Medya Derneği'nden Facebook'a Kınama - Son Dakika
Güncel

Medya Derneği'nden Facebook'a Kınama

Medya Derneği, sosyal paylaşım sitesi Facebook'un Yeni Şafak gazetesinin bazı sayfalarını kapatmasını kınadı.

21.03.2016 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medya Derneği, sosyal paylaşım sitesi Facebook'un Yeni Şafak gazetesinin bazı sayfalarını kapatmasını kınadı.

Medya Derneği Dijital Platform Genel Koordinatörü Yunus Göksu, yaptığı yazılı açıklamada, Facebook'un Yeni Şafak'ın sayfalarını kapatarak "görülmemiş bir sansüre" imza attığını belirtti.

Facebook'un, hiçbir gerekçe göstermeden Türkiye'de legal yayın yapan bir gazetenin sayfalarını hukuksuz şekilde kapatmasına rağmen herhangi bir açıklama yapma gereği dahi görmediğini kaydeden Göksu, "Ülke yönetimlerinin, hükümetlerin çağrılarını ve uyarılarını dikkate almayan Facebook'un, bazı terör örgütlerinin yönlendirmesiyle hareket ettiği görülmektedir. Özellikle Fetullahçı terör örgütü ile bağlantılı olduğu bilinen bazı sosyal medya hesaplarının sadece Yeni Şafak ve Facebook arasında bilinen teknik bilgileri ifşa etmesi, dikkatlerden kaçmamaktadır ve halen aynı hesaplar diğer yayın kuruluşlarını da tehdit içeren paylaşımlar yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Facebook tarafından Yeni Şafak'a yapılan susturma eyleminin milli duruş sergileyen tüm internet yayıncılarını tehdit ettiğini vurgulayan Göksu, "Nitekim sayfaların kapatılmasından sonra terör örgütü PKK yanlısı sosyal medya hesapları da 'Yeni Şafak'ın hesaplarını biz kapattırdık' şeklinde bildiriler yayınlayarak Facebook'un uyguladığı sansürde pay sahibi olduklarını ilan etmişlerdir. Toplumsal hassasiyetlerden uzak paylaşımlara müsaade eden Facebook yayın kuruluşlarına bunu yaparak ortaya çıkardığı hukuksuzluğu bir an önce bitirmelidir. Sadece haber yayıncılığı yapılan bu sayfalar bir an önce yayına alınmalıdır. Toplumsal hassasiyetlerden uzak paylaşımlara müsaade eden Facebook, yayın kuruluşlarına bunu yaparak ortaya çıkardığı hukuksuzluğu bir an önce bitirmelidir. Sadece haber yayıncılığı yapılan bu sayfalar bir an önce yayına alınmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Medya Derneği'nden Facebook'a Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement