Mehmet Metiner'den Aleviler Hakkında 'Ayin' Gafı - Son Dakika
Politika

Mehmet Metiner'den Aleviler Hakkında 'Ayin' Gafı

Mehmet Metiner\'den Aleviler Hakkında \'Ayin\' Gafı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, büyük bir gafa imza atarak, Alevi dedelerinin 'ayin' yaptığını söyledi.

22.11.2014 22:11  Güncelleme: 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Alevi açılımı' konusunda değerlendirmede bulunan AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, yaptığı konuşmada gaf yaptı. Konuşmasında CHP'ye yüklenen Metiner, Alevi dedelerinin 'ayin' yaptığını söyledi.

"ALEVİ KÖYLERİNDE AYİN SUÇU"

Metiner, "Ey Alevi kardeşim seni yok sayan zihniyet Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir. Seni Dersim'de katleden zihniyet Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir. Alevi dedelerinin Alevi köylerinde 'ayin' yapmalarını suç sayan Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir. Senin üzerine bombalar yağdıran Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir. AK Partinin bir tek amacı bu ülkede yaşan herkesi eşit vatandaş kılmaktır. Alevi açılımı diyorlar. Açılıma gerek yok. Bir Sünni hangi hakka sahipse, Alevi de aynı hakka sahip olacaktır. Açılıma gerek yok. Camilerim hangi imkanlardan faydalanıyorsa, devlet adına hangi imkanlar sağlanıyorsa cemevlerimize de sağlanacak" dedi.

"KÜRTLERE BÜTÜN HAKLARIIN VERDİK"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, 'Çözüm Süreci' ve 'Alevi Açılımı' konusunda yaptığı açıklamada, Kürtler'e bütün haklarını verdiklerini söyledi. Partisinin 5. Adıyaman Merkez İlçe Kongresinde partililere hitap eden Milletvekili Mehmet Metiner, ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Alevi ve Kürt vatandaşları AK Parti'ye davet eden Mehmet Metiner, PKK ile pazarlık yapılmadığını ve ülkede 'Kürt meselesi' diye bir meselenin kalmadığını vurguladı.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Milletvekili Metiner, Çözüm Süreciyle ilgili şu açıklamada bulundu: "Çözüm sürecini başlattık, kararlılıkla sürdürüyoruz. Bize ısrarla şunu soruyorlar. 'Çözüm sürecini yürütürken neyin pazarlığını yapıyorsunuz?' İki kelimeyle cevaplıyorum. Ölümün yerine, hayat teklif ediyoruz. Silahın yerine siyaset teklif ediyoruz. Silahlarını bırakan herkese siyaset teklif ediyoruz. Herkese evlerine dönme imkanlarını sağlıyoruz. Silahlı mücadeleyi tamamen tasfiye ederek siyasi mücadelenin önünü açacağız. Çözüm sürecinin amacı budur. Herkes şunu iyi bilsin ki; Kürt halkının geleceği herhangi bir örgütle pazarlık konusu edilmiyor. Müzakere masasına yatırılamaz. Kürtlere neyin verilip verilmeyeceğini bir başka örgütle pazarlık konusu yapılamaz. Zaten biz AK Parti olarak Kürtlere verilmesi gereken bütün hakları verdik. Yıllardır bu ülkede Kürt meselesi konusunda kafa yoran bir kardeşiniz olarak söylüyorum. AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'de 'Kürt meselesi' diye bir mesele kalmamıştır. CHP Devletinin ortaya çıkardığı 'Kürt meselesini' tarihe uğurladık. Ey Kürt kardeşim, seni inkar eden zihniyet, AK Parti tarafından tarihe uğurlandı, senin yeri burasıdır."

HDP'YE HODRİ MEYDAN

AK Parti'nin Kürtlerin temsilcisi olduğunu kaydeden Metiner, "Silahlarını bırakıp gelirlerse evlerine döner, siyaset yaparlar. Hodri meydan diyoruz. Ey HDP hodri meydan diyoruz. Arkanızda ki silahlı güçler çekilsin hodri meydan diyoruz. Anyayı Konya'yı o zaman size gösteririz. PKK'nın silahlı güçleriyle, tehditleriyle topladığınız oyları kendi oyunuz olarak kabul etmeyin. O silahlı güçler çekildiğinde göreceksiniz HDP Diyarbakır'da da, Şırnak'ta da, Hakkari'de de AK Parti'nin karşısında siyaseten ezilecektir. Bölgenin Kürt temsili, AK Parti'dir. Kürt halkının temsilcisi, PKK ve HDP değildir. Bölgedeki Kürtlerin kahir ekseriyetinin oyunu alan AK Parti'dir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Mehmet Metiner'den Aleviler Hakkında 'Ayin' Gafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • malatyali zaza: bu adam gercekten dunyada bos yasayan bir insan adiyamanlilar bu adama nasil oy veriyor sasiriyorum bir kurd alevilerin kurd sunnilerin ve turkmenlerin beraber yasadigi bu sehre bu adam yakismiyor 38 2 Yanıtla
  • tarihci: Bu adamin tipide, karekteride, zihniyetide, dilide komedilik. evelden kiziyordum, simdi guluyorum. 34 2 Yanıtla
  • Turgut: Kimi kandırıyorsunuz ne Hak verdiniz ulan HDP Bizim partimizdir yürrü Enseni Görelim dingil Hırsızlar senelerce yediniz Yobazlar 29 6 Yanıtla
  • Dicle dalkıç: Bu adam haddini bilmeyen adamdır çokta utanmaz biridır bu tür insanlar insan saymak bana çok garip geliyor 16 4 Yanıtla
  • yusuf: adıyamandan böyle bir gerizekalı çıkmaz toprağına ters 15 2 Yanıtla
  • Hep ben: BU GÜZELİM ÜLKEYİ SENİN GİBİ ADAMLAR YÖNETİYOR YA, İŞTE BU ESAS UTANILACAK OLAY. BU ADAMIN MENSUBU OLDUĞU PARTİYE OY VERENLERDE BUNLAR KADAR SUÇLU, ÜLKEYİ MAHFETTİNİZ NE EKONOMİ KALDI NE HUKUK NE ORDU NE POLİS KALDI. ALLAH TOPUNUZUN BELASINI VERSİN 13 3 Yanıtla
  • Almanya mardinli: Seni millitvekili en büyük yanlislik yapmis sen muhtar bile olamazsin 16 0 Yanıtla
  • Xd: Gerçekten çok dönek bir insan 12 4 Yanıtla
  • Dicle dalkıç: Bu adam haddini bilmeyen adamdır utanmazın tekidir 11 4 Yanıtla
  • Arda KILIÇ: Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. . . 1 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi
    05:42 Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi

    18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı kapsamında Şaphane İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere onuruna iftar yemeği düzenlendi. Kaymakam İsmail Karakoç, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek sohbet etti ve Ramazan ayının öneminden bahsetti.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı
    02:08 Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı

    Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a eklenen geçici 1. maddenin birinci cümlesi ve üçüncü cümlesinin bir kısmının iptaline ilişkin kararın gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile 134 milletvekilinin açtığı iptal davası sonucunda verildi. İptal edilen madde, kamulaştırma kararları üzerine açılan davalarda idare aleyhine açılacak davalarda kamulaştırma bedelinin mahkeme veznesine depo edilmesini öngörüyordu.

  • Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla:
    02:06 Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla: "Onlara Güvenmek, Yol Açmak, İmkan Tanımak Çok Önemli"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul’daki Dijital Deneyim Müzesi’nde bir araya geldi. Özel, “Benim bir gence inanıp da sükut-u hayale uğradığım çok istisnadır ama çok inandığım yaşıtlarım beni çok sükut-u hayale uğratmıştır. Siyasette gençler yedek kulübesinde yaşlandıkça ileride olmaması gerektiğini düşündüğümüz her şeyi yedek kulübesinde öğreniyorlar ama sahada hiç kötü bir şey öğrenmiyorlar, kötü bir şey yapmıyorlar. Onlara güvenmek, yolunu açmak ve onların kendinden daha gençlerin yolunu açması için onlara imkan tanımak çok önemli. Ben çok güveniyor ve inanıyorum” dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak
    02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilecek olan Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, Arnavutköy- İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni, Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde düzenlenecek Toplu Açılış Töreni ve ATO Congresium'da şoför esnafı ile iftar programına katılacak.

  • Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı
    01:53 Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerine katılan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerin önüne kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe duyuyor ve can güvenliğinden endişe ettiğini belirtiyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde Muhtar Adayı Silahlı Saldırıya Uğradı
    01:38 Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde Muhtar Adayı Silahlı Saldırıya Uğradı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerinde aday olan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerde kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe ediyor ve can güvenliğinden endişe duyuyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement