Mekke'nin Fethinin 1384. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Mekke'nin Fethinin 1384. Yıl Dönümü

Erzurum'da düzenlenen etkinliklerle Mekke'nin fethinin 1384'üncü yıl dönümü kutlandı AGD Erzurum Şube Başkanı Eşsiz: "Vicdanları karartacak boyutlara ulaşan, eğlence tutkunlarını reddettiğimizi göstermek üzere bir aradayız. Sömürüye dayanan zenginliği reddettiğimizi gösteriyoruz"

31.12.2014 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da düzenlenen etkinliklerle Mekke'nin fethinin 1384'üncü yıl dönümü kutlandı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erzurum Şubesi'nin, Kazım Karabekir Spor Salonu'nda organize ettiği "Savaş Değil, Barışla Gönüllere Açılan Kapı: Mekke'nin Fethi" adlı program, Yakutiye Kuran Kursu'ndan hafız Muhammed Mustafa'nın Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mekke'nin fethini anlatan sinevizyon gösterisinin ardından, "Besmelenin Önemi" adlı tiyatro gösterisi yapıldı. İlahi ve ezgilerin okunduğu programda, Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

AGD Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz, burada yaptığı konuşmada, AGD'nin öteden beri bilgili, inançlı, çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluş olduğunu belirterek, evrene, çevreye, insanlara ve kendilerine karşı sorumluluklarının farkında olan bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gençlerin tarihine, çağına ve yarınlarına duyarlı olmalarını isteyen Eşsiz, "Kalpten kalbe kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin kelimelerini taşıyoruz. Anadolu Gençlik Derneği'nin mensupları olarak bizler her renkten, her ırktan ve her dilden, herkese kalbimizi ve kardeşliğimizi açıyoruz" diye konuştu.

Mekke'nin fethinin, gönüllerin fethinin yıl dönümünü kutlamak üzere bir araya geldiklerini ifade eden Eşsiz, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda vicdanları karartacak boyutlara ulaşan, eğlence tutkunlarını reddettiğimizi göstermek üzere bir aradayız. Sömürüye dayanan zenginliği reddettiğimizi gösteriyoruz. Ahlaki değerlerden yoksun tutum ve davranışları reddettiğimizi gösteriyoruz. Paylaşmanın, kardeşliğin ve merhametin olmadığı, sınırların ayrıldığı sofralarda bulunmadığımızı burada ortaya koymak üzere birlikteyiz. Biz değerlerimizi, kimliğimizi aşındırmaktan öteye gitmeyen yılbaşını kutlamıyoruz. Biz gönüllerin fethi olan Mekke'nin fethini kutlamak için buradayız."

Dernek olarak yaklaşık 40 yıldır Mekke'nin fethini kutladıklarını anımsatan Eşsiz, "Bu yıl 81 şubemiz ve ilkelerimizin katları 600 noktada aynı anda, eş zamanlı olarak kutlanmakta ve yüz binlerin katılımıyla bu Mekke'nin fethi işlenmektedir. Bu, batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere en güzel cevaptır" dedi.

Etkinliğe, AGD Genel Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mekke'nin Fethinin 1384. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement