Mehmet Öcalan: Öcalan'ın Cenazeye Gitme Talebi Yok - Son Dakika
Güncel

Mehmet Öcalan: Öcalan'ın Cenazeye Gitme Talebi Yok

İmralı Adası'ndaki hükümlü ağabeyi Öcalan'ı ziyaret eden Mehmet Öcalan, gazetecilerin "Ablasının cenazesine katılacak mı?" sorusuna; "Böyle bir talepte bulunmadı" dedi.

06.10.2014 18:56  Güncelleme: 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmralı Adası'ndaki hükümlü ağabeyi Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden Mehmet Öcalan, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyini ziyaret ettikten sonra 18.00 saatlerinde Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldi. Gazetecilerin sorularına cevap veren Öcalan, "Kardeşimiz Havva Keser'in nereye gömüleceğine karışmayacağız. Her şey netlik kazandı. Cenazeyi değerlendirdik. Ailesi neresini isterse orada gömülecektir. O çocukların hakkıdır, biz ona müdahale etmek hakkımız değildir, köyü isterse köye götüreceğiz, yaşadığı yerde derlerse orada gömeceğiz" dedi.

CENAZEYE KATILMAYACAK

Bir gazetecinin "Abdullah Öcalan cenazeye katılmak istiyor mu?" şeklinde sorduğu soruya Öcalan, "Hayır, 70 yaşında insandır, ablamızdır, emeği geçmiştir. Böyle bir talepte bulunmadı" açıklamasını yaptı.

"IŞİD'İ DESTEKLEYENLER SIKINTI YAŞAYACAK"

Suriye ve Irak'taki durumları değerlendiren Öcalan, "Kobani'deki insanlarımız sonuna kadar direnecekler. IŞİD'in olduğu yerde, Kürtlerin yaşadığı yerde, nerede bir IŞİD varsa sonuna kadar onlara direneceğiz. IŞİD'e hiçbir taviz vermeyeceğiz. IŞİD yapay bir örgüttür. IŞİD'i destekleyen insanlar, devletler, hükümetler, yarın onlara da büyük bir sorun olacaktır. O tepki yarın onlara da olacaktır. Demokratik ülkelerden kim bu IŞİD'i destekliyorsa o en büyük zararı o ülkeye verecektir, veriyor da. IŞİD'e sonuna kadar direneceğiz. Halkımız direnmek zorundadır" diye konuştu.

"ÇÖZÜM İÇİN 15 EKİM'E KADAR BEKLERİZ"

Çözüm süreciyle ilgili bir soruya ise Öcalan, "Oyalama taktikleri ile bu işler çözülmez. Devletin çıkarttığı yasaların, biraz daha o yasaların gereklerinin yapılması gereklidir. Avukatlar kaç seneden beri yanımıza gelmiyor. Hem hukuksal sorunlarımız var, hem uluslar arası mahkemelerde, AİHM'de mahkemelerimiz vardır, neden avukatlar gelmiyor. Böyle bir çözüm süreci yürüyebilir mi? Çözüm için 15 Ekim'e kadar bekleriz. Gelen heyetlere dediklerimizi aktarırız ondan sonra yapacağımız bir şey kalmaz. Çözüm süreci diyorlar, çözüm süreci diye bir şey yok, müzakere diyorlar, müzakere diye bir şey yok. Yapay bir yapıdır, artık buna dayanamıyoruz. Yapacak bir şeyimiz kalmadı, kalmayacaktır" şeklinde cevapladı.

AVUKATLARI ÖCALAN'A İZİN İÇİN SAVCILIĞA BAŞVURDU

Öte yandan İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın, Adana'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ablası Havva Keser'in cenazesine katılabilmesi için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na avukatı başvuruda bulundu.

Öcalan'ın savunmasını üslenen Halkın Hukuk Bürosu yetkilileri, Öcalan'ın cenaze törenine katılması için Avukatı Ebru Günay'ın Bursa'ya gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunduğunu söyledi.

Halkın Hukuk Bürosu yetkilileri, bu başvuruya savcılığın vereceği yanıtı beklediklerini söylerken, bugün İmralı'da görüşmeden dönen kardeşi Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın cenazeye katılmayacağını söyledi.

Mehmet Öcalan: Öcalan\'ın Cenazeye Gitme Talebi Yok
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmet Öcalan: Öcalan'ın Cenazeye Gitme Talebi Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • hakan: gitmesi gerekmez zaten paşalarla bir tutulamaz 14 9 Yanıtla
  • w: talepte bulunsa izni alırdı. 9 8 Yanıtla
  • muhtar: bütün kürtleri topla 15 milyondur, gerıye kalan 60 mılyon türk, türkmen yörük, alevi, göçmen , laz , arap , çingeneve zazadır, 5 mılyon olan zazalar ya bız sızden degılız , bız kürt degılız dıyorlar, yok sizde kürtsünüz diyorlarki, nüfuslarını yuksek gostersınler, toplasan 15 mılyon kürt var gerıye kalan 60 mılyon u ne yapacaksınız kırocanlar 4 4 Yanıtla

Advertisement