Mehmetçik, Öğrencileri Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik, Öğrencileri Sevindirdi

Mehmetçik, Öğrencileri Sevindirdi

Van'ın Çatak İlçesi'nde Mehmetçik tarafından başlatılan 'Minik ayaklar üşümesin' kampanyasına destek yağdı.

20.02.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çatak İlçesi'nde Mehmetçik tarafından başlatılan 'Minik ayaklar üşümesin' kampanyasına destek yağdı. Yardımseverlerin desteğiyle 493 öğrenci tepeden tırnağa giydirdi.

Çatak İlçesi Büyükağaç Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Sezay Şahin ve karakolda görevli askerler, ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Büyükağaç Mahallesi'nde devriye görevi yaparken, üzerinde kıyafeti olmayan ve ayakkabıları yırtık okula giden öğrencileri gördü. Bunun üzerine Karakol Komutanı Üsteğmen Sezay Şahin, 'Minik ayaklar üşümesin' adı altında bir kampanya başlattı. İzmir'de yaşayan ve eski hakem olan babası Sebahattin Şahin'i arayan Üsteğmen Sezay Şahin, öğrencilerin durumunu anlattı. Oğlunun kampanyasına destek olmak isteyen baba Şahin, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin destekleriyle yardım topladı. Toplanan yardımlarla öğrencilere giyecek ve ayakkabı alınırak Çatak'a gönderildi.

Çatak İlçesi'ne ulaşan yardımlar Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, Çatak İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Feyyaz Aydoğdu, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi İnanlı ve Büyükağaç Karakolu'nda görevli askerler tarafından dağıtıldı. 4 okuldaki 493 öğrenciye kendi elleriyle kıyafet giydiren Kaymakam Koyuncu, "Çocukların gözündeki ışıltıyı görünce çok mutlu oldum. Öğrencilere bu sevinci yaşatan özverili komutan ve askerlerine teşekkür ediyorum" dedi.

'ÇOCUKLAR ÜŞÜRKEN BİZİM ISINMAMIZIN ANLAMI YOKTU'

Çatak'ın çok soğuk bir ilçe olduğunu anlatan kampanyayı başlatan Büyükağaç Karakol Komutanı Üsteğmen Sezay Şahin, "Burası çok soğuk ve kar tutan bir yer. Çocuklar burada üşüdükten sonra bizim karakollarda ısınmamızın hiçbir anlamı yoktu. Okula karın içinde lastik ayakkabılarla gelip gidiyorlardı. Çocuklara yardım etmek istedim ve bu fikrimi eski Süper Lig hakemi olan babamla paylaştım. Babam bunu Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'yle paylaştı. Çok kısa sürede bölgemizde bulunan dört okulumuzda okuyan 493 öğrencimize yardım gönderdiler" dedi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmetçik, Öğrencileri Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement