Mehmet Demirkol'dan Derbi Tahmini - Son Dakika
Spor

Mehmet Demirkol'dan Derbi Tahmini

Sezonun ilk derbisinde Galatasaray ile Fenerbahçe bugün karşı karşıya gelecek. Deneyimli spor adamı Mehmet Demirkol, derbinin berabere biteceğini söyledi.

18.10.2014 09:24  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun ilk derbisinde Galatasaray ile Fenerbahçe bugün karşı karşıya gelecek. Deneyimli spor adamı Mehmet Demirkol, derbinin berabere biteceğini söyledi.

1. Arena'da Emre ile Melo bir kez daha karşı karşıya gelecek. Bu ikili arasında gerginlik olası mı, yine derbinin önüne geçme ihtimalleri söz konusu mu?

Süper Kupa öncesi kulüpler, teknik heyetler ve oyuncular muhtemelen uyarılmış, hatta biraz da kulaklar çekilmişti. Ligin içine düştüğü seyircisizlik de sinirleri gevşetti. Ayrıca iki teknik adam da sakin yaklaşımlarıyla tansiyonu düşürüyor. Normal şartlarda bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. ma Melo, Emre ve Volkan'a kefil olacak bir kimseyi de tanımıyorum. Ne olsa şaşırmam. Şaşıran da olmaz...


2. Burak milli maçlar sırasında polemik konusu olmuştu. Oynaması halinde baskı hisseder mi?

Terim'in Burak'a oldukça kızgın olduğu ve en azından kamp sırasında bir daha onu çağırmayacağını söylediği konuşuluyordu. Ben Burak'ın gerçekten sakat olduğunu ve kendisini iyi hissederse görevden kaçmayacağını düşünüyorum. Ancak bu durum onu da etkilemiştir. Burak şunu unutmamalı: Basit düşünüp, basit oynadığında parlıyor. İşleri komplike hale getirmemeli. Bu ne demek? Eğer hazırsa oynamalı. Değilse oynamamalı. Eğer hazır olmasına rağmen Terim sebebiyle oynamazsa hata yapar. O durum, diyalogla düzeltilebilir.

3. İsmail Kartal'ın suskun golcüleri, Galatasaray karşısındaki performanslarıyla ilgili öngörünüz nedir?

Kartal sonrası orta saha ve hücumdaki alan paylaşımında sorunlar ortaya çıktı. Üç hücumcu üst üste biniyor, savunmanın kucağında kalıyor. Halbuki orada hareketli ve mesafeleri iyi ayarlayan bir ekip olduklarında Caner ve Gökhan'ı işin içine çekip daha çok boş pozisyon buluyorlar. İsmail Kartal orta sahada pas yaptırırken o hareketliliği sağlamak zor oluyor belki de. Bunu bilmiyoruz. Ancak Galatasaray'ın performansı belirsiz savunma kanatlarının arkasına sarkmak konusunda başarılı olabilmek için mutlak kanatlara açılıp hareketli olmaları lazım. Aksi takdirde skor ihtimali düşer.

4. İki takım hangi 11'leri tercih etmeli?

Fenerbahçe'nin önünde iki soru var: Emenike ve Diego'nun oynayıp oynamayacağı. Alves formsuz olsa da Topal'ın milli takımdaki stoper performansı, orada Portekizli'yi alternatifsiz yapıyor. Emenike geçen seneki oyuna ikna edilebilirse sağ ya da sol kanatta oynayabilir ve bu Galatasaray'ı zorlar. Ama orada yine hareketsiz oynayacaksa Alper direnç açısından çok daha uygun bir seçim. Eldeki en iyi merkez santrfor ise kesinlikle Webo. Galatasaray'da kaleci, savunma göbeği, Melo ve Senijder dışında yeri garanti olan bir oyuncu yok. Burak Fenerbahçe savunmasının arkasına atılacak toplarda net bir silah ama oynayıp oynamayacağı belli değil. Tahmin edilemez bir durum. Ne desem yalan olur. Ben bu şartlarda iki takımın da çok fazla risk alacağını düşünmüyorum. Tabii ki ev sahibi şanslıdır ama, bana bu maçı Beşiktaş kazanacak gibi geliyor. Yani bir beraberlik bekliyorum.

5. Hangi hoca daha formda?

İki hocanın da çok formda olduğunu söyleyemem. Hatta iki hocanın formda hallerinin ne olduğunu dahi bilmiyoruz diyebiliriz. Fenerbahçe çok iyi oynadı denen maçlarda dahi pozisyona giremiyor. Galatasaray ise çok iyi oynadı denen maçlarda dahi çok pozisyon veriyor. İki hoca da son derece sempatik. Ama o pozisyonları tam olarak doldurduklarını söylemek çok güç. Performansları hafif kalıyor.

Mehmet Demirkol\'dan Derbi Tahmini
Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mehmet Demirkol'dan Derbi Tahmini - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement