"Başbakanlık Unvanı Cumhurbaşkanı Unvanıyla Yer Değiştirecek" - Son Dakika
Güncel

"Başbakanlık Unvanı Cumhurbaşkanı Unvanıyla Yer Değiştirecek"

"Başbakanlık Unvanı Cumhurbaşkanı Unvanıyla Yer Değiştirecek"

AK Partili Mehmet Ali Şahin, Zonguldak Çaycuma Kaymakamı Hasan Zaman'ı ziyaret ettikten sonra Öğretmenevi önünde vatandaşlara seslendi.

07.08.2014 21:43  Güncelleme: 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendini TELEF ETME LAZIMSIN BİZE

Ak Partili Mehmet Ali Şahin, Çaycuma Kaymakamı Hasan Zaman'ı ziyaret ettikten sonra Öğretmenevi önünde vatandaşlara seslendi. Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklama görevini kendisinin tüm dünyaya duyurduğunu söyledi. Bu esnada Şevki Miyanyedi isimli partili, oturduğu yerden ayağa kalkarak, "Yaptığı hizmetleriyle başbakanım cumhurbaşkanı. 10 Ağustos'ta Sayın Başbakanım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak" diye bağırmaya başladı. Partiliyi dikkatlice dinleyen Şahin, "Kendini telef etme lazımsın bize" diyerek espri yaptı.

BELİRLİ SAYIDA İMZA İLE HALKIN CUMHURBAŞKANI ADAYI GÖSTEREBİLİR

Şahin, aynı ilçede bir düğün salonunda sivil toplum örgütleri ve muhtarların katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. Belki yakın bir zamanda belki önümüzdeki yıllarda Anayasa'da bir değişiklikiğin gündeme gelebileceğini belirten  Şahin, şöyle dedi: "Belirli sayıda imza ile halkın cumhurbaşkanı adayı göstermesi gündeme gelebilir. Mesela denebilir ki; '500 bin, bir milyon imzayla halk cumhurbaşkanı adayı gösterebilsin' konusu gündeme gelebilir. Bu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini bana göre daha da demokratik hale getirebilir. Tabii bu imzaların gerçekten o vatandaşlara ait olup olmadığı konusunun incelenmesi, denetlenmesi, çıkarılacak olan anayasada ortaya konabilir, ama önümüzdeki süreçte böyle bir konunun da Türkiye'de tartışılacağını, tartışma sonunda böyle anayasa değişikliği yapılır mı, yapılmaz mı, bilemiyorum ama bu konunun da gündeme gelebileceğini, gelmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü 3 cumhurbaşkanı adayı var, sayısı daha fazla olabilirdi. Önümüzdeki yıllarda belki de olacaktır."

CUMHURİYETİN 100. YILDÖNÜMÜNÜ BİRLİKTE YAKALAYACAĞIZ

Şahin, daha sonra Zonguldak'ta bir restaurantta yaptığı konuşmasında 10 Ağustos'tan sonra Ak Parti'nin iktidarının devam edeceğini söyledi. Şahin, "Kendisiyle çok uyumlu çalışacağımız bir cumhurbaşkanı. Önümüzdeki yıl yapılacak milletvekili seçimlerinde de inşallah yeniden halkımızın teveccühünü kazanacak olan Ak Parti iktidarıyla ve eski genel başkanı, başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la inşallah 2023'leri Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümünü hep birlikte yakalayacağız. 10 Ağustos'un anlamlarından biride budur" dedi.

YÜKSEK SEÇİM KURULU VE BİZ YURT DIŞINDAKİ SEÇMENLERDEN ÖZÜR DİLEMELİYİZ Gazetecilerin yurt dışındaki oyların düşük olduğu yönündeki soruya Şahin, şunları söyledi: "Yüksek Seçim Kurulu randevu sistemini getirdi. Yurt dışında seçmen olan vatandaşlarımız bu randevu sistemine adapte olamadıkları için az katılımlı yurt dışı seçimi gerçekleştireceğiz, öyle anlaşılıyor. 2.5 milyona yakın vatandaşımız seçmen olarak bulunuyorlar. Ancak yüzde 10'u veya onu birazcık aşan sayıdaki vatandaşlarımız oylarını kullanabilmişler. Bunu yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Zannediyorum çıkardığımız yasada da buna imkan sağlayan bir ibare kullanmışız, yasama organı olarak bizim de eksiğimiz olabilir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmak isteyenlerin oyunu tam anlamıyla alamadığımız için üzgünüm. Hatta onlardan özür bile dilemeliyiz. Yüksek Seçim Kurulu dilemeli, biz dilemeliyiz. Ama bundan sonraki seçimlerde milletvekili seçimlerine 10 ay bir süre kaldı inşallah cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadığımız bu sorunu o seçimde yaşamayız. Bunun önlemlerini kısa sürede almalıyız. Bunun yurt içeresindeki oy kullanmaya olumsuz yansımazı olmaz. Yüzde 85-90'a yakın bir katılımın olacağını düşünüyorum. Bu seçimde milletimizin başarılı bir sınav vereceğini düşünüyorum."

YARGI SÜREÇLERİNİN NASIL GELİŞECEĞİNİ TAKİP EDECEĞİZ

Emniyet içerisinde yapılan operasyonlar hakkındaki bir soruya ise Şahin, şöyle cevap verdi: "Bu operasyonlar tamamen yargısal bir süreçtir. Ne yasama organının ne yürütme organının talimatıyla gerçekleşen süreçler değildir. Tamamen yargı organlarının ve soruşturma esnasında savcılığın talimatı ile hareket eden emniyet güçlerimizin gerçekleştirdiği bir soruşturmadır. Hep birlikte bu yargı süreçlerinin nasıl gelişeceğini takip edeceğiz. Konu yargıya intikal edecektir, davalar açılacaktır, bu davalarda yargılamalar olacaktır. Bunların sonucunun beklemenin dışında bize düşen başka birşey olmaz. Biz yargıya intikal etmiş konularda olumlu veya olumsuz beyanda bulunmayı doğru bulmayız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Başbakanlık Unvanı Cumhurbaşkanı Unvanıyla Yer Değiştirecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement