Mehdi Eker: "Kardeşçe Yaşamamızı Çekemeyen Karanlık Güçler Var" - Son Dakika
Politika

Mehdi Eker: "Kardeşçe Yaşamamızı Çekemeyen Karanlık Güçler Var"

Mehdi Eker: "Kardeşçe Yaşamamızı Çekemeyen Karanlık Güçler Var"

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi’ni ziyaret eden İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı M. Mehdi Eker, Ankara’da yapılan saldırının bütün Türkiye’ye yapıldığını belirterek “Kardeşçe yaşamamızı çekemeyen karanlık güçler var” dedi.

13.10.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi'ni ziyaret eden İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı M. Mehdi Eker, Ankara'da yapılan saldırının bütün Türkiye'ye yapıldığını belirterek "Kardeşçe yaşamamızı çekemeyen karanlık güçler var" dedi.

İstanbul Kumkapı'daki Türkiye Ermenileri Patrikhanesi'ni ziyaret eden İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker Ankara'da yaşanan saldırıyı değerlendirdi. "Türkiye'nin demokrasisine, istikrarına, Türkiye'nin tüm kurumları ve vatandaşlarıyla hepimize yöneltilmiş bir saldırıdır" diyen Eker, "Bu saldırganları elbette birileri kullanıyor ve bunların amacı propagandadır. Türkiye'nin yönetilemediği algısını oluşturmayı amaçlıyorlar. Ankara'daki saldırı Türkiye'nin istikrarına yapılan bir saldırıdır. Benim şahsen içimi yakan bir şey daha var, bu insanlar vücutlarına bombalar bağlıyorlar, sadece kendi hayatlarını değil, bütün insanlığı öldürmek üzere bomba patlatıyorlar. Nasıl bir kindir, nasıl bir nefrettir, nasıl bir ruh halidir ki bir insana bunu yaptıran. Bu duygunun var olmuş olması, sevgisizliğin, merhametsizliğin ürünüdür. Umuyoruz bu acıları bir daha yaşamayız" ifadesini kullandı.

Diyarbakır'da yıllarca Süryani ve Ermenilerle kardeşçe yaşadıklarını da belirten Eker, Ermenilerin, Süryanilerin şehir kültürüne olan katkılarını dile getirdi. "Biz birlikte binlerce sene birlikte yaşadık. Fatih Sultan Mehmet'in 1461'de patrikhane kurması da bu tasavvurun ürünüdür. Biz Diyarbakır'da aynı dine mensup olmayanlar, kendi aramızda yeni bir akrabalık formu geliştirmiş, ona 'kirvelik' demiştik. Diyarbakır'ın dar sokakları ve evlerin kapıları aynı hangisinin Kürt veya Türk'e ait olduğunu anlayamazsınız. Çünkü bütün evlerin kapıları mütevaziydi. Kapıdan içeri girmeden kimin varlıklı kimin varlıksız olduğunu anlayamazdınız" dedi.

"BARIŞIN ŞİFRELERİNİ UNUTTUK"

Fransız ihtilalinden sonra barışın şifrelerinin unutulduğunu belirten Mehdi Eker "Biz bir bütün olmalıyız. Reform yapmalıyız. Sürekli düşmanlık besleyen ve kandan beslenen bir zihniyet var. Bu adeta bir salgın hastalık gibidir. Terörün tuzağına düşmeden birlik beraberliğimizi korumalıyız. Eğer barış içinde yaşayacaksak yeni bir anayasa yapmamız şarttır" diye konuştu.

Yaklaşık 500 senedir İstanbul Kumkapı'da faaliyetini sürdüren Türkiye Ermenileri Patrikhanesi'nin Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan son patlama olayına değinerek "Öncelikle Ankara'daki bu olay Türkiye'deki birlik ve beraberliği bozmak için yapılmış bir saldırıdır. Bütünlüğümüzü parçalamak istiyorlar. Bu birlik beraberliğimiz asla bozulmayacaktır ve biz el ele vereceğiz. AK Parti geldi ve yüzümüzü güldürmeye başladı. Bazı sorunlarımız çözülmeye başladı" ifadesini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mehdi Eker: 'Kardeşçe Yaşamamızı Çekemeyen Karanlık Güçler Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement