Mehmet Akif Ersoy Kartepe'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy Kartepe'de Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Kartepe\'de Anıldı

Kartepe Belediyesi, "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında kültür sanat etkinliklerini okullarda düzenliyor.

12.03.2014 16:42  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi, "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında kültür sanat etkinliklerini okullarda düzenliyor. 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle de Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, 17 Ağustos Okulu öğrencileri ile "Akif Dede" konulu sohbetinde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u hayatı, kişiliği ve edebi yönleri ile anlattı.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle Eğitimci Yazar Vehbi Vakksoğlu'nun konuk olduğu "Akif Dede" konulu sohbet programı 17 Ağustos İlkokul ve Ortaokulu'nda Kartepe Belediyesi tarafından yaptırılan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kültür sohbetine Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Okul Müdürü Ferhat Dilek, Okul Aile Birliği Başkanı Selami Tarakçı, okul müdür ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Eğitimci Yazar Vehbi Vakksoğlu, Milli şair Mehmet Akif Ersoy'u hayatı, kişiliği ve edebi yönlerini anlattığı milli şairi gençlerin iyi tanımaları gerektiği üzerinde durdu. Mehmet Akif Ersoy'un hayatından ders çıkartılması gereken önemli örnekler veren Vakkasoğlu, Mehmet Akif Ersoy için; "O bizim Akif Dedemiz" deyimi kullanarak, Akif Dede hakkında bilinmeyenleri anlattı. "Akif Dede anılmaya ihtiyacı olan insan değil, bizim onu anlamaya, örnek alamaya ihtiyacımız var" diyen Vakkasoğlu, "Onu sıksanız doğruluk ve dürüstlük akar, tekrar sıksanız dostluk damlaları akar" dedi.

Vakkasoğlu, Mehmet Akif'in hayatından kesitler vererek yaşadığı zorlukları ve zorluklar karşısındaki duruşundan; ahlakından ve merhametinden örnekler vererek öğrencilere Akif Dede'nin bilinmeyen yönlerinden bahsetti. Vakkasoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un Ahlak ve Karakter Abidesi bir şahsiyet olarak örnek alınması gerektiğini ifade etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy Kartepe'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement