Mehmet Yakan İran'da İkinci Oldu - Son Dakika
Yerel

Mehmet Yakan İran'da İkinci Oldu

Mehmet Yakan İran\'da İkinci Oldu

İran’da yapılan 11. Uluslararası Dayanışma ve Dostluk Karate Şampiyonasında Kocaelili Milli Karateci Mehmet Yakan ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

24.08.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'da yapılan 11. Uluslararası Dayanışma ve Dostluk Karate Şampiyonasında Kocaelili Milli Karateci Mehmet Yakan ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Dünya Karate Federasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan 11. Uluslararası Dayanışma ve Dostluk Karate Şampiyonası'na özel davet ile katılan Karate Milli Takımımız, başarı performansı ile ülkemizin gurur kaynağı oldu. 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapılan organizasyonda 9 sporcuyla ülkemizi temsil eden milli takım kafilesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Mehmet Yakan'da yer aldı. Millilerimiz, turnuvada 3 altın ile 2'şer gümüş ve bronz madalya kazandı. Yedi madalyayı hanesine yazdıran Karate Milli Takımımız, genel klasmanda ikinciliği elde etti.

Urmia Cup'ta ferdi kata finali iki milli sporcumuzu karşı karşıya getirdi. 2015 yılını Avrupa ikinciliği ve Avrupa Oyunları bronz madalyası ile taçlandıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un milli karatecisi Mehmet Yakan, ferdi kata finalinde U21 milli takım sporcusu Ali Sofuoğlu ile karşılaştı. Bu yıl Türkiye Şampiyonası finalinde karşılaşan ikilinin ikinci randevusunda Ali Sofuoğlu, mücadeleyi 4-1 kazanarak rövanşı aldı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk karatesi uluslararası seviyedeki başarısının istikrarlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, "Kazanma kültürümüz oluştu ve milli sporcularımız artık katıldıkları birçok organizasyonda kürsüde yer alıyor. İran'daki organizasyona özel davet ile katıldık. Takımımızın yaş ortamalası genç olmasına rağmen neredeyse tüm sporcularımız kürsüde yer aldı. Elde edilen başarı bizim için önemli. Emeği geçenleri ve madalya kazanan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Yakan İran'da İkinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement