Mehmet Ali Birand İçin Teşvikiye Camii'nde Cenaze Töreni (2) - Son Dakika
Güncel

Mehmet Ali Birand İçin Teşvikiye Camii'nde Cenaze Töreni (2)

Mehmet Ali Birand İçin Teşvikiye Camii\'nde Cenaze Töreni (2)

Duayen gazeteci yazar Mehmet Ali Birand'in cenaze namazı Teşvikiye Camii'nde kılındı.

19.01.2013 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Duayen gazeteci yazar Mehmet Ali Birand'in cenaze namazı Teşvikiye Camii'nde kılındı. Cami avlusu öğle namazından çok önce doldu taştı. Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre Birand ve oğlu Umur Birand taziyeleri kabul etti. Taziye kuyruğu metrelerce uzadı. Taziye saatlerce sürdü. Bir ara izdiham yaşandı. Cemre Birand devreye girdi, herkesin bir adım geriye gitmesini istedi. Bu sırada taziye kuyruğunda bekleyen Deniz Baykal'a dönerek, "Emniyet Müdürü olmalıymışım" dedi. Baykal Cemre Birand'a " Ama o kadar iyi bir eş oldunuz ki " karşılığını verdi. Baykal, Birand için taziyeden önce habercilere, "Bazen kızdık, bazen tartıştık. Ama o güzel sıcak insani yönüyle bunları taşımayı başardı" diye konuşmuştu. Cemre Birand taziye sırasında Baykal'a "İtişirdiniz ama sizi çok severdi "dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL CENAZEDE

Teşvikiye Camii'nde cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Camiye girişte, Mehmet Ali Birand'ın büyük bir gazeteci olduğunu söyleyen ve herkese başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Gül, Cemre Birand'ın yanına gitti. Cemre Birand, Cumhurbaşkanı Gül'e " Mehmet Ali size çok severdi. Çok çok teşekkürler" diye konuştu.

"DUYDUĞUNU DEĞİL, GÖRDÜĞÜNÜ YAZACAKSIN"

35 yıllık arkadaşını kaybettiğini söyleyen Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da cenazedeydi. Doğan, "Hayatı haber uğruna koşmakla geçti. Sizler gazeteciler onu hep örnek alacaksınız. Mehmet Ali için dünyada aşk gazetecilikti. Yeri kolay kolay doldurulmaz. Mehmet Ali'nin yerini Doğan Grubu da kolay kolay dolduramayacak. Ne Posta gazetesi ne de televizyonlar. Emir büyük yerden geldi. Yapacak birşey yoktur. Tekrar söylüyorum gazetecilere. Mehmet Ali'yle böyle bir slogan oluşturmuştuk. Duyduğunu değil, gördüğünü yazacaksın. O zaman yazmaktı. Şimdi size de diyorum ki, duyduğunuzu değil, gördüğünüzü haber yapacaksınız" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Birand'ın yakın dönemde yaşanan siyasi olayların perde arkasını ortaya koyan bir gazeteci olduğunu hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da camideki törene katıldı. Kılıçdaroğlu, Birand ailesine taziyelerini iletirken BDP Milletvekili Sırrı Sakık, Mehmet Ali Birand için " O bütün halkların kardeşi olan. Tabuları yıkan önemli bir şahsiyetti" diye konuştu.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de camiye gelenler arasında yer aldı. Birand'la çok sıcak bir dostluk kurduklarını söyleyen Ricciardone, "Üzüntünüzü paylaşıyoruz" dedi.

PATRİĞE SARILIP AĞLADI

Fener Rum Patriği Barthelomeos, Cemre Birand'a başsağlığı dileyenlerdendi. Cemre Birand, Patriğe sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Yakında 88 yaşına basacağını söyleyen Halit Kıvanç, 50 yıl önce Mehmet Ali Birand'ın mesleğe nasıl başladığını tanık olduğunu söyledi ve Birand'ın gazetecilere başladığı ilk günü anlattı. Galatasaray Kulübü yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Birand'ın Galatasaray taraftarlığından söz etti. Birand'ın öğrencisi Gazeteci Cüneyt Özdemir de onun çalışkanlığını anlattı. Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç' da üzgündü. Kısa bir süre önce birlikte yemek yediklerini söyledi. Cenazeye eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz da katıldı. Hapisten yeni çıkan gazeteci Soner Yalçın da oradaydı.

TSK ÇELENKİ, SUBAY HEYETİ

Teşvikiye Camii'ndeki cenaze törenine çok sayıda çelenk gönderildi. Çelenk gönderenler arasında Türk Silahlı Kuvvetleri de yer aldı. Üst düzey subaylardan oluşan bir subay heyeti de TSK'yı temsilen cenazeye katıldı. Askerler tek tek Birand ailesine başsağlığı diledi.

HALK UĞURLADI

Birand'ın cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Yaran cenaze namazından önce taziye sırasına girdi. Birand ailesine başsağlığı diledi. Cenaze namazı kılındı. Helallik istendi. Yağmur altında Galatasaray bayrağına sarılı tabut camiden çıkarıldı. Mehmet Ali Birand kaşkollarının satıldığı Teşvikiye caddesinde büyük bir kalabalık Birand'ı uğurlamak için bekliyordu.

Mehmet Ali Birand'ın cenazesi kılınan namazın ardından toprağa verilmek üzere Anadolu Hisarı mezarlığına götürüldü. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmet Ali Birand İçin Teşvikiye Camii'nde Cenaze Töreni (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement