Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 79'uncu Yılı - Son Dakika
Güncel

Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 79'uncu Yılı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un mirası olan I·stiklal Mars¸ı'nın, bugu¨n en c¸ok ihtiyac¸ duyulan milli mutabakatı kars¸ılayacak genis¸likte ve kapsayıcılıkta olduğunu belirterek, "Genc¸lerimizin Safahat'ı okumaları, o ruhu, o inancı tas¸ımaları, Akif'in o¨zlemini duydugˆu Asım'ın neslinin hayat bulmasına vesile olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

27.12.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un mirası olan I·stiklal Mars¸ı'nın, bugu¨n en c¸ok ihtiyac¸ duyulan milli mutabakatı kars¸ılayacak genis¸likte ve kapsayıcılıkta olduğunu belirterek, "Genc¸lerimizin Safahat'ı okumaları, o ruhu, o inancı tas¸ımaları, Akif'in o¨zlemini duydugˆu Asım'ın neslinin hayat bulmasına vesile olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbas¸kanı Erdogˆan, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 79'uncu yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Milletlerin tarihlerinde c¸ok o¨nemli kırılmalar ve hayati do¨nu¨m noktaları olduğuna işaret eden Erdoğan, özellikle bunalımlı do¨nemlerde durus¸ları, so¨zleri ve davranıs¸larıyla bir milletin ufkunu genis¸leten, insanlara yol go¨steren mu¨mtaz ve mu¨stesna fikir adamları ve sanatc¸ıların büyük önem taşıdığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, "İşte İstiklal şairimiz Mehmet Akif, son asırda savaşlarla, yenilgilerle, bunalımlarla boğuşan milletimize umut aşılamış, adeta bir milletin tarih sahnesine yeniden çıkmasına katkıda bulunmuş müstesna bir şahsiyettir" ifadesini kullandı.

Ersoy'un mesuliyet duygusunu vatan sevgisiyle birles¸tirdigˆi ic¸in mu¨cadeleden c¸ekinmediğini belirten Erdoğan, "Akif, s¸ehir s¸ehir gezerek insanımızı istiklal savas¸ımıza katılmaya c¸agˆırmıs¸, mu¨cadeleci kis¸iligˆi, derin ilmi, c¸elebi kis¸iligˆi ve ahlakıyla, hitap ettigˆi Anadolu insanını derinden etkilemis¸tir" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ersoy'un, so¨z ustalıgˆı ve mu¨nevver kimligˆiyle son do¨nem fikir ve sanat hayatının faal isimlerinin bas¸ında geldiğine, C¸anakkale ve İstiklal mu¨cadelesini nefis u¨slubuyla anlatarak gelecek nesillere adeta canlı bir destan hediye ettiğine işaret etti.

Sahiciligˆi, samimiyeti ve maddi olana kıymet vermemesinin Ersoy'un sanatına ve irfani durus¸una da etki ettiğini belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Akif sadece Anadolu insanının değil tüm mazlumların kurtuluşu için de dergiler çıkarıp dünyanın dört bir tarafına sesini duyurmanın mücadelesini vermiştir. Mehmet Akif'in İstiklal Marşı gibi bir metni yazabilmesinde, bir devletin yıkılıp bir başka devletin doğuşunu, milletin var olma mücadelesini yakinen takip etmesinin önemli bir payı vardır. Akif'in mirası olan İstiklal Marşı, bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz milli mutabakatı karşılayacak genişlikte, kapsayıcılıktadır. Gençlerimizin Safahat'ı okumaları, o ruhu, o inancı taşımaları, Akif'in özlemini duyduğu Asım'ın neslinin hayat bulmasına vesile olacaktır.

Akif'teki insan, vatan ve millet sevgisini, dürüstlüğü, ahde vefayı, sözüne sadakati, mücadele ruhunu, kahramanlığı ve cesareti iyi anlamalı ve iyi okumalıyız. Ebediyete irtihalinin yıl dönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u hürmet, rahmet ve minnetle yad ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 79'uncu Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement