Mehmed Fuad Köprülü, Vakıf Haftası'nda Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mehmed Fuad Köprülü, Vakıf Haftası'nda Anıldı

Mehmed Fuad Köprülü, Vakıf Haftası\'nda Anıldı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, 9-15 Mayıs tarihlerinde kutlanan Vakıf Haftası kapsamında “Vefatının 50. yıl dönümünde Ord. Prof. Dr. Mehmed Fuat Köprülü” paneline ev sahipliği yaptı.

13.05.2016 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, 9-15 Mayıs tarihlerinde kutlanan Vakıf Haftası kapsamında "Vefatının 50. yıl dönümünde Ord. Prof. Dr. Mehmed Fuat Köprülü" paneline ev sahipliği yaptı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin 2016 Vakıf Haftası kapsamında düzenlediği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun da katkılarıyla gerçekleştirilen panelde vefatının 50. yıldönümünde Ord. Prof. Dr. Mehmed Fuad Köprülü anıldı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Topkapı Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen panelde, akademisyenler Köprülü'nün tarih ilmine katkılarını, vakıf hukuku, edebiyat tarihi ve Türkiyat çalışmalarını ele aldı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahameddin Başar, "Ord. Prof. Dr. Mehmed Fuad Köprülü, Türk Siyasi Tarihi'nde olduğu kadar Türk ilim tarihinde de değerli bir isim ve büyük bir üstattır" dedi.

"Vefatının 50. yılı münasebetiyle Vakıflar Genel Müdürlüğü, üniversitemiz ve UNESCO Türkiye Milli Komitesi de bu programın destekçisi" diyen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahameddin Başar, "Bu sene ölümünün 50. yılı olması dolayısıyla UNESCO da Fuad Köprülü adına etkinlikler düzenlenmesine karar verdi. Bu vesileyle bugün burada bir anma toplantısı gerçekleştiriyoruz. Fuad Köprülü'nün hem tarihçiliği, hem siyasetçiliği, hem de vakıflar hakkındaki çalışmaları ve edebi yönünü konuşacağız. Fuad Köprülü iyi bir tarihçi, edebiyatçı ve aynı zamanda iyi bir hukukçuydu. Vakıf hukuku, vakıf mevzuatı ve vakıf geleneğimiz hakkında hukuki yönleri çok iyi bilen, araştıran bir isimdi. Bu konuda çok ciddi çalışmaları var. Bu vesileyle bugün burada hem vakıf konusundaki araştırmalar değerlendirilecek hem de diğer yönleriyle Fuad Köprülü tanıtılmış olacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tarih çalışmaları açısından da Fuad Köprülü'nün yerinin tartışılmaz olduğunu belirten Prof. Dr. Fahameddin Başar, "Özellikle Anadolu-Türkiye tarihi, Türkiye Selçukluları tarihi ve bilhassa Osmanlı Devleti'nin kuruluş dönemi tarihi hakkında Fuad Köprülü'nün çalışmaları alanın ilk ilmi çalışmalarıdır. Dünya literatüründe ve tarihçiliğinde bilinen çalışmalardır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmed Fuad Köprülü, Vakıf Haftası'nda Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement