Mehmet Şimşek: Türkiye Üzerinde Operasyonun Yapılmasına İzin Vermeyiz - Son Dakika
Güncel

Mehmet Şimşek: Türkiye Üzerinde Operasyonun Yapılmasına İzin Vermeyiz

Mehmet Şimşek: Türkiye Üzerinde Operasyonun Yapılmasına İzin Vermeyiz

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada 100 yıl önce sahnelenen oyunun, bugünkü sorunlarla ilişkili olduğunu söyledi.

25.12.2016 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada 100 yıl önce sahnelenen oyunun, bugünkü sorunlarla ilişkili olduğunu söyledi. Şimşek, "Türkiye üzerinde asla ve asla bir operasyonun yapılmasına izin vermeyiz" dedi. Gaziantep'in merkez ilçesi Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Mavikent Sosyal Konutlar'da 1000 dairenin sahibi kura çekimiyle belirlendi. Şahinbey Belediyesi Konferans Salonu'ndaki kura çekimine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yanı sıra; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Ali Yerlikaya, milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Mehter takımının gösteri yaptığı kura çekimi öncesi konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Şimşek, yüz yıl önce bulunduğumuz coğrafyada oynanan oyunun bugünkü sorunlarla ilişkili olduğunu kaydetti. Şimşek, Türkiye'nin terörle mücadeleye kararlılıkla devam ettiğini anlatarak, şöyle dedi:

"Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Yüz yıl önce bu coğrafyada büyük bir oyun sahnelendi ve o günün tabi ki çizimleriyle, bugünlerinin sorunları ilişkili. Bugünün planlarıyla, bugünün yeni sahnelenen oyunlarıyla o gün aslında ilişkili. O nedenle biz, Allah'ın izniyle bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, güçlü olacağız. Ülkemize, bu güzel vatanımıza sahip çıkacağız. Çünkü biz, dediğimiz gibi 95 yıl önce muhteşem bir, hakikaten mücadeleyle bu şehri kurtaran o kahramanların, o şehitlerin, o gazilerin torunlarıyız. O nedenle bu güzel vatanı korumak ve kalkındırmak bizim görevimiz. O nedenle Türkiye'nin bu zor döneminde birliğimizi, beraberliğimizi korumak; ülkemize, devletimize sahip çıkmak; aynı 95 yıl önceki milli mücadele ruhuna uygun bir şekilde hareket etmek bizim bir görevimiz. Türkiye bütün zorlukların üstesinden gelir. Yeterki birliğimiz, beraberliğimiz güçlü olsun, yeterki biz buna inanalım. Terörle mücadelede son derece kararlıyız ve büyük bir başarıyla bu mücadeleyi veriyoruz."

Birlik ve beraberlik vurgusu yaparken, Türkiye üzerinden bir operasyon yapılmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Şimşek, "Türkiye üzerinde asla ve asla bir operasyonun yapılmasına izin vermeyiz. O nedenle işte Gaziantep'e füze düşmesin diye, Gaziantep saldırıya uğramasın diye, Kilis'e füze düşmesin diye bugün bizim kahraman askerlerimiz Suriye'de bütün terör örgütleriyle mücadele ediyor. Onun için birlik ve beraberlik günüdür. Gün, milli mücadele yolunun en canlı şekilde tutulması gereken bir gündür" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümünü kutlayarak, "Bugün aynı zamanda Gaziantep'imizin 95'inci kurtuluş yıldönümü ve böyle sizler de şanslı insanlarsınız, bin daireyi hak eden insanlarsınız. Hepinize hayırlı ve uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, 1000 konut için 31 bin 700 başvuru yapıldığını kaydederek, "Dairelerle ilgili her şey düşünüldü. Sosyal konut olabilmesi için 100 metrekareyi geçmemesi gerekiyor. Bizim yaptığımız daireler 99 metrekare olarak inşa edildi. Konutlarımıza 31 bin 700 başvuru yapıldı. Ben hak sahiplerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, beraberinde Bakan Tüfenkci ve protokol üyeleriyle bin dairenin kurasını çekip sahiplerini belirledi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmet Şimşek: Türkiye Üzerinde Operasyonun Yapılmasına İzin Vermeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.

  • Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı
    13:54 Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir apartmanın 3. katından düşen 9 yaşındaki kız çocuğu yaralandı. Olayın ardından kız çocuğu hastaneye kaldırıldı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş'la görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.

  • Emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu
    13:53 Emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu

    TÜİK'in istatistiklerine göre, emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar, sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu. 1 trilyon 267 milyar 924 milyon liralık sosyal yardımların 567 milyar 450 milyon TL'si emekli ve yaşlılar için yapıldı. Sosyal koruma harcaması 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 60,2 artış göstererek, 1 trilyon 291 milyar 77 milyon TL oldu. Sosyal koruma yardımlarında ise en büyük harcama 567 milyar 450 milyon TL ile emekli/yaşlılara yapılan harcamalar oldu.

  • Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi
    13:53 Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi

    Emekliler, düşük maaşlarını artırma taleplerine yanıt vermeyen iktidarın, ulaşım, tarım kredi marketleri, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolarda özel indirim başlatılacağını ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Emekliler, sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi.

  • CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı
    13:53 CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı

    CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirli seçmenlere pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Nalbantoğlu, İzmir'in iradesini kırmaya çalışanlara karşı dik duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti ve İzmirlilerin demokrasi ve özgürlük temelli kazanımlarını korumak için sandığa gitmelerinin yurttaşlık görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, AKP adayının algı ve illüzyon yaratma üzerinden kampanya yürüttüğünü ancak İzmirlilerin buna karşı karınlarının tok olduğunu ifade etti.

  • Çorum'da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı
    13:51 Çorum'da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı

    Çorum'un Bahçelievler Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Ceyhan Belediyesi İslahiye'de İftar Sofrası Kurdu
    13:50 Ceyhan Belediyesi İslahiye'de İftar Sofrası Kurdu

    Ceyhan Belediyesi, Ramazan ayında dayanışmayı pekiştirmek için İslahiye'de iftar programı düzenledi. İslahiye konteyner kentte depremzede vatandaşlarla birlikte kurulan sofrada bir araya gelen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, deprem süresince sundukları destekten bahsetti ve dayanışma mesajı verdi.

  • 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü Seyhan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    13:50 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü Seyhan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ı ziyaret etti. Başkan Karalar, 'Kadın futbol takımlarımızın mutlak suretle desteklenmesi gerekiyor. Göreve geldiğimizden itibaren imkanlarımız dahilinde  sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz' dedi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti
    13:50 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ve İzmir milletvekilleriyle birlikte Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti. Federasyonun Genel Başkanı Mustafa Aslan, 'Tüm Alevi canlar sandığa gitmeli. Küskünlüklerini sandığa yansıtmamalı. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, ülkeyi ne hale getirdiğini anlatmamıza gerek yok. Her geçen gün ekonomi, adalet anlamında geri gidiyor. Bunu değiştirmeliyiz' dedi.

  • Halil Pekdemir, Pamukkale'deki Seçim Çalışmalarında On Binlerce Kişiye Ulaştı
    13:49 Halil Pekdemir, Pamukkale'deki Seçim Çalışmalarında On Binlerce Kişiye Ulaştı

    Denizli siyasetinin tecrübeli isimlerinden Halil Pekdemir, Pamukkale'deki seçim çalışmaları kapsamında bugüne kadar on binlerce kişiye ulaştı. Pekdemir, gündüz sokak sokak esnaf geziyor, akşamları mahalle buluşmaları, kahve toplantıları ve ev ziyaretlerinin yanı sıra iftar yemekleri düzenleyerek seçmenlere ulaşıyor.


Advertisement