Mehmetçik ve Köy Korucularından Öğrencilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik ve Köy Korucularından Öğrencilere Yardım

Mehmetçik ve Köy Korucularından Öğrencilere Yardım

MUŞ (İHA) – Muş’un Hasköy Korucu ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği üyeleri, Mehmetçik ile birlikte öğrencilere kitap ve kırtasiye desteğinde bulundu.

01.03.2016 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUŞ (İHA) – Muş'un Hasköy Korucu ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği üyeleri, Mehmetçik ile birlikte öğrencilere kitap ve kırtasiye desteğinde bulundu.

Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, korucularla öğrencilere kırtasiye malzemesi ve kitap dağıtarak devletin sıcak yüzünü gösterdi. Şehit Mehmet Çapar İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik düzenlenen yardım kampanyasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ahmet Aksu, Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hakan Çil, Jandarma Üstçavuş Turan Bakırtaş ile Uzman Jandarma İsmail Bilgiç katıldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Mehmetçik ve dernek üyeleri, beraberlerinde getirdikleri hediyeleri dağıttı. Yapılan faaliyetin dünyada yaşanan katliamlara ve kaosa karşı bir cevap olduğunu belirten Hasköy Korucu ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sefer Akçil, bu çalışmanın bir mesaj olduğunu söyledi. Herkesin okuluna ve öğrencisine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Akçil, "Doğu ve Güneydoğu'da yapılan terör saldırılarına karşı, onlara bir mesaj olsun ki Hasköy'de böyle bir şeyin olmadığını görsünler. Doğu'nun göbeğinde olan bir yerde, huzurla yaşamanın var olduğunu görsünler diye yapıyoruz. Buradan herkese bir çağrı yapıyorum, biz de Kürt'üz, biz de bu çevrenin, bu coğrafyanın çocukları olduğumuz için herkese sesleniyoruz, kimse bu katliama fırsat vermesin, bu zulümlere fırsat vermesin, bu terör olaylarına fırsat vermesin. İsteriz ki herkes kardeşçe yaşasın, çocuklarına ve geleceğine sahip çıksın" dedi.

Asker ve korucularla beraber bu tür yardımların devam edeceğini kaydeden derneğin başkanı Erkan Akçil de, "Bugün öğrencilerimize kırtasiye, defter, kitap, kalem, su ve çikolata dağıttık. İnşallah ileri zamanlarda başka okullarımıza da daha fazla yardım ederiz. Biz askerimizle, korucularımızla bu hediyeleri beraber dağıttık. Bu okulun isminin bizim için anlamlı olduğundan dolayı, Şehit Mehmet Çapar İlköğretim Okulunda kampanyamızı başlattık. İleri zamanlarda diğer okullarımızda da dağıtımları yapacağız" ifadelerini kullandı.

Okullarına korucu ve Mehmetçiklerin yaptığı ziyaretten memnun olduğunu vurgulayan 2. sınıf öğrencisi Elif Altaş ise; "Dernek yetkilileri, bize hediye dağıttı. Bize su, bisküvi, kalem ve defter verdiler. Asker amcalar ise bize bayrak dağıttı, onlara çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmetçik ve Köy Korucularından Öğrencilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement