Mehtap Programı - Son Dakika
Kültür Sanat

Mehtap Programı

Mehtap Programı

Antonina Turizm tarafından gerçekleştirilecek "Mehtap Programı" etkinliği 18 Ağustos'ta sizlerle..."Şehir eşsiz suretini kıpırkıpır yakamozların gümüş pırıltıları ve ayın ışıltılı harelerine döndüğünde, zaman İstanbul'a bakmak, İstanbul'u dinlemek ve İstanbul'u arşınlamak zamanıdır.

16.08.2016 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antonina Turizm tarafından gerçekleştirilecek "Mehtap Programı" etkinliği 18 Ağustos'ta sizlerle...

"Şehir eşsiz suretini kıpırkıpır yakamozların gümüş pırıltıları ve ayın ışıltılı harelerine döndüğünde, zaman İstanbul'a bakmak, İstanbul'u dinlemek ve İstanbul'u arşınlamak zamanıdır... "

Saçlarında 7 tepe, göğsünde masmavi bir hazine, kollarında iki yakanın sayısız güzelliği, hikayesinde ise Diyojen'den Süleyman'a, Katarina'dan Hürrem'e sayısız hükmedenin imzasını taşıyan bir şehre, mehtabın romantik pırıltılarından daha çok ne yakışabilirdi ki... Bizi içine çeken modern zaman tuzaklarına düşüp, çoğu kez fark edemediğimiz bu efsanevi güzellik için bir es vererek romantik bir nostaljiye kendinizi bırakmaya ve İstanbul'u "gerçekten" yaşamaya var mısınız? Gökyüzü ve mavi enginliğin birleştiği noktada, Bizans'ın kudretli imparatorluk maceraları gözünüzde canlanacak, cihan hükümdarı Osmanlı'nın saray ve köşklerinden gelen kandil ışıklarının yüzünüzü aydınlattığını hissedeceksiniz.

Şehrin koynunda, Boğaziçi'nde ay ışıkları yolculuğumuzu bir yakadan diğerine taşırken, tüm tarihi ve masalları ile üzerinde yaşadığımız toprakların tınısını belki de ilk kez tüm notaları ile hissedeceksiniz.

Şehrin sizi ağırlayacağı, mehtapla dolup taşan yollarında paylaşacağı onlarca heyecan, anlatacağı sayısız mum kokulu hikaye var. ve bu çok özel dinletiyi kaçırmak istemezsiniz...

Buluşma Yeri ve Saati: Eminönü otobüs durakları arkası Boğaziçi Yoltur Özel Haliç İskelesi önü 18: 30

tekne dönüşte, Üsküdar İskelesi'ne 23: 00 ve Beşiktaş iskelesine 23: 15'de yanaşacaktır. Son durak Eminönü iskelesidir.

Güzergah: Önce Haliç'i güney ve kuzey kıyılarından anlatımlar eşliğinde gezeceksiniz. Ardından Boğaziçi'nin Avrupa kıyıları üzerinden, Yeniköy doğru seyri devam edecek. Anadolu yakası Beykoz kıyılarını izleyerek Üsküdar İskelesi, Beşiktaş İskelesi ve başlangıç noktası olan Eminönü iskelesine ulaşacaksınız.

Fiyata dahil hizmetler: Uzman rehberlik, tekne içinde akşam yemeği, çay ikramı, tur notları.

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement