Mehmet Metiner'den Kılıçdaroğlu'na Bumeranglı Gönderme - Son Dakika
Politika

Mehmet Metiner'den Kılıçdaroğlu'na Bumeranglı Gönderme

Mehmet Metiner\'den Kılıçdaroğlu\'na Bumeranglı Gönderme

AK Parti Milletvekili ve AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Mehmet Metiner, Bağcılar’da iş adamlarıyla bir araya geldi.

28.10.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Milletvekili ve AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Mehmet Metiner, Bağcılar'da iş adamlarıyla bir araya geldi. CHP Genel Merkezi'ne saldırı olayıyla ilgili bir kişinin gözaltına alınmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Metiner, bu ismi daha önce CHP'nin, AK Parti'yi sıkıntıya sokmak için kullandığını belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu'na bumerang gibi dönmüştür" dedi.

AK Parti Milletvekili ve AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Mehmet Metiner, bugün Bağcılar'da iş adamlarıyla bir araya geldi. Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Metiner, 1 Kasım seçimlerine değerlendirerek, "Türkiye toplumumun 1 Kasım'da kaosa izin vereceği kanaatinde değilim. Türkiye toplumunun istikrardan yana oy kullanacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Metiner, önceki akşam CHP Genel Merkezi'ne saldırı olayı ile ilgili Hacı Ali Hamurcu'nun gözaltına alınmasını da değerlendirdi. Bu ismi daha önce CHP'nin, AK Parti'yi sıkıntıya sokmak için kullandığını belirten Metiner, "Bu isimleri kullanırken, Kılıçdaroğlu'nun bin düşünmesi gerekir. Gözünü kör etmemesi gerekir. AK Parti'ye zarar vereyim de kimin üzerinden verirsem vereyim diye düşünmemesi lazım. Hiçbir siyasi partinin böyle düşünmemesi lazım. Biz fikirlerimizle birbirimizle yarışırız. Ama elimize geçen bilgi ve belgeleri, onu getiren isimlerin arka planına bakmadan konjonktürel olarak değerlendirirsek, 'ben o adamın bilgisi üzerinden partiye ne kadar zarar veririm' diye düşünürsek sonra bumerang gibi bize döner. Sayın Kılıçdaroğlu'na da bumerang gibi dönmüştür sözünü ettiğiniz kişi. CHP Genel Merkezi'ni hangi amaçla kurşunladığını bilebilecek değilim. Ama biz prensip olarak Hamurcu değil başka biri de olsaydı her türlü şiddetin karşısında olan bir partiyiz. Zaten Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız da saldırıyı kınadı. Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti. Doğu'da, Güneydoğu'da adaylarımıza, parti binalarımıza, HDP- PKK kaynaklı saldırılar oluyor. Keşke Kılıçdaroğlu da saldırıları kınama konusunda duyarlılığa sahip olsa" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon kanalında, "Anayasanın 2 ve 3. maddelerini de değiştirme söz konusu mu?" şeklindeki soruyu, "Tabii" diye cevaplamasını da değerlendiren AK Partili Metiner, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun PKK terör örgütüne arka çıkan ve PKK terör örgütüyle iltisaklı olduğu bilinen bir televizyon kanalına çıkmasını Türkiye'nin bugünkü konumu itibariyle doğru bulmuyorum. Biraz daha hassas davranmalıydı. İktidara talip bir partinin genel başkanısınız. Dolayısıyla da terörle kararlılıkla mücadele verdiğimiz bir dönemde terör örgütüne arka çıkan bir kanala çıkmak hiç doğru değil. Bir siyasetçinin herkesten daha fazla dikkatli olması gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun anayasanın üç maddesinin değiştirilmesine evet dediği kanaatinde değilim. Sorulan soruya anayasaya değiştirmeyle ilgili soru zannedip hızını alamayıp "tabii tabii "dedi. Üç anayasa maddesinin değiştirilmesine CHP'nin "evet" dediği biçimde yorumlanmasını Sayın Kılıçdaroğlu'na haksızlık olarak değerlendiririm. Biz AK Parti olarak böyle küçük, ucuz, ayak oyunlarıyla uğraşmayız. Sayın Kılıçdaroğlu o an kendisine neyin sorulduğunun farkında değildi. Farkında olmadığından anayasa değişikliği ile ilgili soruya "tabii tabii" dediğini varsayıyorum. Buradan farklı bir sonuç çıkarmanın siyaseten çok ucuz olduğunu varsayıyorum. CHP anayasanın üç madde konusunda duyarlılığını geçen dönem neredeyse anayasaya çıkartmayacak düzeyde göstermiştir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mehmet Metiner'den Kılıçdaroğlu'na Bumeranglı Gönderme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement