Mehmetçik, Donmak Üzere Olan Kaçak Afgan Göçmenleri Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik, Donmak Üzere Olan Kaçak Afgan Göçmenleri Kurtardı

Mehmetçik, Donmak Üzere Olan Kaçak Afgan Göçmenleri Kurtardı

Van'ın Başkale İlçesi'nde sınırı kaçak yollarla geçmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 37 kaçak, donmak üzereyken Mehmetçik tarafından kurtarıldı.

20.01.2016 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Başkale İlçesi'nde sınırı kaçak yollarla geçmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 37 kaçak, donmak üzereyken Mehmetçik tarafından kurtarıldı.

Türkiye- İran sınırının güvenliğini sağlayan Başkale 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Kaşkol Mahallesi'nde bulunan Sarısu Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, termal kameralarla keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında bir grubun yurda izinsiz girdiğini belirledi. Bölgeye operasyon yapan ekipler, 12'si çocuk 37 Afgan kaçağı, donmak üzereyken kurtardı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 30 derece olduğu bölgede, durumu ağır olan 2'si çocuk 4 kaçak, Başkale Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Başkale Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Harun Çengel, hastanede tedavi altına alınan 4 kaçağın durumunun ağır olduğunu belirterek "Çocukların bademcikleri şişmiş, vücutlarında ağrıları vardı. Kaçakların el ve ayaklarında kısmen donmalar mevcuttu. Gerekli tedaviyi uyguladık. Eğer zamanında kurtarılmasalardı hepsinin hayati tehlikesi olabilir ve ölebilirlerdi" diye konuştu.

Soğuktan donmak üzere olan çocukları battaniyelere sarıp, giydiren Mehmetçik, Sarısu Hudut Bölüğü'nde misafir ettikleri kaçaklara yemek, çay ve süt ikramında bulundu. Başkale Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edilen kaçakların, sınır dışı işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderileceği ifade edildi. - Başkalevan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmetçik, Donmak Üzere Olan Kaçak Afgan Göçmenleri Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement