"Medya ve Kadın" Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

"Medya ve Kadın" Konulu Panel Düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (KATCAM) Müdürü Doç.Dr.Gözde Yirmibeşoğlu, kadınların şiddete maruz kaldıklarının farkında olmadığını söyledi.8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla...

08.03.2013 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (KATCAM) Müdürü Doç. Dr. Gözde Yirmibeşoğlu, kadınların şiddete maruz kaldıklarının farkında olmadığını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda 'Medya ve Kadın' konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan KATCAM Müdürü Doç. Dr. Yirmibeşoğlu, kadınların fiziki şiddetin yanında sözlü şiddete de maruz kaldığını belirtti. Çoğu kadının şiddete maruz kaldığının farkında olmadığını ifade eden Yirmibeşoğlu, "Bir tokat, bir sendeleme. Bunu sokakta, evde, kampüste görüyoruz. Kadınlar bunun şiddet olduğunun farkında değiller. Bir tokadın, saç çekmenin normal olduğunu düşünüyorlar, oysaki bunlar da birer şiddet unsuru. Biz bunları kadınlara anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

"Medyada çalışan kadınlar" adlı bir araştırma çalışması yaptığını anlatan Yirmibeşoğlu, medya sektöründeki kadınların her zaman çekişme içinde olduklarını belirtti. Kadınların ayakta kalabilmek için sıkı bir rekabet içinde olduklarını dile getiren Yirmibeşoğlu, "Medya sektöründe kıran kırana rekabet var. Kadınların bu mesleği seçtikleri için mutlu. Mutsuz olan bir tane bile kişi çıkmadı. Zorluklarını bile bile girmişler. Çünkü çok iyi bir tahsil ve yabancı dilleri var. Başka iş yapsalar daha az çalışarak daha çok kazanabilecekler" diye konuştu.

Panele Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Basın Enformasyon İl Müdürü Esen Diler, Antalya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hatice Özdemir - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Medya ve Kadın' Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement