Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar Cerrahisi Ekibi Birinciliğe Uzandı - Son Dakika
Güncel

Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar Cerrahisi Ekibi Birinciliğe Uzandı

Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar Cerrahisi Ekibi Birinciliğe Uzandı

Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar Cerrahisi ekibi, Haliç’te düzenlenen Dragon Festivali’nde birinciliğe uzandı.

28.09.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar Cerrahisi ekibi, Haliç'te düzenlenen Dragon Festivali'nde birinciliğe uzandı.

İstanbul Haliç'te geçen hafta düzenlenen Dragon Festivali'nde, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Kürek Takımı zorlu rakipleri geçerek şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Mercedes, Koç, Acıbadem ve Yıldız Holding gibi 48 güçlü takımı geride bırakan Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, birinci olarak Türkiye'yi 2016'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda temsil etmeye de hak kazandı.

DÜNYA ŞAMPİYONASI BİLETİ

İlki 2008'de gerçekleştirilen festival, bu yıl büyük bir sürprize sahne oldu. Aralarında doktor, hemşire, teknisyen, boyacı, bilgisayar operatörü, elektrikçi ve güvenlik personelinin de bulunduğu 25 kişiden oluşan Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Kürek Takımı, maddi olanaksızlıklara rağmen büyük bir başarıya imza attı. Arçelik, Arkas, Allianz Sigorta, Aras Kargo, Alarko Holding, Koç, Aygaz, Yıldız Holding, Koçtaş, Cargill, Doğuş Oto, MNG Kargo, Koç Üniversitesi, Otokar, Kale Kilit, Acıbadem Hastaneleri ve Mercedes'in de aralarında olduğu 48 takımı geçip birinci oldu. Takım, gelecek yıl 16 Mart'ta yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

'YARIŞTAN NÖBETE KOŞTUK'

Takım kaptanı Op. Dr. Hakan Ünlü şunları söyledi:

"Ekipteki arkadaşların büyük bölümü, spor yapma yaşının çok üstündeydi. Bazıları yüzme dahi bilmiyordu. Bazıları ise kürekleri ilk kez gördü, eline aldı. Bu yarışlara katılabilmek için, yarış alanında ücretsiz gönüllü sağlık hizmeti verdik. Yarışlara giriş ücreti ödemeden, ilk şampiyonluğumuzu aldık. Yarıştan sonra da yine nöbete gittik."

Dr. Hakan Ünlü, Kamu Hastaneler Birliği Çekmece Genel Sekreteri ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nin Kurucusu olan Prof. Dr. İhsan Bakır'ın, takıma maddi ve manevi destek verdiğini de sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar Cerrahisi Ekibi Birinciliğe Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement