine çıkacak.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Advertisement