Mehmetçik Sayesinde Dünyaya Geldi - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik Sayesinde Dünyaya Geldi

Mehmetçik Sayesinde Dünyaya Geldi

Van'ın Başkale ilçesinde doğumu risk taşıyan ve askeri helikopterle hastaneye ulaştırılan kadın, bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

02.04.2014 16:22  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Başkale ilçesinde doğumu risk taşıyan ve askeri helikopterle hastaneye ulaştırılan kadın, bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçeye bağlı Büklümdere köyünde yaşayan Mürşide Rahmanoğlu'nun doğum sancısı başlayınca sağlık ekiplerinden ambulans istendi. Köyden ambulansla Başkale Devlet Hastanesine getirilen Rahmanoğlu'nun, doğumunun riskli olduğunu belirten doktorlar, durumu İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı koordinasyonunda gerekli izinlerin alınmasının ardından 112 Acil Sağlık ekibi ile Van'dan havalanan helikopter, kısa sürede Başkale Jandarma Komando Tabur Komutanlığına iniş yaptı.

Hastaneden ambulansla piste getirilen Rahmanoğlu, 112 ekipleri ve Mehmetçiğin yardımıyla helikoptere taşındı. Helikopterde müdahalesine devam edilen Rahmanoğlu, Van Helikopter Filo Komutanlığına getirilerek pistte bekletilen ambulansa alındı.

Van Kadın Doğum Hastanesine ulaştırılan kadın, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Eşinin aniden rahatsızlanması üzerine jandarmadan yardım talebinde bulunduklarını belirten Zabit Rahmanoğlu, "Sağ olsunlar askerler çok hızlı bir şekilde geldiler. Eşim riskli bir doğum gerçekleştiriyordu. Bu zor günümüzde bizi zor durumdan kurtaran yetkililerin hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehmetçik Sayesinde Dünyaya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement