Mehmetçik, Solunum Cihazına Bağlı Yaşayan Hastanın Yardımına Yetişti - Son Dakika
Yerel

Mehmetçik, Solunum Cihazına Bağlı Yaşayan Hastanın Yardımına Yetişti

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Şenoba beldesinde solunum cihazına bağlı olarak yaşayan ve elektrik kesintisi nedeniyle güçlük çeken Kara'ya, İl Jandarma Komutanlığı'nca jeneratör verildi.

22.05.2014 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Şenoba beldesinde solunum cihazına bağlı olarak yaşayan ve elektrik kesintisi nedeniyle güçlük çeken Kara'ya, İl Jandarma Komutanlığı'nca jeneratör verildi.

Şenoba beldesinde birçok defa rahatsızlandığı halde teşhis konulamayan Ahmet Kara, askerliğini yapmak için Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'na gitti. Burada kısa bir süre askerlik yaptıktan sonra rahatsızlanan Kara'nın Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yapılan tetkiklerinde 100 bin kişide bir görülen ALS hastası olduğu belirlendi.

Kara, hastalığı sonucu solunum sıkıntısı çekmesi nedeniyle 1 ay boyunca GATA'da yapılan tedavinin ardından 7 Nisan 2014'te "askerliğe elverişsiz" raporu ve solunum cihazı verilerek evine gönderildi.

Ailesinin yanında tedavisine devam eden Kara, beldede sık sık elektrik kesintisi yaşanması dolaysıyla sıkıntı yaşamaya başladı. Bunun üzerine Kara'nın ailesi Şenoba Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan yardım istedi. Kara'nın elektrik kesilmesi durumunda hayati tehlike yaşayacağı öngörülerek İl Jandarma Komutanlığı konu hakkında bilgilendirildi.

Bir süre sonra Kara'yı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu ve aralarında kadın askeri personelin bulunduğu bir heyet ziyaret etti. Elektrik kesintilerinden dolayı bir sorun yaşanmaması için Kara'ya jeneratör verildi.

Albay Sakaoğlu, Kara'ya geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Ablan ve annen sana iyi bakıyor. Annen senin için dua ediyor. Bizler buradayız. Sen inanırsan bu işler güzel olacak. İnşallah iyileşeceksin. İyileştiğinde ziyaretime gelirsin. Biz her zaman senin yanındayız" dedi.

Kara'nın ablası Gurbet Kara ise beldede elektrik kesintisi yaşandığını, kesintinin uzun sürmesi durumunda hasta kardeşini hastaneye götürmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kara, "Kesinti olunca çok zor durumda kalıyoruz. Sağ olsunlar komutan jeneratör getirdi. Şu anda bile elektriğimiz yok. Bu jeneratör olmasaydı, bizim hastaneye gitmemiz gerekecekti" diye konuştu.

Anne Leyla Kara'da ziyaret ve yapılan yardımlar için teşekkür etti. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mehmetçik, Solunum Cihazına Bağlı Yaşayan Hastanın Yardımına Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement