Mehmet Şimşek: Bu Görüntüleri Tasvip Etmiyoruz - Son Dakika
Güncel

Mehmet Şimşek: Bu Görüntüleri Tasvip Etmiyoruz

Mehmet Şimşek: Bu Görüntüleri Tasvip Etmiyoruz

(Gazete ve parti binalarına saldırılar) *Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Bu görüntüleri tasvip etmiyoruz.

09.09.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(Gazete ve parti binalarına saldırılar)

*Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:

"Bu görüntüleri tasvip etmiyoruz. Başbakanımız dün net tavır ortaya koydu. Asla, kime yönelik olursa olsun, kimden gelirse gelsin bu konuda en ufak tereddüt yoktur."

"Bu ülke eğer batı ile her alanda arayı kapatacaksa hukuk devleti ilkesi vazgeçilmez bir ilkedir ve bu konuda en ufak tereddüdümüz yoktur, asla."

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ/ İstanbul DHA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Finans zirvesinin ikinci gününde açılış konuşmasının ardından bir oturuma katıldı. CNBC-e Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım'ın yönettiği oturumda Bakan Şimşek soruları yanıtladı.

'Son günlerde gazete ve parti binalarına yönelik saldırılar Türkiye'nin uluslararası görünümü etkiler mi' Yabancı yatırımlar üzerinde bir olumsuz etki yapar mı?" sorusuna Maliye Bakanı Şimşek şöyle yanıt verdi,

'Bu görüntüleri tasvip etmiyoruz. Başbakanımız dün net tavır ortaya koydu. Asla, kime yönelik olursa olsun, kimden gelirse gelsin bu konuda en ufak tereddüt yoktur. Bu ülke eğer batı ile her alanda arayı kapatacaksa hukuk devleti ilkesi vazgeçilmez bir ilkedir ve bu konuda en ufak tereddüdümüz yoktur, asla."

'EĞER İSTİSMAR EDİLMESEYDİ BAŞARI ŞANSI SON DERECE YÜKSEK BİR ADIMDI"

Mehmet Şimşek 'Çözüm Süreci'nde durum nedir' sorusunu da şöyle cevapladı:

'Daha çok demokrasi, daha çok temel hak ve özgürlük, daha toleranslı bir toplum açısından çözüm sürecini değerlendireceksek; bana göre çözüm süreci bunu ifade ediyor. Türkiye'nin kendi sorunlarını, bu coğrafyada istisnai olarak daha çok demokrasi ile çözümü ben tanımlıyorum. Bu anlamda çok doğru bir adımdı ve güçlü, cesaretli bir adımdı. Gerçekten de eğer istismar edilmeseydi başarı şansı son derece yüksek bir adımdı. Cesaret gerektiriyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu cesareti göstermiştir. Ama gelin görün ki terör örgütünün verdiği Kürtlere hak ve özgürlük değil. Kürtlere hak ve özgürlük olsaydı, hiçbir dönemde olmadığı kadar hak ve özgürlüklerde genişleme var, bölgeye yatırımlar var, bölgeye teşvikler var. Benim bir önceki seçim bölgem Batman'da siz 100 liralık yatırım yapsanız devlet 116 liralık destek veriyor. İşin ekonomik, psikolojik, 90'lı yılların travmasının rehabilitasyonundan tutun bir çok şeyi içeriyor. Bu dönemde bütün bu adımları takdir edeceklerine, bu adımlar çerçevesinde silahları bırakıp, bu bahsettiğimiz yeni döneme uyum sağlayacaklarına; bu dönemi kendileri açısından daha çok silahlanma, daha çok örgütlenme ve daha büyük terör faaliyetlerine hazırlanma dönemi olarak geçirdikleri ortaya çıkıyor. İstismar büyük ölçekte. Sadece orada bir maalesef çözüm süreci tabi ki dağda eşkıyanın güçlenme süreci olarak, asla bizim kastımız böyle bir şey değil. Ama görünen o ki o dönemde yani çözüm süreci sonunda milletimiz huzuru, refahı ve kardeşliği daha güçlü bir şekilde keşfedip teröre karşı duracağını ümit ederken ve terörün bu şekilde Türkiye'yi bırakacağını, terk edeceğini düşünürken; öyle görünüyor ki bizim yakın coğrafyamızdaki gelişmeler nedeniyle bu süreç çok daha büyük ölçekte istismar edilmiştir."

'ÇÖZÜM SÜRECİNE BENİM TARİF ETTİĞİM ANLAMDA BAKIYORSANIZ, EN UFAK BİR TEREDDÜTÜMÜZ YOK"

Bakan Şimşek, çözüm süreci hakkında 'Gelinen nokta daha çok demokrasi, en ufak bir tereddüt yok. Temel hak ve özgürlükler en ufak bir tereddüt yok, herkes için. Hukuk devleti, olmazsa olmaz" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ama asla ve asla eğer çözüm sürecinden bölgeyi PKK'nın terör örgütünün tahakkümüne bırakmak olarak eğer, terör örgütü tarafından böyle algılandıysa o çözüm süreci yoktur, asla olmadı ve o anlamda da olmayacaktır. Ama çözüm sürecine benim tarif ettiğim anlamda bakıyorsanız, en ufak bir tereddüdümüz yok."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmet Şimşek: Bu Görüntüleri Tasvip Etmiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement